Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 10 maart 2018.

Excelsior M 1 – Barendrecht  (0-2)

Barendrecht was in de regio-derby tegen Excelsior M verantwoordelijk voor de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. De ploeg van Adri Poldervaart ging met een 0-2 overwinning de bus in. Een overwinning waar uiteindelijk niets op viel af te dingen, maar wat gaf de ploeg van Jeroen Rijsdijk gemakkelijk cadeautjes weg.

Excelsior M trad aan zonder de “oudjes”. Niels Redert bleek geveld door de griep, Kevin Vink had in de week voorafgaand aan de wedstrijd te weinig getraind, Robin van der Ende keerde terug van een blessure en Stephan Kruithof bleek het voornaamste slachtoffer van het slechte spel in de afgelopen weken!

Wat zou het mooi zijn als er volgende week in Werkendam een resultaat gehaald kan worden. Het zal de ploeg ongetwijfeld de nodige motivatie geven voor het restant van deze competitie die, ondanks dat er niets meer voor de Tricolores op het spel staat, nog alle kansen biedt om in het rechterrijtje te eindigen. De ploeg verdient daarbij uw steun.

Vanwege de live-uitzending door FOX Sports is de aanvang van dit treffen om 15.30 uur.

Lees het hele wedstrijdverslag of bekijk de samenvatting.

 

Excelsior M 5 – Victoria ’04  (1-3)

Het Vijfde heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Victoria ’04 helaas met een 1-3 nederlaag moeten afsluiten. Hoewel de competitiestand anders zou kunnen doen vermoeden was het krachtverschil tussen de twee ploegen helemaal niet zo groot. Door een rode kaart in de eerste helft moest Excelsior echter wel het grootste deel van de wedstrijd met een mannetje minder spelen.

Volgende week wacht het altijd beladen uitduel met FC ‘s Gravenzande.

 

Excelsior M JO19-1 – Alphense Boys (1-0)

Afgelopen zaterdag 10 Maart mocht O19-1 het thuis opnemen tegen Alphense Boys O19-1 uit Alphen a/s Rijn. Deze ploeg bezette de 2e plaats in onze competitie, terwijl wij met 15 uit 12 veel te laag staan als je kijkt naar de kwaliteiten. De uitwedstrijd in Alphen was een klare 3-0 waar niets op af te dingen was. Sportieve revanche was dus nodig om de punten in Maassluis te houden. Dat deze middag heel anders zou verlopen was voor de spelers en de technische staf een enorme opsteker. We wonnen op terechte en zwaarbevochten manier met 1-0.

Vanaf het begin en zeker de eerste 20 minuten was AB de sterkste ploeg, zette druk en wij speelde erg rommelig en onrustig. Het kostte trainer Stans veel moeite om de rust in de ploeg terug te brengen, gelukkig pakte de ploeg het goed op, we kwamen meer voor in het spel en het initiatief kwam bij Excelsior te liggen. Kansen over en weer leidden niet tot doelpunten en de brilstand ging mee de kleedkamer in voor een verdiende rust. Na rust een dominant Excelsior, echter AB bleef gevaarlijk maar mede door veel strijd en passie was Excelsior de bovenliggende partij. Het resulteerde na bijna 10 minuten in de 1-0 voorsprong door Dimitri. Na een heerlijke vrije trap van Manasse werd de bal ongenadig bij de 2e paal ingekopt.

Echter de 2e helft was nog lang en moegestreden spelers werden gewisseld voor verse krachten, met 1 missie: hou de nul door keihard met elkaar te knokken. Het harde werken werd beloond want na ruim 5 minuten blessuretijd floot de uitstekende scheidsrechter uit Eindhoven af. De ontlading was groot en O19-1 kon 3 punten bijschrijven en mag zich nu een stabiele middenmoter noemen.

Samenvattend: Goede pot waar hard werken en een juiste mentaliteit werden beloond. Trainer Stans zei het na afloop: “neem dit mee volgende week naar Baronie in Breda en geniet van deze overwinning”.

Deze wedstrijd begint daar om half 4. Succes Boys!!!!

VVV Venlo – Excelsior M JO17-1 (0-0)

De laatste van de 4 Limburgse uitwedstrijden van dit seizoen, stond op het programma. VVV Venlo de nummer 1 tegen onze jongens die al een aantal weken zich als promovendus
keurig op plek 5 zijn te vinden van de 2 de Divisie. Het eerste duel thuis eindigde in een 1-1 en er had meer in gezeten. Wat zou het nu brengen?

De eerste helft was in evenwicht. Beide ploegen hadden zo hun kleine kansjes maar er was van beide kanten geen overwicht. Excelsior M bouwde van achteren rustig op en liet de tegenstander komen. Zowel van VVV als van Excelsior M waren er kleine kansjes. Een afstandschot , een bal voorlangs en zo gingen we met de bril stand de rust in.

In de tweede helft drong VVV Venlo iets meer aan. Excelsior M daarentegen vocht als een collectief en speelde op z’n “Italiaans”. Af en toe lukte het zelf om met de lange bal gevaarlijk te worden.
Het werd zelfs 1-0 voor Excelsior M. De keeper van VVV rolde bal naar een mede speler maar deze kwam tegen de hak van Kylan Muis aan ,waarna Julian hem er inschoot. Tot onze grote verbazing keurde de scheidsrechter het doelpunt af. Ook VVV Venlo kreeg nog een grote kans maar zowel de verdediging als de goal keeper van Excelsior M stond als een huis.

Eindstand 0-0 , en een punt mee naar huis van de Koploper , Excelsior M blijft zo 5e en ontvangt volgende week thuis FC Dordrecht.

 

Nieuwerkerk – Excelsior M MO11 (2-2)

Vandaag moesten we de uit wedstrijd tegen vv Nieuwerkerk. We moesten al om 10:00 uur spelen in Nieuwerkerk a/d IJssel en dat hield in dat we al om 09:00 uur vertrokken. En toen we aan kwamen konden we heel moeilijk parkeren maar we hadden uiteindelijk wel een plek en gingen naar binnen. Sommige mensen reden verkeerd die stonden bij de kerk. Maar uiteindelijk waren we er allemaal en gingen we omkleden en gingen we warm lopen. Toen gingen we voetballen.

In de eerste helft kregen we de meest kansen maar toch scoorden de tegen partij. Maar Joëlle was kiep omdat Jacy en Inssia er niet waren en wij misten hun wel. Kylie hield in de verdediging bijna alle ballen tegen geholpen door Sterre en Anna ging steeds goed naar voren met de bal. En in de tweede helft ging het bij ons goed het werd het 1-1 omdat Sanne scoorde en Madelief gaf de voorzet en ook was Marit keep en toen werd het 2-1 voor vv Nieuwerkerk. Maar toen kwam er een uitbal toen we voorin waren en Madelief gooide naar mij en ik speelde naar Madelief terug en zij gaf de voorzet naar Sanne en die scoorde weer en toen werd het dus 2-2. En ik stond er bij en ik keek er naar.

Toen was het afgelopen en nu hebben we dus sinds de winterstop nog steeds niet verloren en daar zijn wij heel trots op. Op naar de volgende wedstrijd.

Groetjes Pascalle

 

Excelsior M JO9-1 – vv Hekelingen (4-5)

Na een weekje ijsvrij mochten de jongens vandaag weer de (plastic) wei in voor de wedstrijd tegen vv Hekelingen. Onze mooie rood-wit-blauwe shirts werden vandaag extra versierd met een geel hesje, de shirts van de tegenstander lijken namelijk best wel op die van ons. Excelsior gaat met twee duidelijke opdrachten het veld in: 1. we verdedigen met z’n allen en 2. we gaan proberen om de lage voorzetten die we hebben getraind in de wedstrijd te laten zien…

Excelsior begint vanaf het begin direct te voetballen en dit leidt al snel tot wat druk op het doel van de bezoekers. Halverwege de eerste periode valt er zelfs een doelpunt. Uit, jawel, een lage voorzet vanaf de rechterkant kan de bal voor het doel simpel binnen worden gelopen door Ryan, 1-0! Helaas geeft Excelsior deze voorsprong vrij snel weg, sterker nog, de bezoekers komen zelfs op voorsprong. Na de gelijkmaker en een misverstand tussen Lars en Luca staat geheel onnodig de 1-2 op het scorebord. Gelukkig recht Excelsior snel de rug en laat verreweg het mooiste doelpunt van de dag zien na een aanval waarin bijna iedereen de bal een keertje raakt. Vanuit keeper Thijs S. gaat de bal naar Luca die na een één-tweetje met Lars in één keer de bal in de loop bij Joachim geeft. Joachim geeft in één keer (een lage) voorzet voor de goal en bij de tweede paal wordt de bal binnen geschoten door de doorgelopen Senna, 2-2!

In de tweede en derde periode worden uiteindelijk nog vijf goals gescoord, waarvan twee voor Excelsior en drie voor Hekelingen. De wedstrijd werd verloren, maar als we naar de tegengoals gaan kijken zien we bij bijna alle doelpunten dat we iets probeerden dat we eerst niet deden. Joachim liep perfect met zijn tegenstander mee en zat er zelfs vóór. Dat hij vervolgens de bal over zijn eigen doellijn heen loopt is pech. Vervolgens stuitert in een ouderwetse scrimmage de bal voor de het linkerbeen van Thijs H., die niet nadenkt en de bal met zijn chocoladebeen wil wegwerken. Dat de bal daarmee iets minder ver komt dan met zijn goede been is niet erg, dat komt vanzelf. Tot slot kan Luca de bal met geen mogelijkheid bij Ryan krijgen omdat er een tegenstander voor staat. Daarom probeert hij een aaibeweging (Oefening van de Week) om zijn tegenstander uit te spelen. Het ging niet goed, maar de gedachte was wél goed.

Al met al een wedstrijd die verloren werd, maar waarin we genoeg hele goede dingen hebben geprobeerd en gedaan die we eerst niet deden. We worden dus elke week een beetje beter! :-)

 

Excelsior M JO9-2 – NSVV (8-8)

Vroeger stonden de eindstanden van E- en vooral F-wedstrijden vaak garant voor veel doelpunten. Met de invoering van het 6 tegen 6 voetbal, zijn de uitslagen eigenlijk alleen maar gekker geworden. Vandaar dat de einduitslag van vandaag voor de spelers eigenlijk niet eens een knotsgekke uitslag is.

Nog een verandering is dat de uitslagen en competitiestanden totaal nutteloos zijn gemaakt. Het voordeel is dat je daarom als speler en team volledig kunt kijken naar het beter worden. Op dat laatste vlak hebben de jongens van JO9-2 dit seizoen dan ook héél veel vooruitgang geboekt. Helaas was de wedstrijd van afgelopen zaterdag hier niet het beste voorbeeld van. Sommige jongens waren er niet helemaal met hun koppie bij en daardoor leken de bezoekers van NSVV een makkelijke middag te hebben in Maassluis.

Máár, als het voetballend even niet loopt, zou je altijd terug moeten kunnen vallen op keihard werken. En dat hebben de jongens vandaag, zeker in de tweede helft, wél gedaan. Uiteindelijk werd de ruime achterstand helemaal goedgemaakt en kwamen de jongens van JO9-2 zelfs langszij. Een wedstrijd die qua voetbal niet bij onze besten hoorde, maar waarbij het positieve punt is dat je je nooit gewonnen moet geven!

 

MSV’71 – Excelsior M JO8-2 (12-1)

Zaterdag 10 Maart speelde Excelsior JO8-2 uit tegen MSV JO8-1. We verzamelden op tijd bij sportpark MSV zodat we lekker op konden warmen en inspelen. Het weer was eindelijk weer eens aardig van tempratuur en het bleef droog. De kick off was om 10:00 en we begonnen met Quinsley in het doel voor de eerste helft. Wat deden de mannen hun best tegen de toch wel iets langere mannen van MSV. De verdediging deed hun best en Quinsley wist er zeker een boel te stoppen maar de eerste helft moesten we gelijk al een boel doelpunten incasseren. Gelukkig wisten Mirza, Mirac, Mert, Quinley, Enda, Rayan en Elia de koppies omhoog te houden en bleven ze gefocussed proberen het spel te keren.

De tweede helft stond Rayan in het doel en kwam Quinsley de aanvallers versterken. Ook Rayan stond zijn mannetje in het goal en hield er heel wat tegen. Eindelijk wist excelsior halverwege de tweede helft door de tegenstander heen te breken en vond Mirac het doel. Helaas bleef het bij 1 punt voor de jongens en moesten ze een stevig verlies nemen. 12-1 voor MSV.

 

Excelsior M JO8-3 – Den Hoorn (6-2)

Na een vrije zaterdag en een afgelaste zaterdag vanwege de vorst, kwam vandaag voor onze jongens Den Hoorn op bezoek. De jonge spelers van JO8 3 verzamelde zich voor het clubhuis van Excelsior M allemaal in het zelfde trainingspak beschikbaar gesteld door Dolphijn makelaardij en de Rabobank, keurig met deze reclame op de rug.(Dank jullie wel daarvoor) Dus moest er wel even een leuke foto gemaakt worden. Vervolgens betraden onze jongens veld 4 en startte de warming up op het grasveld. Gio sprong de eerste helft onder de lat. De wedstrijd ging op en neer met aan beide kanten kleine kansjes. Begeleider Angelo is steeds bezig met de jongen op de goede posities te zetten en de jongens uit een kluitje te houden. Je ziet dat het steeds beter gaat en ja hoor Marijn brak tweemaal door de verdediging heen en scoorde de 1 – 0 en de 2 – 0. Hierna maakte Yuriy zijn eerste competitietreffer 3 – 0. Den Hoorn trok hierna wat feller ten aanval en scoorde een wel verdiende tegen treffer met behulp van een Excelsiorbeen  3 – 1.  Na de limonadesiroop begon de tweede helft. Reav nam de plek van Gio over in het doel.  Onze jongens trokken direct ten aanval richting  het doel van Den Hoorn. Marijn wist de 4 – 1 tegen het net te schieten.  Den Hoorn liet dit niet op zich zitten en schoot de 4 – 2 binnen. Maar onze topscoorder Marijn liet dit niet op zich zitten en maakte zijn vierde doelpunt 5 – 2. De wedstrijd leek gespeeld, echter Yuriy wist nog in de aller laatste minuut met zijn linker been de bal in het doel van Den Hoorn te tikken. Einduitslag 6 – 2 voor onze jongens in een sportief verlopen wedstrijd.

Op de foto stellen wij onze jongens aan u voor met in het midden begeleider Angelo. Staand vlnr: Gio, Reav, Samale en Thomas en zittend vlnr: Marijn, Julian en Yuriy.

Excelsior M JO8-3

De rijdende reporter