Hieronder de wedstrijdverslagen van zaterdag 10 februari 2018.

IJsselmeervogels 1 – Excelsior M 1  (1-0)

Wederom ging Excelsior M in de slotfase onderuit; invaller Dylan Chiazor krulde in de 85e minuut een bal vanaf 30 meter wonderschoon over Jean Paul van Leeuwen en hield daarmee de punten in Spakenburg. Over de volle 90 minuten bezien waren uiteindelijk de Vogels de verdiende winnaar. Zeker in de tweede helft mocht de ploeg van Jeroen Rijsdijk geen enkele aanspraak maken op een overwinning.

Door de nederlaag blijft de ploeg op plek 10 van de ranglijst, maar ziet het de subtop verder uitlopen en ook ploegen naderbij sluipen. Tijd dus dat de volle drie punten weer worden gepakt. In de komende twee weken twee thuiswedstrijden die daarvoor moeten gaan zorgen. Eerst komt TEC op bezoek; in de week erna komt Achilles ’29 naar Maassluis.

Lees het hele wedstrijdverslag.

Capelle 7 – Excelsior M 4 (0-5)

In de bovenste helft van de 5e klasse-10 staan de ploegen allemaal dicht bij elkaar. Met twee gespeelde wedstrijden minder was het dus zaak geen punten te verspelen in de uitwedstrijd tegen het hogergeplaatste Capelle.

Na een tijdje afwezigheid was onze Kik weer rotsvast terug op de linkerflank. De mannen begonnen gretig op hetzelfde veld waar ze vorig seizoen onverdiend uitgeschakeld werden in de beker via penalty’s. Die gretigheid betaalde zich uit, want na 13 minuten veldoverwicht resulteerde het in een fraaie treffer van Paulus.
Na een klein halfuur moest Lennard eraf met een kuitblessure en Andries nam zijn plaats in. Kort daarna wisselden ook de beide Peters en gebroeders Bruins van plek. Capelle wist weinig kansen te creëren en tot meer dan af en toe een afstandsschot hunnerzijds kwam het niet. Pas in de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam er wat meer druk op de Maassluisse verdediging. Even leek het erop dat de gelijkmaker er aan zat te komen, maar juist op dat moment vlak voor de rust wist Jopie met een geplaatste bal de Capelse sluitpost voor de tweede maal te passeren.

De groenhemden leken het niet gewend tegen een achterstand aan te kijken want na de rust werden de duels wat feller, maar de scheidsrechter hield de wedstrijd goed in de hand. Door geconcentreerd te blijven spelen werden er diverse kansen gecreëerd die helaas onbenut bleven, todat Paulus in de 72ste minuut opnieuw het net wist te vinden.
Vanwege andere verplichtingen voor Richard en Arie kwamen Kik en Ronald er weer in.
Inmiddels liep de frustratie bij de tegenstander op en dat uitte zich in een lelijke tackle op Paulus, waarvoor terecht geel gegeven werd. Helaas moest Paul hierdoor wel de strijd staken een speelde beide partijen met een man minder.

Er moest wel wat omgezet worden in de opstelling, maar doordat diverse tricolores op verschillende posities inzetbaar zijn kwam de voorsprong nooit echt in gevaar. In de 85e minuut legde Andries de bal heerlijk voor Johan klaar met een harde pegel scoorde ook hij zijn tweede. De eindstand werd opgetekend in de laatste minuut. Kik en Sem kozen goed positie voor de goal waardoor de Capelse goalie iets te ver uitliep. Dat gaf Peter de gelegenheid de bal daar te plaatsten waar de keeper vlak daarvoor nog gestaan had.

Excelsior M 5 – Sportclub Monster 8 (2-7)

Voor de 2e keer op rij heeft Excelsior-M 5 een ruime voorsprong verspild. Nu bleek SC Monster de meeste veerkracht te hebben. Waar het vorige week nog onterecht was, ging het elftal van Arie Herlaar nu verdiend onderuit. Al had het weer anders kunnen aflopen.

De thuisploeg werd in het zadel geholpen door een terechte, maar makkelijk gegeven penalty. Juri verzilverde het buitenkansje. Ook Lennard luisterde zijn rentree op met een doelpunt. Maassluis kreeg daarna kansen om het duel op slot te gooien, maar Melvin en Maurice konden hun mogelijkheden niet in score uitdrukken. De bezoekers bleven in de wedstrijd en zette voor de thee nog orde op zaken. De Excelsior-defensie had z’n handen vol aan een aantal handige aanvallers. Tot 2 keer toe kon er (te) makkelijk een assist afgeleverd worden.

Aan werklust ontbrak het weer niet, maar na de rust zakte Excelsior ook nu weer in. Het wisselbeleid legt oefenmeester Herlaar vooralsnog windeieren. Ook al wordt de selectie geteisterd door blessures, er zijn nog genoeg sterkhouders over om het elke tegenstander moeilijk te maken. Dat lukte nu weer aardig, maar niet 90 minuten lang.

Komende zaterdag reist Excelsior naar laagvlieger SVV. Daar werd begin dit seizoen op gênante wijze 2 punten van verloren. Nu is een overwinning broodnodig voor handhaving.

vv Hillegersberg MO11-1 – Excelsior M MO11-1 (2-5)

Het begon op 10 Februari. Mijn moeder maakte me wakker om 6:45 uur. Ik vond het wel een beetje vroeg maar ja. Toen we wakker waren geworden (Anna uit me team logeerde bij me) gingen we naar beneden om te ontbijten, het was maar een rijsterwafel met smeerkaas. Daarna gingen we de auto in om naar de voetbal te gaan, maar eerst moesten we naar Excelsior om Marit & Tessa op te halen want die gingen met ons mee.

Toen we aan kwamen in Rotterdam bij de vereniging Hillegersberg, gingen we vragen welke kleedkamer we hadden. We gingen kijken waar die was maar zagen hem niet, totdat we er achter kwamen dat de kleedkamer boven was. Toen gingen we ons omkleden, maar we zagen dat er meiden van het andere team binnen liepen, en wij dachten: Moeten wij een kleedkamer met hun delen? Toen we eindelijk klaar waren met omkleden gingen we naar het veld. Eerst gingen we de warming-up doen en daarna begon de wedstrijd.

De eerste helft ging wel goed, want ik vond dat we goed overspeelden en dat we veel kansen kregen. Een beetje aan het eind van de eerste helft nam ik de corner. Toen kreeg Pascale hem tegen de voet, waardoor Anna scoorde. Na de eerste helft stonden we 0-1 voor. Toen hadden we in de rust onze tactiek besproken en gingen vol voor de tweede helft. De tweede helft ging wel goed op een puntje na. Niet zo snel na het begin van de tweede helft scoorde de tegenstander. Maar wij dachten dat mag niet dus scoorde Sanne eventjes. Toen stonden we weer voor, maar we dachten 1-2 is niet genoeg dus dacht Insia ik ga ook scoren dus rende ze naar de goal en scoorde ook. Daarna dacht Sanne m’n vader had de eerste goal niet gezien (die was een paraplu halen) ik scoor nog een keer en ja hoor hij zat! Wat wel jammer was dat de tegenstander daarna ook nog scoorde. Maar we dachten wij maken nog even een puntje en Joelle schoot en hij zat. En toen ging het eindsignaal en we wonnen met 2-5!!

Toen deden we de wave, en gingen naar de kleedkamer om te douchen. Daarna gingen we allemaal met een fijn gevoel naar huis.

Excelsior M JO9-1 – Zwaluwen JO9-1 (6-5)

In een spannende wedstrijd heeft Excelsior M JO9-1 de thuiswedstrijd van Zwaluwen JO9-1 uiteindelijk in de laatste minuut gewonnen. Na een 0-3 achterstand vochten de jonge Tricolores zich knap terug en werd de achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong. Nadat de Vlaardingers op 4-4 waren gekomen en Excelsior M vervolgens de 5-4 maakte leek dit ook de eindstand te worden. Echter was het toch Zwaluwen dat vlak voor tijd via een vrije trap op 5-5 wist te komen. In de daaropvolgende aftrap lukte het Excelsior M om in één keer de bal over de keeper van Zwaluwen te schieten en toch nog de overwinning te pakken.

Excelsior M JO9-2 – Nieuwenhoorn

De jongens van O9-2 hebben de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn winnend afgesloten. In een erg doelpuntrijk duel werd uiteindelijk met 12-8 gewonnen. Maar aangezien de uitslag bij de jongste jeugd niet belangrijk is, was het beste nieuws van deze mooie voetbalmorgen dat de jongens keihard geknokt hebben voor iedere meter. En zoals we al eerder gezegd hebben: als wij voor iedere meter knokken kunnen we hele leuke dingen laten zien binnen de lijnen :-)

Excelsior M JO9-3 – SHO (11-5)

Vandaag speelde JO9-3 in een ietwat gewijzigde samenstelling de thuiswedstrijd tegen SHO. In de winterstop zijn de JO9 teams wat door elkaar gemixt, waardoor het vandaag eigenlijk de eerste keer was dat de jongens met elkaar samen speelden. Natuurlijk is het nog even wennen allemaal, maar de eerste wedstrijd werd uiteindelijk winnend afgesloten met een 11-5 eindstand!

Excelsior M JO8-1

De uitwedstrijd van O8-1 op het Kasteel in Rotterdam tegen De Betrokken Spartaan werd helaas afgelast.

Excelsior M O8-3 – Westlandia O8 (3-3)

Vandaag was het dan eindelijk zover. Vandaag ging JO8 3 zijn eerste competitiewedstrijd spelen en wel tegen Westlandia uit het Westland. De nieuwe mannen betraden onder begeleiding van Angelo het mooie gerenoveerde veld 5 en begonnen aan een serieuze warming up. Tijdens de warming up gaf Angelo nadere uitleg aan de ex-mini’s. Deze schrokken toen de spelers van Westlandia betraden. Deze zagen er fysiek veel groter uit. De ouders en supporters dachten: Wat moet dat worden?
Jason kwam ons versterken en begon op doel. Met een geweldige inzet en enthousiast spel deden de mannen Excelsior M  het uitstekend en hielden heel lang stand. Vlak voor de rust scoorde Westlandia echter de 0 – 1. Angelo leerde de jongens tijdens het spel beter kennen  en paste steeds tactische wisselingen toe. Je zag dat dit het team van Excelsior M goed deed. Na de rust leek het toch even of de inspanningen veel van de mannen gevergd had en liepen de mannen van Westlandia uit na 0 – 3. Vervolgens deed Angelo weer wat tactische omzettingen en haalde Jason van het doel om in de voorhoede neer te zetten. Je zag dat Jason al meer ervaring had en prompt de 1 – 3 scoorde. Hier putte de mannen moed uit en gingen er tegen aan. Dit resulteerde dat Marijn en weer Jason de 2 – 3 en de 3 –3 scoorden. Het deed de jongens goed en vochten voor wat ze waard waren.  Westlandia  kwam nog maar 1 maal in ons doelgebied,  maar dat schot op doel werd door onze keeper gepakt. Gelukkig had moeder Linda de doelpuntenmakers onthouden zodat we die in het verslag konden melden. Op naar volgende week uit naar VFC.