Lees de wedstrijdverslagen van zaterdag 10 en 17 november 2018. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Excelsior Maassluis JO12-1 – Quick Steps (7-2)

Vandaag stond de topper op het programma,de wedstrijd tegen mede-koploper Quick Steps uit Den Haag. Vorige week dacht deze schrijver bijdehand te zijn door te vertellen dat het bij onze jongens soms nog wel eens een tijdje duurt voor ze op gang komen.Niet wat inzet betreft maar wel het scoren.Vaak gaan er de nodige kansen aan vooraf voordat de eerste bal de doellijn van de tegenstander heeft gepasseerd.

De mannen van O12-1 moeten gedacht hebben “deze opmerking pikken we niet” want de wedstrijd was amper 1 minuut onderweg of het stond al 1-0 voor Excelsior!Dat was meteen het sein voor alle jongens om de tegenstander bij de spreekwoordelijke strot te pakken.Quick Steps werd een kwartier lang compleet vastgezet op eigen helft. Wel kwam de tegenstander er een aantal keer gevaarlijk uit op de counter.Onze keeper redde twee keer uitstekend en voetbalde prima mee door steeds op het goede moment ver uit z’n doel te komen.

Kansen werden er aan Excelsior kant weer genoeg gecreëerd .Daardoor stond er bij de eerste 2 minuten-pauze een 2-0 voorsprong op het scorebord.Direct na de onderbreking scoorde Excelsior uit een waanzinnig mooie vrije trap de 3-0.Door de ruime voorsprong was het ‘moeten’er (logisch) een beetje vanaf. Het tempo werd iets rustiger maar slecht werd het zeker niet.

Na de rust was daar toch ineens weer dat slaapmomentje..totaal onnodig werd een beetje knullig de 3-1 weggegeven.Erg lang kon Quick Steps niet hopen op een comeback want ineens was de 012-1 weer wakker en binnen 1 minuut na de tegentreffer was het al weer 4-1. Enkele jongens bij de tegenstander hadden nog wat energie maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Bij onze 012-1  is het golfpatroon opmerkelijk en grappig tegelijk:zo zijn ze ineens een minuut of drie wat slapjes om vervolgens de volgende 5 minuten weer vol gas te geven en vlijmscherp te zijn.Het is op die momenten maar goed dat de coach wel altijd scherp is.Als die momenten er de komende tijd ook nog een beetje uit gaan dan komen Leen z’n stembanden ook weer wat tot rust  :-)

De verdediging stond wel als een huis vandaag. Uiteindelijk was er een van een topper eigenlijk helemaal geen sprake;Excelsior liep eenvoudig uit naar 7-2 en dat had een nog veel hogere score kunnen zijn.Maar jongens van 012-1:Wat was het weer gaaf om supporter te zijn! Jullie spelen met zoveel passie.Waar er gestreden moet worden,word er gebikkeld voor elke bal en elke meter.Jullie hadden maar één wissel, de tegenstander drie,maar dat verschil was niet te merken.Kortom,de conditie gaat ook steeds verder vooruit.Waar het mooi kan en mag word er slim en met flair gespeeld. De spelers vinden elkaar steeds makkelijker,met mooie combinaties als gevolg.Met deze inzet en het plezier wat er vanaf spat moeten jullie deze flow vast kunnen houden.Volgende week de uitwedstrijd tegen Scheveningen.We kijken er nu al naar uit.

Als laatste namens alle toeschouwers:Jongens van 012-1: Bedankt weer voor het genieten!

Scheveningen – Excelsior Maassluis JO12-1 (1-8)

Op 17 november stond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Scheveningen op het programma.De trainer had duidelijk gewaarschuwd om de tegenstander niet te onderschatten.De warming up was dan ook veelbelovend:er werd een mooi rondootje gedaan in een waanzinnig tempo.

Maar een paar minuten later zag de wereld van onze 012-1 er toch heel wat anders uit.De tegenstander liet zien dat ze eigenlijk te goed zijn voor de laatste plaats.Ze hadden geen trek in een pak slaag en beten flink van zich af.Onze jongens werden fel op de huid gezeten en daar hadden ze het zichtbaar moeilijk mee.De passing was slordig,de duels werden te zwak aangegaan,er was te weinig beweging en in de omschakeling stond het team ook niet echt lekker.Kortom,ze mochten blij zijn dat het na een minuut of twintig  geen 3-0 stond voor Scheveningen want kansen kregen zij genoeg.Een aantal keer redde de Excelsior doelman goed en hun afwerking was soms ook ondermaats.Daar stond één kansje van onze jongens tegenover.Toch kwam Excelsior  zomaar op 1-0.Maat na één minuut was die voorsprong alweer foetsie;Zo’n beetje het halve team  had een “ik stond erbij en keer ernaar “momentje en de minstens verdiende gelijkmaker stond op het scorebord.

Dat was wel de wake up call voor de 012-1.Plots werden ze scherper en in een mum van tijd stond het vlak voor rust  zomaar 4-1 voor Excelsior,wat een gekke wedstrijd!
Het verzet van  het moegestreden Scheveningen was hiermee wel gebroken.Excelsior creëerde kans op kans en liep uit naar 1-8.De eindstand had nog veel hoger kunnen uitpakken maar er werden teveel verkeerde keuzes gemaakt,ruimtes werden door de jongens zelf dicht gelopen en de scherpte was er een beetje af.Uiteindelijk werd het dus een pot met twee gezichten.Tevens geeft deze wedstrijd wél aan hoeveel rek er nog in deze groep zit,want als je na een slecht begin aan twintig goede minuten genoeg hebt voor een monsterzege…dat is gewoon kwaliteit!

Omdat mede koploper Quick gelijk speelde staan de jongens van 012-1 nu alleen aan kop,klasse jongens!

Tot slot wil ik elke week een speler van dit leuke team wat vraagjes stellen zodat iedereen ze wat beter leert kennen. ls eerste was de eer aan Quinten:

M: Hi Quinten,wat vond je van de wedstrijd vandaag?
Q: Mwoa,wisselend,we begonnen slecht,slap in de duels maar later werd het beter.
M: Jeetje ,wat kritisch man,je wint met 8-1 en je hebt zelf 3x gescoord! Jij bent dan zeker de spits van het team?
Q: Jep, ik sta in de spits.
M: Wat is je lievelings eten?
Q: Lasagne
M: Ben je dan ook voor Italië?
Q: Nee Nederland natuurlijk (zucht)!
M: Heb je nog andere hobby’s?
Q: Ja,turnen
M: Oke gaaf.Even een gemene vraag..Wat vind je van de trainer/coach?
Q: (resoluut) Goed…en aardig(glimlach)
M: Das helemaal waar.En wat vind je van je team?
Q: Ik vind dat we een leuk en goed team hebben met goed samenspel.
M: Dat vind ik nou ook.Wie was volgens jou’ the man of the match ‘ vandaag?
Q: Milan
M: Ook dat ben ik  wéér met je eens.Wat is je favoriete club?
Q: Ajax
M: Uhmmmm…ik geef even geen mening.Ik weet alleen wel dat jij meestal meer geniet van de eredivisie dan ik. Tot slot nog één vraag. Ik heb gehoord dat als jij thuis niet zo goed luistert dat je dan een tijdje “niet op je foontje mag.”Als je moet kiezen: óf altijd op je foon mogen óf kampioen worden met de 012-1?
Q: Kampioen worden!
M: Dat ben ik dan wél weer met je eens.Top gozer.Bedankt.
Q: Doei

Volgende week zijn de jongens een weekje vrij.Daarna volgen nog twee wedstrijden waaronder de kraker tegen Quick op 8 december.Tot dan.

Marcel

Victoria ’04 – Excelsior Maassluis JO10-1 (2-7)

Vandaag moesten we tegen Victoria uit Vlaardingen. Via een mega omweg waren we er uiteindelijk, want de snelweg was dicht. Hopelijk ging de wedstrijd nu wel door, want de vorige keer stonden we er ook al voor Jan Doedel omdat het afgelast was en niemand had het doorgegeven. Gelukkig ging het door.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Het was rommelig en we waren niet op ons best. Gelukkig scoorde Lars de 0-1 maar helaas was het al snel weer gelijk. Al snel hierna scoorde Lars de 1-2.

Na de rust van het eerste kwart bleef het helaas nog erg rommelig met slordige passjes en balverlies. Gelukkig kon Mounssif de score uitbreiden naar 1-3. Helaas probeerde de scheids Victoria wat meer in de wedstrijd te helpen. Hij legde de vrije trap die eigenlijk bij de achterlijn moest 7 meter naar achteren waardoor Victoria makkelijk de 2-3 kon scoren. Fijn hoor zo’n scheids met eigen regels!

Maar we lieten ons hierdoor niet gek maken en ging er flink tegenaan. Victoria probeerde het nog wel maar met een paar goeie reddingen van keeper Thijs lukte dat niet in ons goal. Wel in hun eigen goal want ze maakten nog een eigen doelpunt. Met doelpunten van Mounssif, Ryan en Joachim stond het na het laatste kwart 2-7. Thijs Hollaar wilde ook nog wel scoren. Met een mooie schijnbeweging speelde hij 2 verdedigers uit op het middenveld en ging hij 1 op 1 met de keeper. Helaas stond zijn vizier niet op scherp en schoot hij net naast waardoor 2-7 de einduitslag was. Lekker gespeeld boys!

Bedankt voor de aandacht.

Groetjes Thijs Hollaar

Excelsior Maassluis JO10-2 – DHL (9-7)

We konden uitslapen vandaag, we moesten pas om kwart over 3 spelen, thuis tegen DHL uit delft. Het was een regenachtige zaterdagmiddag maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was leuke wedstrijd waarin veel doelpunten vielen, waaronder Luca die schoot vol in de kruising, de andere doelpunten kan ik me niet allemaal meer herinneren… uiteindelijk hebben we 9-7 gewonnen.

Na de penalty’s zijn we snel naar binnen gegaan om op te warmen.

⚽Aris⚽

CWO – Excelsior Maassluis JO10-3 (4-3)

Vandaag uit tegen CWO. Na onze goede wedstrijd van vorige week hadden we er weer zin in! Onze keeper in de eerste helft was Youssef; en die hadden we nodig! Hij heeft met een paar hele mooie reddingen doelpunten voorkomen. We gingen beter spelen en gelukkig stond het na een afstandsschot van Hamza 1-0. Jammer genoeg verdedigde we niet goed uit en speelde de bal door het midden, waardoor CWO de bal kon afpakken en scoren 1-1.
Een snelle counter van Excelsior door Valentijn en Mohammed Amin zorgde ervoor dat Erdem kon scoren. 2-1. CWO kon ook goed aanvallen en zorgde ervoor dat ze een hele vrije speler hadden voor de keeper, waardoor de gelijkmaker werd gescoord. Voor ons de eerste keer dit seizoen dat we in de rust gelijk stonden. Er moest nog hard gewerkt worden in de tweede helft.

In de tweede helft was Hamza onze keeper en ook hij hield de ballen goed tegen. Door een uitgekiende intrap van Mohammed kon de verdediging van CWO niets anders doen dan een eigen doelpunt veroorzaken. Toen stonden we weer 3-2 voor.

Een lange bal vanuit de verdediging zorgde ervoor dat Excelsior op 4-2 kon komen. CWO kwam op 4-3, Maar in de laatste minuten konden we door goed verdedigen van Thomas, Valentijn en Daniel nog doelpunten voorkomen, waardoor de eindstand 4-3 werd. Een het was een hele spannende wedstrijd deze keer!

Excelsior Maassluis JO10-3 – Victoria ’04 (6-3)

De mannen beginnen goed door een mooie voorzet van Youssef op de jarige Daniel 1-0. Tegenstanders zetten daardoor gelijk meer druk op de achterhoede. Maar ze houden de boel goed dicht. Na een paar individuele acties wordt er uiteindelijk beter overgespeeld. Erdem staat goed te keepen. Valentijn geeft uiteindelijk een mooie voorzet aan Daniel die zijn tweede doelpunt scoort. Vanuit een vrije trap van Hamza scoort Youssef de 3-0.

De mannen weten elkaar steeds beter te vinden om de bal over te spelen. Toch weet de tegenstander de 3-1 te scoren nadat Excelsior twee keer naast schiet. Valentijn geeft een mooie voorzet aan Mo die precies voor het doel staat en kan scoren, 4-1. Na de rust is het wat lastiger om elkaar te vinden. Keeper van de tegenpartij is goed maar Erdem weet de 5-1 te maken. Amin houdt zijn doel ook nog leeg. Na een voorzet van Thomas scoort Mo de 6-1.

Dan komen de jongens van Victoria op stoom en door een prachtig schot wordt het 6-2. Na wat onrust achterin is het 6-3. En het wordt ook nog 6-4 en 6-5, wat de einduitslag is.

Excelsior Maassluis JO9-2 – Spijkenisse (3-1)

Vandaag, op de dag de sinterklaas weer aankwam in Maassluis speelde JO9-2 om 15:30 een thuiswedstrijd tegen spijkenisse JO9-3. Het was een prachtig namiddag. We speelden onder de boven op veld 4. Terwijl de zon langzaam onderging begonnen wij aan de partij. Vandaag onder leiding van Ahmet. Elia, Enda, Mert, Mirza, Mirac, Rayan werden vandaag geholpen door Vigo, een geweldige inval keeper.
De eerste helft was spannend. De jongens speelde goed over en wisten elkaar met strakke passes te vinden. De bal ging meerdere keren op de lat, de paal, net over en in de handen van de keeper van Spijkenisse. Onze jongens hadden vele kansen maar het net werd in deze helft niet geraakt. Met goede moed en vastbesloten begonnen ze aan de tweede helft. Er werd gestreden om de bal te houden. De jongens werkten hard maar in eens was daar vanuit het niets een doelpunt, spijkenisse had weinig kansen maar wist toch te scoren. Dit lieten wij niet op ons zitten. Met verbeten blikken ging het spel verder. Samen werken, kijken wie er vrij liep, overspelen, het werkte want daar was de gelijkmaker. Mirac scoort! 1-1, en door. En ja hoor daar was de tweede. Weer Mirac die hem raak knalt. 2-1, zou hij een hattrick maken? We gaan door, ze willen meer goals dat is wel duidelijk. Helaas volgt dan de gelijkmaker, 2-2. De laatste minuten gaan in. De jongens laten zich niks wijsmaken en zijn super geconcentreerd.
Na een aantal verliezen op een rij willen ze nu echt gewoon winnen. En daar is Mert, hij ziet zijn kans en ja hoor! 3-1 voor JO9-2 als de fluit gaat.

Barendrecht – Excelsior Maassluis JO8-1 (13-2)

Vandaag moesten we naar Barendrecht op het  Sportpark: “De Bongerd”, tegen uiteraard Barendrecht.

We moesten via de Vlaardingse- en Maassluissedijk naar de Beneluxtunnel. Dit vanwege werkzaamheden op de A 20. Maar we arriveerden op tijd. Samále was door de griep geveld, dus hadden we slechts 1 wissel. En tegen Barendrecht zou het moeilijk worden want dat is een grote club met een prachtige accommodatie. En dit wordt misschien een vreemd verhaal als u de einduitslag ziet. Maar we begonnen heel sterk en waren meer in de aanval dan Barendrecht maar konden niet tot scoren komen. Na zo’n 5 minuten kwam Barendrecht tot scoren. Deze treffer werd echter terecht afgekeurd omdat het intrap was en die moet je in dribbelen. Echter werd er gelijk op ons doel geschoten en echt heel hard. Maar die telde dus niet. Maar dit werd wel in de loop van de wedstrijd ons probleem, want Barendrecht had een drietal spelers die verschrikkelijk hard van afstand konden schieten. Die ballen vlogen over onze verdediging heen en richting ons doel en daar maakten ze de meeste treffers mee. Toch kwamen wij door een treffer van Marijn op 0 – 1.

Alleen toen kwamen de kanonskogels van Barendrecht en bogen zij de stand om naar 4 – 1. Samuel wist net voor de rust nog de 4 – 2 aan te tekenen, Een aantal minuten na de siroop die we op het veld nuttigden terwijl Barendrecht in de kleedkamer thee dronk begon de tweede helft. Een verdediger van ons stond vlak voor Yuriy zijn neus waardoor hij de bal te laat zag 5 – 2. Hierna kon Yuriy nog wel een mooie redding verrichten. Vervolgens waren er nog wel een paar mooie aanvallen van onze Samuel en Marijn maar konden deze niet op de juiste manier afronden, omdat we steeds ff te laat op doel schoten. Wat er daarna met onze verdediging gebeurde was onverklaarbaar en liep Barendrecht uit naar een grote score. We waren achterin niet meer bij de les en de ballen vlogen bij Yuriy om zijn oren. Barendrecht liep uiteindelijk uit naar 13 – 2.

Deze grote nederlaag was echt onnodig want zelfs de leiders en ouders van de tegenstander dachten in het begin dit wordt voor Barendrecht een zware wedstrijd, want Excelsior M begon heel sterk. Maar goed volgende week hebben we rust kunnen we even bijtanken en dan proberen ons te herstellen in de volgende wedstrijd, in deze toch wel hele zware poule. Tot over 14 dagen.

Julian Dolphijn

JO8-1 Barendrecht

Excelsior Maassluis JO8-2 – Smitshoek JO8-5

Vandaag moesten we tegen Smitshoek om half 12, dus om 11 uur verzamelen en omkleden en hop op naar veld 5 om op te warmen voor de wedstrijd begint.

De wedstrijd begint en we zijn goed verdeeld, Eymen is deze wedstrijd keeper en staat op doel. Eymen houdt in het eerst kwart een paar goede ballen uit het doel en Stijn mag ook een paar keer een hoektrap nemen maar helaas zonder resultaat. En ineens staan we 0-1 achter.

Het tweede kwart gaat ook goed van start met Ryan die 4 hoektrappen neemt en Yasin ook nog 1, maar weer helaas zonder resultaat. Maar daar is Yasin nog een keer en maakt er 1-1 van. We zorgen dat we heel veel hoektrappen kunnen nemen, want Stijn krijgt er ook nog 2 en Murat ook 1 hoektrap. Misschien eens flink op oefenen tijdens de trainingen want dit was ook zonder dat er een doelpunt viel.

Het derde kwart kwam Eymen ook weer in aktie want hij heeft weer een doelpunt gestopt. Onze jongens probeerde wel bij de tegenpartij te scoren maar de bal wilde er maar niet in. De tegenpartij had meer geluk, want de 1-2 en 1-3 vielen.

En weer mochten er 2 hoektrappen genomen worden, deze nam Stijn en weer zonder dat er een doelpunt viel. Maar gelukkig hebben we Mikail en hij maakt er 2-3 van. En in het laatste kwart van de wedstrijd kwam Yasin nog even uit de hoek en hij maakt er gelijkspel van. Dit had een mooi eindresultaat kunnen zijn voor zo’n leuke en spannende wedstrijd maar er werd nog even snel voor het fluitsignaal 3-4 van gemaakt.

Niet gewonnen jongens, maar wel heel goed en fijn samen gespeeld.

Groetjes, Stijn Scheepens

JO8-2 Smitshoek

Excelsior Maassluis JO8-3 – Oliveo (2-12)

Zoooooo, laten we vandaag eens beginnen met de uitslag van afgelopen zaterdag 17 november 2018, dit was 2 – 12, jaja je leest het goed “Twee tegen Twaalf” en helaas speelden we thuis bij Excelsior. Gelukkig wordt daar nagenoeg niets meer mee gedaan door de KNVB en houden we geen standen en uitslagen bij. Top idee van de KNVB! ;)

Vooralsnog hebben we ook nog niet gemerkt dat, in de vaste supportersschare van JO8-3, de witte zakdoekjes gaan wapperen. Het lijkt erop dat de coach vooralsnog op zijn plek mag blijven zitten. De eerste scheurtjes zitten er natuurlijk al wel in en dat kan wellicht gaan leiden naar een lastig gesprek met de clubleiding… We gaan het zien!

Genoeg over de uitslag. Wanneer je tijdens, en aan het eind van de wedstrijd, naar de mannen van ons keek, dan merkte je totaal niets van de stand. Met volle overgave vulden Guus, Selim, Aleks, Ryan, Tieme, Jelle, Seth en Quinn de volle 40 minuten zonder te morren. Wel was er iedere keer wat onenigheid bij het nemen van uitballen en de 13 aftrappen, maar dat komt puur vanwege de wil om de bal te hebben en te gebruiken.

Het eerste deel van de wedstrijd ging goed gelijk op, we zaten goed in de verdediging en wat snelle uitbraken bracht de stand na 7 minuten al op 2 – 2, hierna zagen we een prachtig voetballend Oliveo. Een groot deel van de mannen van Oliveo was nog 6 en een aantal net 7, maar dat maakte voor het spel van de tegenstander niet uit. Het tikkie takkie gehalte was van een hoog niveau en deze mannen wisten elkaar prachtig te vinden. We konden de doelpunten van de tegenstander dan ook alleen maar mooi vinden.

Het was vandaag ook de dag van de intocht, een aantal weken geleden was al bekend dat deze wedstrijd gespeeld moest worden. Dit was alleen op een tijdstip dat de mannen toch echt de sint binnen wilde halen. Ja, voetbal is zo’n beetje het belangrijkste voor ze, maar het wordt toch wel een behoorlijk dilemma om te kiezen tussen de sint en voetbal. Gelukkig heeft onze coördinator het super weten te regelen dat de wedstrijd verzet kon worden. Zodoende konden we bij de intocht zijn en zeker weten dat de sint in het land was. Hij is er dus is er geen belemmering voor de aanwezigheid van aanstaande vrijdag bij Excelsior. Of toch wel? Je weet het nooit bij de sint en zijn pieten, die maken er nog weleens een potje van!

De strafschoppen zijn stuk voor stuk mooi genomen en zijn toch iedere week ook weer een genot om te zien …. en om te horen…. Er zijn altijd wel wat creatieve aanmoedigingen. De mannen kijken zeker uit naar de wedstrijd van volgende week maar eerst schoenen zetten en ons helemaal onderdompelen in het Sinterklaas gevoel.

Ouders en andere toeschouwers, leiding van Oliveo, maar vooral spelers van Oliveo en Excelsior, enorm bedankt voor de mooie wedstrijd!