Net als vorig seizoen hopen we weer zoveel mogelijk wedstrijdverslagen van jeugdteams op onze website te mogen verzamelen. Leuk om op de hoogte te blijven van andere teams en heel leuk om later weer terug te lezen. Er zijn teams die een vaste schrijver hebben, maar er zijn ook teams waarbij de spelers om de beurt zelf het verslag schrijven. Hartstikke leuk!

Verslagen kunnen worden ingestuurd naar verslagen@excelsior-m.nl.

Dit zijn de ingeleverde verslagen van de wedstrijden van zaterdag 1 september 2018.

Spijkenisse 5 – Excelsior Maassluis 6 (4-3)

Excelsior-M 6 is haar bekeravontuur begonnen met een 4-3 nederlaag bij Spijkenisse. Sean bracht de Tricolores nog op een 1-0 voorsprong uit een rebound, maar Spijkenisse stelde voor de rust orde op zaken. Het creëerde amper kansen, maar kwam dus wel in totaal tot 4 doelpunten. Bij de gelijkmaker kreeg doelman Gilbert een rollertje niet onder controle en bij de 2-1 profiteerde de thuisploeg van 2 onfortuinlijke missers. Excelsior gaf defensief verder amper wat weg en kreeg zelf behoorlijk wat mogelijkheden, maar het had het vizier helemaal niet op scherp. Zowel voor als na rust leken de afstandsschoten helemaal nergens op.

De 2 andere Maassluize treffers waren dan ook voetbalgoals. Jorrit schoot feilloos de 2-2 binnen op aangeven van Melvin. Bij de 3-3 was laatstgenoemde de afmaker. Debutant Peter (Jansen) had met een puntgave voorzet direct een assist op zijn naam. De jonge aanwinst van oefenmeester Arie Herlaar is misschien nog niet wedstrijdfit, maar beschikt over de juiste wedstrijdmentaliteit en is gezegend met een goede trap. Tussendoor kwam Spijkenisse dus weer op voorsprong, waar het er defensief niet goed uit zag. De benodigde rugdekking ontbrak en Gilbert trok oog-in-oog met de goede Spijkenisse-spits aan het kortste eind. Toch kreeg Excelsior genoeg mogelijkheden om wel met 3 punten naar Maassluis te keren. Voetballend was het ook de betere, maar Gerald miste in goede positie en anders was het wel de goede goalie die in de weg stond.

Dat het uiteindelijk verloor was zuur, onnodig en vooral onverdiend. Excelsior drong juist meer aan en was met Sean en Maurice heer en meester op het middenveld. Door de drang naar voren, werd er logischerwijs achterin meer ruimte weggeven, waar Spijkenisse in de laatste secondes van de wedstrijd dankbaar van profiteerden. Voor een eerste wedstrijd van het seizoen was het spel hoopgevend, maar het resultaat erg bedroevend. Dat moet zaterdag beter als MVV ‘27 wordt ontvangen. Winst is nodig om door te bekeren. Elk ander resultaat maakt met het bekeravontuur gelijk korte metten.

Zwaluwen JO10-1 – Excelsior Maassluis JO10-1 (4-11)

Zaterdag 1 september, het begin van een nieuwe competitie!! We hebben er weer heel veel zin in! We moesten om 8.45 uur verzamelen bij Excelsior Maassluis, om vervolgens naar Vlaardingen te verstrekken. Om 9:45 uur startte de wedstrijd tegen de club Zwaluwen. We staan eerst 1-0 achter, maar wij maken snel gelijk door de goal van Ryan. Daarna scoren wij weer door een goal van Thijs H, 1-2 de eerste helft is voorbij.

We beginnen met de tweede helft, Lars scoort de 1-3 met een knietje uit een corner. Er wordt een overtreding gemaakt op Dean en wij krijgen een vrije trap. Dean scoort in één keer uit de vrijetrap. Daarna scoort de tegenstander weer en staat het 2-4 . Na een rust van vijf minuten beginnen we weer en scoort Lars de 2-5 en de 2-6, met een lopje over de keeper heen. Daarna scoort Ryan de 2-7 en de derde heft is voorbij. De vierde helft gaat beginnen en Ryan scoort de 2-8 en snel daarna scoort de tegenstander. Daarna scoort Ryan twee keer achter elkaar en staat het 3-10. De tegenpartij scoort nog een keer en het staat het 4-10. De allerlaatste goal van de wedstrijd maakt Joachim.

De scheidsrechter fluit af en wij hebben gewonnen met 4-11!!

Lars van der Stelt

Excelsior Maassluis JO10-2 – Rozenburg JO10-2 (30-1)

Het was onze eerste wedstrijd van het seizoen. Het ging heel goed, want we scoorden al heel snel de eerste doelpunten. In de eerste helft kwamen we ongeveer op 7-0 omdat het passen goed ging en we speelden goed samen.

Toen de 2e helft was begonnen vlogen de doelpunten erin! Alle veldspelers hebben wel een aantal doelpunten gemaakt. Keeper Vigo heeft geen doelpunten gemaakt, maar heeft wel goed de ballen tegen gehouden. De tegenpartij heeft maar 1 doelpunt kunnen maken. Er werden mooie voorzetten gegeven en makkelijk gescoord.

De einduitslag is geworden: 30-1! Hopelijk maken we volgende week weer zoveel doelpunten.

Milan Romeo

MVV ’27 JO10-2 – Excelsior Maassluis JO10-3 (2-16)

We reisden af naar MVV. We kan zich herinneren dat je ooit verloren hebben in Maasland. De opdracht was om iedere bal die verloren werd direct terug te veroveren en bij balbezit breed houden en over te spelen. Dit werd goed uitgevoerd en daardoor kwamen we al snel op 1-0 voorsprong door Mohammed Kitout. Mohammed speelde de sterren van de hemel alsof het zijn laatste wedstrijd was, maar …. gelukkig hij blijft. Thomas, Valentijn en Mohammed Amin hielden het achterin potdicht. Youssef hield als keeper ook alle ballen tegen. Hierdoor konden de doelpuntenmachines hun gaan gaan. Teveel om op te noemen.

Hamza scoorde 4x. Een was na een mooie een solo waarin hij 3 man/ vrouw dolde. Een van Mohammed’s  5 doelpunten, was een heel mooi hakkie na een corner van Daniël. De tweede helft ging Erdem keepen, zo kon hij ondanks zijn blessure toch zijn steentje bijdragen. Youssef ging de tweede helft voetballen en scoorde meteen een mooie volley. Later gevolgd door nog 2 doelpunten. Ook Daniël scoorde nog twee keer, waarvan 1x met zijn linker been. De andere was na een mooie counter over 3 schijven om vervolgens in het net te belanden. Thomas sloot de doelpuntenregen af en pikte zijn graantje mee. Kortom: trots dat jullie allemaal hoed vochten en nauwelijks kansen weg gaven. Daarnaast speelden jullie goed over, waardoor jullie dot mooie resultaat bereikt hebben. Op naar de volgende ronde.

Excelsior Maassluis JO9-1 – Rozenburg JO9-1 (8-5)

Om te beginnen was het een prachtig voetbal weer. Onze spelers waren in het begin van de wedstrijd nog in vakantie stemming, vroeg in de wedstrijd was het al snel 0-2 . Daar bracht Olcay verandering in en maakte een doelpunt. En mac maakte een doelpunt en werd het gelijkspel .

In de tweede helft speelde de jongens fantastisch. Ze maakten mooie doelpunten: Jason, Ceyden, Stan en nogmaals Mac. Eindstand 8-5 gewonnen!

Olcay Demir

Excelsior Maassluis JO8-1 – VFC JO8-1

Allereerst wil ik even stil staan bij de inzet van onze rijdende reporter afgelopen jaar. Willem, vader van Yuriy uit ons team heeft afgelopen jaar gezorgd voor alle wedstrijdverslagen. Nogmaals dank daarvoor! Nu is deze taak belegd bij alle ouders. Iedere wedstrijd wordt verslagen door (de ouders van) een van de teamleden JO8-1. Reav trapt af….

Het competitieseizoen is van start gegaan! Tijdens de eerste wedstrijd als JO8-1 ontving het jonge team VFC op bezoek als tegenstander. De wedstrijd zou starten om 08.30 uur en dat betekent
verzamelen om 07.45 uur op ons eigen sportpark Dijkpolder voor de kantine bij veld 1. Alle jongens waren uitgeslapen en hadden veel zin in de wedstrijd! Het mooie weer droeg bij aan een positieve start van het seizoen; het zonnetje scheen al heerlijk. Na het omkleden liepen de jongens veld 5 op om op te warmen.

Angelo, de trainer van dit team vorig jaar heeft een stap gemaakt naar de JO9-1. De jongens zullen hem missen, wensen hem heel veel succes en weten dat zij Angelo nog vaak genoeg zien op Excelsior Maassluis! Met de nieuwe trainers was al kennis gemaakt! Jorrit vond de zomerstop te lang duren en is al weer in de zomervakantie van de kinderen gestart met trainingen en oefenwedstrijden. Tot groot geluk van de jongens! Zo was de kennismaking met de nieuwe trainers dus al ergens half augustus. Fantastisch dat het zo goed geregeld is als het gaat om aanwezigheid van de trainers. Ervaren trainer, Ron Staal, buigt zich over de ontwikkeling van (o.a.) JO8-1 met hulp van twee nieuwe trainers van het team, Bryce en Toine. Zij begeleidden de jongens naar de aftrap om 08.45 uur, de posities werden ingenomen en daar gingen we!

Op deze leeftijd ligt de uitdaging met name in elkaar opzoeken, over tikken naar elkaar en zo vooruit proberen te komen naar het doel van de tegenstander. En wat is dat soms lastig, zorgen dat de bal niet afgepakt wordt, zorgen dat je ziet wie zich vrijgelopen heeft en dan ook nog een pass geven die goed aankomt bij je teamgenoot. Veel om over na te denken als je 6 of 7 bent, maar voor een eerste wedstrijd in het seizoen ging dat best goed! VFC wist in het veld nog beter elkaar te vinden, schoot al met wat meer kracht en je zag dat zij al net wat verder zijn dan wij. Dat bleek ook in het eindresultaat. Aan de blije gezichten kun je aflezen dat onze jongens trots zijn op hun prestatie deze eerste wedstrijd.

Nog een mooi nieuwtje: kijkend naar de foto in het keeperstenue zien wij een stralende Yuriy. Hij heeft dit jaar aangegeven te willen keepen. Hartstikke leuk! Voor hem nu ook naast de gewone trainingen keeperstraining. Het wordt vast en zeker een mooi seizoen voor en met dit enthousiaste team!

Reav van Hoeven

JO8-1

Excelsior Maassluis JO8-3 – MSV ’71 JO8-2 (4-2)

Eindelijk was het zover, we mochten een wedstrijd voetballen!!!!! Heel de zomer hebben de mannen hiernaartoe geleefd en vandaag 1 september 2018 om 13:15 was het zover. Om 12:45 hebben we afgesproken in de kleedkamer…. “Even zoeken waar is kleedkamer 4?”, “Oh en op welk veld moeten we spelen?”. Voor de ouders is het ook allemaal even wennen, maar daar waren we dan in de kleedkamer.

De shirtjes lagen al klaar en we voelden ons gelijk Feyenoord, Ajax, PSV, Real Madrid, FC Barcelona of welke grote club je dan ook maar kunt verzinnen. Van de zenuwen moesten we toch wel even geholpen worden met de best grote kleding aan te doen en onze schoenen strikken. Maar, na wat passen en meten zitten de juiste shirts om de juiste mannen. We spreken de tactiek door en beloven elkaar dat we heel veel plezier gaan hebben. Een yell zoals “GO GO GO Excelsior” vonden de mannen toch even niet zo stoer. Jelle wist trouwens wel wat we moesten zeggen “We gaan winnen!!!”.

Daar gingen de grote kleine toppers: Jelle, Seth, Ryan, Aleksander, Tieme, Selim en Guus, de kleedkamer uit. Dien en Soulaiman waren er helaas niet bij omdat hun zusje net was geboren en tja, er zijn toch nog wel belangrijker momenten in het leven dan een voetbalwedstrijd. Ook al betwijfel ik of de mannen van JO8-3 afgelopen zaterdag om 13:15 deze mening waren toegedaan.

Aangekomen op het veld konden de mannen niet van de bal afblijven en begonnen gelijk te ballen en te schieten op het goal. De leiders stemde even af over het hoe en wat. Na elkaar de handen te hebben gegeven (en onze shirts omgedraaid te hebben) mocht MSV aftrappen.

Na enige tijd aftasten en over en weer goede verdedigende acties was het dan na een aantal minuten raak. Ryan verovert de bal, geeft een splijtende pass, die gevolgd wordt door een solo van Jelle….. Bammmmm 1 – 0!!!!

De wedstrijd zat vervolgens wat op slot maar het ontbrak zeker niet aan mooie passeerbewegingen van onder andere Selim en goede verdedigende acties van Seth. Vooraf hadden we afgesproken dat we om de 5 minuten zouden wisselen en de wissel zou gelijk als keeper beginnen en de keeper zou als veldspeler verder gaan. Zo hebben we gezien dat iedereen ook heel goed kan keepen en hebben de mannen een top teamspirit laten zien. Zelfs wanneer er iemand niet echt zin had om te keepen heeft hij het toch gedaan.

Na de timeout en daarin de tactische bespreking, was het na een aantal minuten wederom raak, na het veroveren van de bal schoot Tieme fantastisch in de hoek van het goal….. Yeahhhh 2 – 0!!! Nu lijkt dit een walkover, maar dat is zeker niet het geval, in de eerste helft kwam MSV ook vaak gevaarlijk dichtbij en wisten we na katachtige acties van de verschillende keepers het goal schoon te houden……

Pffff eindelijk RUST!! Het was toch best wel warm zo, maar toch willen de mannen gelijk door, uitrusten, wat is dat??? Maar ja, het begin van de tweede helft laat toch wel zien dat de warmte en de hevige sportieve duels zijn tol eisen. MSV komt meer in de wedstrijd. Maar dan toch, tegen de verhoudingen in, weet Aleksander met een snelle actie vanaf de middellijn het goal weer te vinden….. Wowwwww 3 – 0!!! …. en toen… wat werd het spannend! In korte tijd wist MSV terug te komen tot 3-2 en het zweet stond de toeschouwers in de schoenen… Ja jongens we weten dat het niet om het winnen gaat, maar toch is het wel erg spannend zo. Maar toen, tussen de 35 en 40e minuut, kwam daar de verlossende actie. Guus verovert, op de helft van de tegenstander, de bal en tikt met een sliding de 4-2 binnen…Yeahhhh!!! De buit is binnen! En daar is het signaal voor het einde van de wedstrijd. Nu al??? Nee we willen nog niet stoppen.! Maar stiekem zijn ze toch best wel moe.

Wacht!! We mogen nog strafschoppen nemen, yesss. Daar sloeg echter de vermoeidheid en kwaliteit van de tegenstander toe. Ondanks het fantastische keeperswerk van Ryan wist MSV de strafschoppenserie met overmacht te winnen. Even was er de angst bij de mannen dat dit ook voor de uitslag mee zou tellen, maar dat was niet het geval. De wedstrijd was voor Excelsior en de strafschoppen voor MSV. Een mooi einde voor een zeer sportieve en mooie wedstrijd.

Ouders en andere toeschouwers, leiding van MSV, maar vooral spelers van MSV en Excelsior, enorm bedankt voor de geweldige wedstrijd!!