11 oktober 2021

Wedstrijdverslagen 9 oktober

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Vanaf vandaag gaan we die traditie herstellen. Kom dus iedere week naar de website en geniet val alle wedstrijdverslagen!

Te Werve 2 – Excelsior Maassluis 2 (0-3)

Wanneer jouw bekendheid van de plaatselijke infrastructuur van voor de 1e Wereldoorlog is en het Global Positioning System in je auto je in de steek laat, dan is de kans best wel aanwezig dat je Sportpark Vredenburch, de thuishaven van onze tegenstander van vandaag, niet snel gaat vinden. De vindingrijkheid en onverstoorbaarheid echter waarmee Fred onverschrokken door de wirwar aan eenrichtingverkeerstraatjes en doodlopende steegjes wist te manoeuvreren is bewonderenswaardig en bracht ons uiteindelijk alsnog bijtijds in veilige haven. Hulde.
In onvervalst Haags (zo mooi) werden wij vervolgens wegwijs gemaakt op het mooie complex. Aangezien ook het weer ruimhartig meewerkte werd het een prachtige voetbaldag.

Een wedstrijd iets minder degelijk spelen dan gewoonlijk en toch met 3 punten naar huis gaan is ook een kwaliteit. Aan de hand van de 2 voorgaande wedstrijden die de tegenstander met ruime cijfers verloren had, leek het vandaag niet al te moeilijk te gaan worden. Te Werve dacht daar toch wel anders over en schoot verrassend sterk uit de startblokken. Lieve moeder, was dit de ploeg die met 7-1 en 10-1 verloren had? Gelukkig had Fred niet hoeven waarschuwen voor onderschatting (immers: de weg naar een nederlaag is geplaveid met onderschattingen), want dat deed het Nederlands Elftal de avond daarvoor wel. Ook “kleine” tegenstanders zijn niet verslagen vooraleer de scheidsrechter voor de laatste maal met de fluit de wedstrijd ten einde blaast.

Met een sterk middenveld werden de aanvallende intenties van Te Werve al snel duidelijk; opnieuw een grote nederlaag slikken lag persé niet in de lijn van hun bedoelingen. Met enkele echt goede voetballers op het middenveld combineerden ze toch wel makkelijk, hun aanvallers daarentegen stonden minder op scherp en mede daardoor kwam Joey met enkele degelijke safes niet in de problemen. Wijzelf speelden vanuit een goed sluitende verdediging en een goed storend middenveld, en zochten behoedzaam de aanval. Na enkele goede mogelijkheden was het in de 34e minuut een strakke cross van Jesse die Koen z’n stropdas wist te vinden op de hoek van de 16. Aangezien ook de keeper en de linksback van Te Werve de bal daar verwachtten en door non-communicatie elkaar en Koen in de weg liepen, was het voor hem simpel de bal tussen die twee door te tikken en vrij voor de goal de 0-1 binnen te schieten. Prima doelpunt voor onze beresterke spits die al even droog stond.
Met een snel 2e doelpunt hoopten we de moraal van Te Werve te breken. Die 2e goal kwam inderdaad snel; in de 39e minuut kreeg Chris G door meerdere spelers behendig uit te kappen, onverwacht veel ruimte langs de zijlijn en haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd door Faab simpel en beheerst tot de 0-2 gepromoveerd. De moraal bij Te Werve echter brak niet, doch spoorde hen aan wat fanatieker druk te gaan zetten. Met nog enkele ogenblikken tot de rust creëerde ook Te Werve toch wel een redelijke kans, maar Joey redde bekwaam. Toen was echter al wel duidelijk dat Chris I niet verder kon. In de theepauze zou de wissel besproken gaan worden. Opgetogen maar met een toch wel min of meer bezwaard gemoed togen we richting de Earl Grey.

De 2e helft begonnen we met Martijn voor Chris I waardoor we in een ander systeem gingen spelen en al vrij snel leek dat zijn vruchten af te gaan werpen, hij kreeg de bal in de 16 keurig onder controle, maar zijn vizier stond toch wel een metertje te hoog afgesteld. Jammer want dan zouden we echt de boel op slot kunnen gooien om de wedstrijd rustig uit te spelen. Ook in deze sportieve wedstrijd was namelijk devies: heel blijven, vooral met het oog op de topper tegen DSVP komende zaterdag. Te Werve had daar maling aan en voerde de druk nog maar eens op met toch wel wat zweetmomentjes tot gevolg. Er werd echter nauwkeurig verdedigd en de “nul” werd prima in stand gehouden. Om zelf ook met wat meer pressie te gaan spelen werd Jasper vervangen door broerlief. Ook deze wissel leidde al snel tot een grote kans voor Niels. Zijn snelheid is normaal gesproken ruim voldoende, zijn technische kwaliteiten daarentegen staan nogal eens ter discussie. De gigakans werd gedegradeerd tot een slap rollertje dat irritant langzaam richting cornervlag hobbelde. Te Werve bleef de druk opvoeren wat mede lukte doordat een nog niet helemaal herstelde spierblessure bij Martijn zich weer manifesteerde. Hij was hierdoor niet bij machte de bal voorin vast te houden. In de 71e minuut werd hij dan ook vervangen door Chaquir. Het verhaal wordt eentonig, want ook hij kreeg kort nadat hij inviel een heerlijke kans, maar zijn schot (buiten bereik van de keeper) werd ternauwernood geblokt door de laatste man.
Met nog 7 minuten te gaan leek Te Werve het wel te geloven en vielen er flinke gaten achterin bij hen. Dit was het goede moment voor nog een wissel; Thomas voor Koen. Door weer een iets andere veldbezetting werd er makkelijker maar zeker ook gretiger gebruik gemaakt van die geboden ruimtes. In de slotminuut wurmde Faab zich vrij op het middenveld en week uit naar de zijkant. Vlak voor de achterlijn kapte hij nog een verdediger uit, zijn voorzet werd door Niels koelbloedig verheven tot de 0-3. Zijn technische kwaliteiten staan niet meer ter discussie.
Al met al een verdiende overwinning voor aanvoerder Robert en zijn mannen die moeizamer tot stand kwam dan vooraf gedacht.

Opstelling.

Doel: J. Huyser
Achterin: C. Grootscholten – R. Kraijo – R. van Mierlo – M. Scholten
Midden: J. Koogje (53e N. Koogje) – E. Verboom – Chris Isenia (46e M. Reemers, 71e – Chaquir Isenia) –
J. van Gastel
Voorin: K. v.d. Pol (83e T. Fortuin) – F. Vermeer.

Excelsior 4 – Ariston’80 8 (5-3)

Het was weer zaterdag, de mooiste dag van de week. Het weer was perfect en Excelsior 4 mocht aantreden tegen de studenten uit Delft. De selectie bestond uit maar liefst 12 man na afmeldingen van Maarten, Justin van der Hoek en Matthew. Desondanks was de ploeg verheugd om na enkele weken van afwezigheid Max van der Welle weer terug te zien aan de start.
In de eerste helft bleken de twee tegenstanders duidelijk aan elkaar gewaagd. Het balbezit en het kans verloop verliep vrijwel gelijk maar het was Ariston’80 dat via een inworp en een lage voorzet voorlangs de 0-1 binnen wisten te werken. Een bittere start voor de mannen maar geen reden tot paniek omdat Jens, een kleine 5 minuten later, raak schoot uit een kleine schermutseling voor doel. De ploeg tankte vertrouwen maar dit kon niet voorkomen dat slordig balverlies via Lars en Ted leed tot de 1-2. Opnieuw liep Excelsior 4 achter de feiten aan, het waren een aantal onzorgvuldige momenten dat het team duur was komen te staan. Gelukkig besloot Patrick na ongeveer 20 min tot een weergaloze actie door de Ariston verdediging die hij met een sterke afronding afsloot. Het was weer 2-2 en Excelsior 4 was vastberaden niet voor een 3e keer op achterstand te komen. Maar u raadt het al, het werd 2-3. Deze keer leidde wat miscommunicatie tussen Lars en keeper Ray over wie de bal zou wegwerken tot een gemakkelijke goal voor de bezoekers. Excelsior 4 was al 2 keer eerder teruggekomen van een achterstand en dit lukte zelfs voor een 3e keer toen Patrick een lange bal wist door te koppen. Lars kwam 1 op 1 met de keeper waarna hij de stuiterende bal vanaf Patricks hoofd binnen volleerde. Excelsior 4 toonde duidelijk meer volwassenheid ten opzichte van twee weken eerder. Bij een stand van 3-3 besloot scheidsrechter M. Odijk tot het affluiten van de enerverende 1e helft.
Na het debacle van twee weken eerder heerste er een lichte spanning binnen het team. Kon de ploeg sterk uit de rust komen, en een vergelijkbaar scenario deze keer voorkomen? Dit bleek het geval, Excelsior wist met sterk druk zetten en degelijk positiespel Ariston vast te zetten. Het duurde daarom ook niet erg lang tot de voorsprong werd gepakt door de mannen uit Maassluis. Na een steekbal van Marc vanaf achteruit en een flitsende actie van Jens die daarop volgde, werd het 4-3. De wedstrijd was onder controle en dit bleek een zekere Ted Paping het vertrouwen te geven om de absolute goal van het seizoen te maken. Op 20 meter, links op het veld, besloot hij uit te halen waarna de bal in een strakke lijn in de rechterkruising verdween. Het was 5-3 en Excelsior 4 rook de overwinning. Gedurende de rest van de 2e helft werden nog een aantal grote kansen gecreëerd waar helaas geen verdere doelpunten uit vielen.
Na een lekkere wedstrijd waren de 3 punten binnen waardoor het bier extra goed smaakte. Volgende week spelen we tegen HPSV 3 uit.

Excelsior M O19 – Jodan Boys O19 (4-0)

Na een mooie overwinning in de uitwedstrijd tegen UNA vorige week (1-4) stond vandaag Jodan Boys
uit Gouda op het programma. Een ploeg dat na 4 wedstijden pas eenmaal een driepunter wist binnen
te halen. Onderschatting lag dus op de loer.
In de afgelopen week was er scherp getraind en was ons er alles aan gelegen de koppositie te
versterken en de 3 punten in Maassluis te houden.
Rond kwart over drie klonk het beginsignaal en coach Aden had in de wedstrijdbespreking al enkele
zaken aangekaart die van belang zouden zijn aan het begin van de wedstrijd. Uiteraard kan ik
hierover, tactisch gezien, mezelf niet uitlaten. We moeten onze tegenstanders natuurlijk niet wijzer
maken dan dat ze zijn.
De eerste 10 minuten merkte je dat Excelsior Maassluis volledig de overhand had en de wedstrijd
direct naar de hand wilde zetten. Er werden kleine plaagstootjes uitgedeeld en de tegenstander werd
onze wil opgelegd. De trekker overhalen was echter erg lastig, mede omdat de bal eerst 5x
goedgelegd moest worden. De ploeg uit Gouda kwam na deze 10 minuten wat beter in de wedstrijd,
wat resulteerde in een grote kans (lees: open doel). Gelukkig voor ons werd deze bal niet tussen de
palen gemikt. Een wake-up-call!
Na deze mogelijkheid van Jodan Boys werden de boys uit Maassluis wakker. Het spel werd weer
gedicteerd door de rood-wit-blauwe koploper. De (kleine) kansen stapelden zich op. Gelukkig voor
Excelsior Maassluis was het Max (vorige weer 4!! assists) die de ban brak. Na een mooie assist van
Yonah, wist hij mooi raak te schieten. 1-0. Dit kwam een aantal minuten voor rust erg goed uit voor
de ploeg van Aden en Rick.
In de rust was het coach Aden die aangaf dat de afronding in de eindfase echt beter moest. Het
tempo moet omhoog en de tegenstander moe spelen was het advies.
In de tweede helft was het de vermoeidheid bij Jodan Boys wat de kop op stak. Zij wisselden enkele
keren in de rust, waar voor de rest de spits al werd gewisseld. In minuut 54 was het wederom Max
die een corner van Ronaldo bij de eerste paal binnen kon schieten. 2-0.
Rond minuut 70 was het Enver die een vrij trap hard op de keeper van Jodan Boys schoot. Helaas kon
de rebound door SAM niet binnen geschoten worden. Een gemiste kans voor onze aanvoerder, die
loerende was op zijn eerste competitie goal.
De wedstrijd kabbelde rustig voort en Excelsior was op zoek om de 2-0 uit te breiden. Gelukkig was
het invaller Pharell die de scoren verder kon uitbreiden naar 3-0 en zelfs 4-0.
Doelpuntenmakers:
1: Max, assist Yonah
2. Max, assist Ronaldo
3. Pharell, rebound
4. Pharell, assist Max
Selectie: David, Noah, SAM, Yonah, Jordi, Ronaldo, Preston, Denzell, Max, Enver, Rens, Gael, Pharell,
Jaden, Stefan en Roaud.
Staf: Aden, Rick, Robbert en Fabian

’s Gravenzande mo 15-2 – Excelsior M. Mo 15-1 (1-1)

Deze topper zo vroeg in het seizoen begon 5 minuten later door nog onbekende rede. Het zal wel aan het klokje van de scheidsrechter hebben gelegen. De opstelling van vandaag. Op het doel Pascalle. Achterin: Marit B, Sterre, Lente en Marit P. Op het middenveld spelen Noah, Madelief en Joëlle. En de aanvalslinie wordt gevormd door Inssia, Imade en Sanne v L.
Daisy stond als eerste reserve en dit kwam omdat ze haar voetbalschoenen was vergeten. Papa was zo lief om ze te gaan halen.
Direct vanaf de aftrap zat de spanning er goed op. Het is wel duidelijk dat beide ploegen beseffen dat er nu al om de eerste plaats wordt gevochten. Een gelijk opgaande strijd dus. Na een lange bal van ’s Gravenzande kwam de bal bij keepster Pascalle terecht en zij schiet de bal weg maar niet helemaal goed genoeg. De bal komt bij een speelster van ’s Gravenzande in de voeten en zij twijfelt geen moment en schiet de bal in het lege doel. Eigenlijk een beetje tegen de verhouding in want ze hadden hiervoor nog geen enkele kans gehad. Halverwege de 1e helft wisselde we en kwam Daisy erin voor Imade.
Excelsior krijgt steeds meer de overhand maar dit resulteerde helaas nog niet in de gelijkmaker. Met nog ruim een minuut te spelen verdienen we een corner en deze wordt door Marit B genomen. De bal wordt afgeslagen en op de rand van de zestien wil Madelief aanleggen om te gaan uithalen maar de scheidsrechter fluit voor het rust signaal. Hij floot nu dus te vroeg maar er was niks mis met zijn klokje verzekerde hij ons.
Ruststand was dus 1-0 acher. Sterre is aan de beurt om een helft te gaan keepen en hier door gaat Pascalle weer de wei in. Joëlle gaat even op de bank plaats nemen en Imade gaat weer voorin lopen. We komen heel sterk uit de kleedkamer zoals dat dan heet. Ook al waren we op het veld gebleven. De coach spoorde de meiden aan om wat feller de strijd aan te gaan en dat is precies wat er gebeurde. We kregen steeds meer en meer kansen, maar de bal wilde er niet in. Achterin was het ook af en toe bellen knijpen maar Sterre pakte elke bal. Lente, Madelief en de beide Marit’s hielden het daarna dicht. Vanaf het middenveld zochten Noah, Daisy en Pascalle steeds meer onze aanvallers. Uit een corner genomen door Sanne v L kwam de bal langs Imade en Inssia en zo voor de voeten van Noah en zij tikte bij de tweede paal de verdiende gelijkmaker binnen.
We hebben de teugels nu echt stevig in handen en krijgen zo in de laatste 5 minuten een flink aantal 100% kansen. Echter de bal wilde er maar niet in. Ook niet toen de bal hoog en rechtdoor de zestien in werd gespeeld. Hier stond Imade nog met rug naar de goal en ze probeerde dan ook een fantasch spectaculaire omhaal te maken maar miste helaas volledig de bal wat resulteerde in een 1-1 einduitslag. Al met al gezien een terechte uitslag. We hadden alleen op iets meer gehoopt. Nu gaan we ons opmaken voor de volgende wedstrijd die op woensdag 13 oktober gespeeld zal worden. Dit maal thuis om 19:00 uur tegen Maasdijk. Komt u  gerust kijken!

Excelsior Maassluis JO11-1 – Hillegersberg vv JO11-1 (5-3)

De Partijdige Reporter doet verslag van de 3e wedstrijd in de hoofdklasse voor Excelsior Maassluis  JO11-1 mogen ze tegen Hillegersberg vv JO11-1

Ze beginnen de 1e 15 minuten met de volgende opstelling tegen de nummer 4 van deze poule.

Vince, Reav, Quint, Riyad, Marijn, Enzo en Shane

In de wissel staan:

Dani, Samále en Quinn

Helaas moeten we Elin vandaag missen en Boyd staat als supporter aan de lijn!

Oef wat werden de jongens meteen even scherp gezet door een doelpunt tegen in dit eerste kwartier, “even wakker worden jongens” roept trainer Justin dan ook.

Wat zijn beide teams goed aan elkaar gewaagd, de bal gaat al snel weer naar de kant van de tegenpartij maar helaas de jongens krijgen hem er niet in. Even snel een wissel na een bloedneus van Shane, deze wordt vervangen door Quinn.

Reav houdt dan ook een paar doorbraken van de tegenpartij tegen samen met verdedigers Quint en Riyad.

Zo dat waren de 1e 15 minuten.

Even een oppepper van Justin ook de scheids (tegenpartij) had nog wat tips en tricks ;-) dus vol goede moed gingen de jongens weer ertegenaan.

Helaas volgt een drukte van jewelste bij het goal van Excelsior Maassluis, Vince heeft zijn handen en voeten overal hij heeft een paar goede ballen mooi tegengehouden, maar er volgt dan toch een 0-2 voor de tegenpartij, kop op jongens nu is Maassluis weer aan de beurt. Enzo schiet weer even langs de lijn met de bal, maar wordt helaas gehinderd door de tegenpartij.

De Maassluise jongens worden iets feller want een 0-2 achterstand kan natuurlijk niet, de bal schiet al gauw door van achteren het veld over naar Marijn en die poeiert het 1e doelpunt voor Excelsior er even in. Dan knipperen wel met onze ogen en de 2-2 staat al weer op het scorebord!!

Zo nu wordt het spannend, deze stand wordt nog even vastgehouden tot de break, even wat drinken en een oppepper, van trainer Justin uiteraard heeft de scheids weer een woordje te zeggen tegen het thuisteam..

Zo 3e kwartier we wisselen van helft en Vince kijkt nu in het zonnetje, die schittert in zijn ogen.

Dani en Samale worden nu ingezet die hebben ook voor een aantal mooie snelle acties gezorgd Dani op rechts voor en Samale op linksachter.

Maar de tegenpartij is nu ook weer even op scherp, en die maakt dan ook snel weer een 2-3 maar dat dat weerhoudt Shane er niet van om een mooie corner in te koppen bij de tegenpartij!

Whoop Whoop 3-3 wauw wat een mooie wedstrijd is dit om naar te kijken.

Vince heeft nog een geweldige redding door een bal mooi op de lijn stil te leggen met zijn lijf, wauw die is mooi zeg en zeer spannend voor de tegenpartij want die was al aan het juichen. Maar ze maakten de 3-4 zeker (nog) niet.

4e kwartier de tegenpartij is nu echt fel en de scheids ( tegenpartij) maakt een aantal keuzes waar het thuis team niet mee eens is maar ze laten zich niet kennen… helaas krijgen ze een penalty tegen na een doorbraak van de tegenpartij en die wordt erin geschoten.

3-4.. kop op Maassluis even weer de hoofdjes omhoog.

Goh wat wordt er gestreden om er 4-4 van te maken, maar het lukt niet, de tegenpartij heeft ook een goeie keeper, die houdt wat mooie ballen tegen zeg, hij staat er als een blok om zijn goal te verdedigen.

De bal gaat dan ook weer snel naar de andere kant en helaas wordt hij met een boog zo over 2 spelers van ons en Vince in het goal geschoten, de zon hielp dan ook niet mee om deze bal tegen te kunnen houden.. de 3-5 is gemaakt.

Helaas volgt het eindsignaal al snel na dat doelpunt.

Al met al een gewaagde wedstrijd met een eindstand van 3-5.

Verburgh JO10-1 – Excelsior- M JO10-1 (4 – 7)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Verburgh op het programma. Om 07.45 vertrokken we richting Poeldijk. Na het omkleden, de veters goed gestrikt gingen we naar het veld. We speelden achter het 1e veld, Nou ik kan wel zeggen, met onze kwaliteiten hoor je op het hoofdveld te spelen, maar ja, dat komt nog wel he jongens?

Na weer een goeie warming up geleid door Jack begonnen we heel goed aan de wedstrijd, maar ondanks dat kwamen we wel op een 1-0 achterstand. Maar dat maakt voor ons niet uit. Binnen de kortste keren was het 1-1. 2-1 enz.

De tactiek van de tegenstander was, de keeper de bal, lopen en naar voren schieten. Maar uiteindelijk waren wij gewoon veel beter, en dat zag je terug in de strijd die iedereen leverde, de mooie combinaties, maar vooral de wonderschone doelpunten. Waar zelfs Messi, Ronaldo of Mpabbe hun petje voor af neemt. Na de welbekende slinger en duikeling over het gras, sorry Jane voor de shirts. Gingen we lekker douchen en verder genieten van een zonnige zaterdag.

Jongens, Het wordt misschien saai. Maar ik heb oprecht weer van jullie genoten. Ik en zeker ook alle ouders zijn wederom trots op jullie. Ga zo door.

Hieronder alle doelpuntenmakers.

Jaden G 4x

Rayan 3x

Ik wens iedereen een hele fijne herfstvakantie, geniet ervan en dan zien we elkaar over een paar weken weer of a.s Zaterdag bij het 1e wat thuis speelt tegen Kozakken Boys. Kom de spelers aanmoedigen. Dat hebben ze wel nodig.

Excelsior M JO11-3 – Kethel Spaland JO11-2 (4 – 5)

Vandaag ging de Rijdende Reporter naar het “Sportpark Dijkpolder”, om een verslagje te
maken over bovengenoemde wedstrijd. Het was heerlijk droog maar wel fris (maar daar kan
je, je op kleden. Het was vrij mistig dus dat was wel leuk voor een teamfoto met de mist op de
achtergrond. De tegenstander was een fusieclub Kethel Spaland (VVK’68 en SC Spaland) die
spelen op de Ketheltunnel van de A4. Onder toezicht van Florus en Lars werd er begonnen
met de warming up. Het zonnetje brak langzaam door en de wedstrijd kon beginnen. Echter
waar bleef de scheidsrechter. Toen deze niet kwam, nam Florus de fluit ter hand een startte de
wedstrijd. De ploegen begonnen voorzichtig. Thieme wist de bal om het middenveld te
bemachtigen en stelde Dani in staat om de 1 – 0 aan te tekenen. We gingen er eens lekker
voor zitten. Samále stoomde over links op en bracht Dex in stelling 2 – 0. De ploegen waren
aan elkaar gewaagd en er werd veelvuldig op het middenveld gestreden. Nadat Yuriy een
goede redding had verricht moest hij even later toch buigen voor de 2 – 1 die voor hem te
hoog in het doel werd geschoten. Joshua en Thomas verdedigde bekwaam en Samále gaf een
aantal voorzetten die net achter Dani en Dex vielen en zo niet verzilvert konden worden. KS
wist de gelijkmaker te produceren en vlak voor de rust werd er uit het niets hard op de lat
geschoten door een aanvaller van Excelsior M. De harde rebound kon Yuriy nog pareren,
maar de volgende rebound niet 2 – 3. Vlak voor de rust wist Excelsior M met een hard
afstandsschot op 2 – 4 te komen. Na het glaasje siroop veerden we aardig op en gingen we ten
strijde. Uit een corner van Samále wist Guus de aansluitingstreffer te maken. Guus kreeg er
zin in en maakte uit een hoge voorzet van Dani 4 – 4. We gingen volop in de aanval om te
proberen de overwinning binnen te slepen. Echter verwaarloosde we hierbij een beetje onze
verdediging waardoor een aanvaller van Excelsior M alleen op Yuriy afging en de 4 – 5 tegen
de touwen schoot. Guus stak door goed doorzetten nog het middenveld over en sleepte er nog
vlak voor tijd een corner uit. Deze corner leverde echter niets meer op, waardoor daze
nederlaag een feit was. Dit was een leuke en een spannende wedstrijd waar meer in had
kunnen zitten. Maar dit zijn wedstrijden waar je veel meer van leert dan van die wedstrijden
met die hele grote overwinningen. Dus jongens jullie hebben goed je best gedaan.

Excelsior M- JO 9-1- Victoria ’04

Zaterdag 9 oktober speelde Excelsior Jo91 thuis tegen Vcitoria.
We begonnen echt super goed. Als snel werd de eerste intikker gemaakt door Adam.
Brett maakte kort daarna het tweede doelpunt met een mooie volley.
Marthijn scoorde het derde doelpunt en er volgden nog veel meer mooie doelpunten van de spelers van jo91. Vitoria heeft twee goals gemaakt. Uiteindelijk is de stand 12-2 geworden voor Excelsior en zijn we herfstkampioen geworden. We hebben een mooie medaille gekregen ️

Excelsior M JO9 3 -DVO JO9-3 (0-9)

Met warme koffie in de hand en een najaars zonnetje in de rug stonden de ouders en begeleiders deze ochtend weer langs de lijn bij JO9 3
Lennard gaf het start signaal als scheidsrechter/coach. Ondersteund door 4 vaders langs de lijn.
Dit team heeft een aardige staf, kunnen we stellen.
Jens startte in de goal en had direct een mooie redding. Maar na 5 min viel toch de eerste goal voor dvo. Jens raakte de bal nog maar ter vergeefs 0-1.
De jongens van Excelsior moesten volop in de verdediging. Stefan blokte een corner met z’n rug. De andere jongens probeerden Jens te helpen bij de goal. Die vloog van de linker hoek naar de rechterhoek van de goal. En had het druk.
De 0-2 werd door dvo, denk ik, gescoord. Het een flipperkast voorafgaand aan de goal. Dus wie het op zijn naam mag schrijven is onduidelijk.
Net voor rust had sep nog een mooie kans. Helaas miste hij op een haar.
De mannen langs de lijn waren volop aan het coachen. Onze doelman had een privé coach . En dat hielp. Want jens had een paar mooie reddingen. Ondanks dat er al snel de 0-3 werd gescoord bleven de koppies van de jongens omhoog.
Ook Excelsior had kansen.
Sep wist een mooie voorzet te geven en Jaycen schoot maar net naast.
De 0-4 volgde snel. Net als de 0-5, die heeft onze Jaap gescoord, met zijn buik! . Dus we hebben toch een goal op onze naam kunnen schrijven.
Patrick wist ook nog een mooie kans te creëren. Maar schoot op de keeper.
Betuhan vond het toen tijd voor limonade. Alleen het rust signaal had nog niet geklonken. Dus hij moest razendsnel terug naar zijn positie.
Na de limonade Mocht Patrick op goal. Sven had een goede kans om te scoren, net als jaycen en sep. Sep ging alleen op de keeper af maar werd onderschept.
Patrick wist goal goed te verdedigen. Met zijn handen maar ook een mooie redding met zijn rechtervoet.
De 0-6 en 0-7 werden toch binnen geschoten. Onderwijl zorgde de alerte vaders dat veters van sep nog goed gestrikt werden.
Net voor de start van de 4e helft gaf begeleider Sjoerd nog even een pep talk aan het team. Volle kracht voorruit en proberen te scoren.  De 0-9 werd gescoord maar daarna hielden onze jongens goed stand. Sterker nog, ze kregen de ene na de andere kans. Helaas dvo ook maar onze doelman Patrick stond op scherp.
Jaap wist de bal op het middenveld een aantal keer goed tegen te houden. Jens creëerde nog een mooie kans. Sven schoot helaas een keer naast de goal.
Stefan wist in eerste instantie de 0-10 te voorkomen. Maar net voor eindsignaal werd deze toch van afstand nog gescoord.
Goed gewerkt jongens! Vooral dat jullie blijven gaan voor ieder kans.
Dikke duim omhoog ook voor de staf… die de wissels en tijd goed in de gaten hielden, tips gaven vanaf de zijlijn, razend snel de keeper wisten te wisselen en te hulp schoten bij de losgeraakte veters