JO11-4 tegen Westlandia
Gepubliceerd Op: 10 maart 2022

Wedstrijdverslagen 5 maart 2022

10 maart 2022

De wat oudere leden van onze vereniging keken vroeger vol verwachting uit naar dinsdag. Op dinsdag verscheen namelijk Het Weeknieuws, het wekelijkse clubblad dat bij ieder lid op de deurmat viel. In het Weeknieuws stonden o.a. de wedstrijdverslagen van vrijwel alle senioren- en jeugdwedstrijden van die week. Die traditie is weer helemaal terug. Kom dus iedere week naar de website en geniet van alle wedstrijdverslagen!

Excelsior- M 2 – CWO 2  (1-2)

Na de afstraffing van vorige week bij Die Haghe 5-0 (1e minuut 1-0, 44e minuut 2-0, 46e minuut 3-0 zomaar even een paar momenten) was het tijd voor eerherstel. Dient vooraf vermeld dat wij onze laatste goal scoorden op 6 november 2021! Het doelpunt tegen Nootdorp (1-1) op 4 december 2021 was van Preston van O19, die tel ik dus niet mee.
Even was ik wel bang voor de mentale weerbaarheid (die is al maanden ver te zoeken), maar gaandeweg bleek dat wel redelijk in orde. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden wisten we elkaar goed te vinden en creëerden we ook prima kansen. Echter, zoals te doen gebruikelijk hielpen wij zelf CWO in het zadel. In de 20e minuut namelijk was een misverstand achterin de aanleiding tot de 0-1. Het is echt bizar zoveel doelpunten als wij tegen krijgen door dit soort fratsen. Is het gebrek aan concentratie, aan techniek of aan verstandelijke vermogens? Zeg het maar. Desondanks bleven we nu wel voetballen een aangezien ook CWO dat deed, ontspon zich een levendige wedstrijd met kansen over en weer. Vervolgens werd zonder al te veel vermeldenswaardige wederwaardigheden de rust bereikt; een geurig, non-alcoholisch kruidenbitter dampte ons reeds tegemoet.

Na rust gingen beide teams op dezelfde voet verder met misschien een iets gretiger CWO. Toch gingen we er eens lekker voor zitten, we zagen namelijk best wel mogelijkheden. En waar Chaquir (bij kennissen, vrienden en intimi beter bekend als Sjakie) in de 1e helft wat kansjes onbenut liet, fleurde hij in de 50e minuut zijn 1e basisplek op met een wonderschone 1-1 op assist van Robert. Tevredenheid alom. Nu ging het gebeuren. Het hek was van de dam. Ga zo maar door.
Wat er zich 2 minuten later precies afspeelde kom ik waarschijnlijk nooit te weten, maar CWO vierde in de 52e minuut de 1-2. Weer een momentje van onachtzaamheid? De keeper het zicht belemmerd? Wie zal het zeggen. Trouwens, over de keeper gesproken, bij 3 momenten (vooral bij een vrije trap die hij met een katachtige reflex tot hoekschop verwerkte!!!) wist hij zich wel degelijk positief te onderscheiden.

Zonder nou meteen hosanna te roepen, heb ik toch wel een kentering gezien. Wellicht is dit een opmaat naar meer en beter.