MVV ’27 – Excelsior M O9-2 (9-10)

Het is een koude, maar bovenal vroege zaterdagochtend als Excelsior voor de eerste wedstrijd van de competitie afreist naar buurman MVV’27. Na een valse start in de beker wilden de jongens vandaag niet alleen de opdrachten goed uitvoeren, maar natuurlijk ook de 3 punten meenemen naar Maassluis.

Direct vanaf het begin werd duidelijk dat de jongens een stuk beter in het veld stonden dan de eerste wedstrijden. De plekjes waren beter bezet en we speelden de bal veel minder blind naar voren. Dit spel resulteerde na een slimme uitval via Ben en Flynn helaas nog wel in een 2-1 achterstand. In het laatste deel van de eerste helft werd het allemaal wat minder waardoor de thuisclub makkelijk kon uitlopen naar een 7-2 ruststand. Alleen Thijs wist, naar eigen zeggen met zijn oog, het net van de Maaslanders nog te vinden.

In de rust hebben we besproken dat het beter ging dan vorige week en als we keihard zouden vechten we zeker nog een paar goals zouden scoren. Waar veel Maaslandse ouders een relaxte tweede helft verwachtten bleken onze jongens hier toch anders over te denken. We werden een stuk brutaler en wilden laten zien dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. En wat heet, na een paar prima aanvallen werd de marge al snel verkleind naar 5-7. Nu het tij gekeerd leek ging Excelsior op zoek naar nog meer doelpunten, maar helaas wist MVV ook weer te scoren. Was het nu dan wel over? Natuurlijk niet, de jongens rechtten opnieuw hun rug en rukten weer op naar het Maaslandse doel. Ook ditmaal niet zonder succes, want in amper 5 minuten werd de hele achterstand weggewerkt en stond de gelijkmaker op het bord, 8-8! Met nog een paar minuten op de klok was de vraag wie de langste adem had en gelukkig hadden onze jongens nog wat energie over. Na twee keer vooral hard werken wisten we twee goals te maken en was de wedstrijd beslist. De vijf minuten blessuretijd leverde nog één Maaslandse treffer op en uiteindelijk floot de scheidsrechter voor de 9-10 eindstand.

Jongens, klasse gewerkt en vandaag hebben jullie bewezen dat je nooit je koppie moet laten hangen. Je ziet wat er kan gebeuren als we onze opdrachten goed uitvoeren. De goals werden gescoord door Aris (3x), Milan (2x), Flynn (2x), Thijs (2x) en Ben, maar jullie verdienen allemaal een groot compliment! Super!