En weer zijn de punten binnen. Voor de 12e keer op rij blijft de ploeg van Jeroen Rijsdijk ongeslagen. Nu werd GVVV met 0-1 aan de zegekar gebonden. Misschien verdiende de wedstrijd geen winnaar maar als je een cadeautje krijgt aangeboden dan moet je dat uitpakken.

Dat cadeautje werd aangeboden door keeper Johan Jansen. Kevin Vink pakte het met plezier uit (0-1).

Het was een lekker sfeertje op sportpark het Panhuis. De meegereisde jeugd van Excelsior M, voortreffelijk begeleid door onze supportersvereniging De Tricolores, liet zich voor aanvang van de wedstrijd horen en zelfs “de wolfman” ontbrak niet op het appel. De supporters van zowel Excelsior M als die van GVVV genoten zichtbaar van de spontaniteit bij onze jongens!

Beide ploegen voelden zich kennelijk geïnspireerd door de jeugd van Excelsior M want zij schotelden de toeschouwers een heerlijk potje voor. Vooral voor rust was het genieten geblazen. Een hoog tempo aan beide kanten en de nodige kansen.

De beste waren in het eerste bedrijf voor Kevin Vink. Hij kreeg twee 100% kansen waarvan er toch zeker een in had gemoeten. Beide keren stond Ahmad Mendes Moreira aan de basis. De snelle buitenspeler lag in de 7e minuut een bal panklaar voor de voeten van Kevin die helaas met zijn “chocoladebeen” moest uithalen. De bal eindigde tot ontzetting in de ballenvanger naast het doel.

De tweede kans (25e minuut) was nog mooier dan de eerste en nu kon Vink wel zijn favoriete linker tegen de bal zetten. Iedereen verwachtte een pegel maar het werd een streling van de bal waardoor keeper Jansen simpel kon redden.

Aan de andere kant bewees Jesper Leerdam andermaal dat het met zijn vorm wel snor zit. Tot drie maal toe had hij knappe reddingen in huis waarvan de laatste in blessuretijd van de eerste helft een hele fraaie was.

In de tweede helft was het spel van beide kanten minder fraai dan dat van het eerste bedrijf maar nog altijd was het niveau ronduit goed te noemen. GVVV had weliswaar een veldoverwicht maar kwam niet tot grote kansen. De Excelsior M verdediging stond, net als in de voorbije weken, weer als een huis en ook op het middenveld werden de mannen van John de Wolf vakkundig opgevangen en daar waar dat kon uitgeschakeld. Opvallend was daarbij dat Excelsior M altijd de voetballende oplossing koos met vele keren Kilian Berkhout als “het brein” achter de oplossing.

Alles leek erop dat de wedstrijd geen winnaar zou gaan opleveren; daarvoor waren beide ploegen teveel aan elkaar gewaagd. Totdat keeper Jansen ongelooflijk in de fout ging. Een ongevaarlijke vrije trap leek door Jansen eenvoudig opgepakt te worden maar op onbegrijpelijke wijze liet hij de bal uit zijn handen vallen. Kevin Vink was er als de kippen bij om het leer in het verlaten doel te knikken (0-1). Een blunder die je maar weinig op de velden ziet maar een die uiteindelijk voor GVVV vervelende gevolgen had. De ploeg bleek niet meer in staat de schade te herstellen. Excelsior M had de voorsprong gemakkelijk kunnen vergroten. Het kreeg tot 2x toe fantastische mogelijkheden maar beide keren was Jeremy Moreno niet koelbloedig genoeg en was juist hij verantwoordelijk voor het feit dat het nog spannend werd in de slotminuten.

En dan was er nog altijd Jesper Leerdam. De man is aan een indrukwekkende revival bezig en hield zijn doel op indrukwekkende wijze schoon.
Twaalf (!) keer op rij ongeslagen. Een reeks die tot de verbeelding spreekt. Op de ranglijst is het gat met de nummer 8 inmiddels opgelopen naar zeven punten en heeft de ploeg nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Een ongekende weelde voor Jeroen Rijsdijk en zijn spelers die in het aanstaande carnavalsweekend geen vrijaf hebben maar de inhaalwedstrijd moeten spelen tegen Capelle.

Ongetwijfeld zal de ploeg met veel vertrouwen naar Capelle afreizen. En dat vertrouwen is er niet alleen bij de spelers….