SINDS 1918

Het was me het weekje wel!

//Het was me het weekje wel!

Het was me het weekje wel!

Vorige week ,voor de toekomstige lezers het betreft week 37 van 2017, viel mij een aantal zaken op. Zaken van belang, die de nabije toekomt ernstig zouden kunnen verstoren, dat wil zeggen in mijn optiek dan toch. Maar ook hele triviale zaken deden mij de wenkbrauwen fronsen.

De week was nauwelijks begonnen of er kwam een bonanza aan berichten op de sociale media, berichten vooral uit de Betuwe met Tiel als epicentrum. Ze waren blijkbaar bestolen door het arbitrale trio. TEC scoorde in de laatste minuut en zou daarmee de winst binnenhalen. Helaas voor de bewoners van Tiel, waarvan overigens de meeste Flipje heten, ging dat niet door. Ik ga hier niet populair doen door te zeggen dat Jules de Korte het zou kunnen zien maar zelfs op de tv bij Fox (de camera staat dan niet in de beste positie) was het buitenspel waarneembaar. De assistent stak zijn vlag omhoog en de scheids deed wat juist is: de goede beslissing nemen. Toch sloeg de vlam in de pan. Ik verbaas me daarover.

Het tweede dat mij opviel was een statement van de KNVB over de (mogelijke) problematiek in de 3e divisie, teveel beloften teams en een mogelijk probleem bij de degradatie uit de tweede divisie. Het aantal zaterdag en zondagclubs zou uit de pas kunnen gaan lopen. Het aantal clubs in de beide 3e divisies moet uiteraard gelijk blijven. Volgens de KNVB zouden er dan moeten switchen van zaterdag naar zondag of omgekeerd, dit om de gecreƫerde piramide in stand te houden. Natuurlijk in eerste instantie vrijwillig maar desnoods zou het opgooien van een muntje het lot van je club kunnen bezegelen. Dus na 100 jaar zaterdag voetbal moet je naar de zondag; een briljante oplossing. Nu weet ik dat de scheidslijn tussen briljant en totale gekte slechts een dunne is. Ik heb werkelijk geen idee uit wiens koker dit idee komt maar er moeten in de bossen van Zeist toch zielen rondwaren die op de klompen kunnen aanvoelen dat het draagvlak voor deze absurde oplossing naar nul neigt!

Het derde was een innovatie die mij aansprak en na de situatie die rond Niels Redert is ontstaan nog meer. We hebben in de tweede divisie nu een eigen aanklager, dat geeft hoop nu de slager niet meer het eigen vlees keurt bij een hoger beroep. Dat wil zeggen dat hoop ik. De tuchtcommissie heeft Niels een schikking van vijf wedstrijden voorgelegd; een ongehoord hoog aantal. Uit de reacties links en rechts lijkt het dat er mogelijke een scheidsrechterlijke dwaling heeft voorgedaan. De TV beelden van FOX geven niet echt uitsluiting maar dat komt door het slechte knip en plakwerk van FOX.

Ik zou zeggen vraag de beelden op bij FOX, zoek een goede advocaat en ga naar de openbare aanklager amateurvoetbal. Ik weet niet precies waar deze zit maar wellicht kan Eric Gudde de weg wijzen en hij heeft vast en zeker ook een naam van een advocaat, die een bijna 100% score heeft in beroepszaken bij zijn nieuwe werkgever.

Aad Solleveld, uw speaker

2017-11-15T22:23:27+00:0019 september 2017|Column|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!