Een tijdje terug was op de website te lezen dat Excelsior Maassluis een start ging maken met Walking Football. Een nieuwe spelvorm speciaal gericht op 60-plussers die het voetbalspelletje nog steeds heel leuk vinden. Ook de KNVB ziet Walking Football als een echte spelvorm en wil het actief gaan promoten onder ouderen. Meer informatie lees je hierover bij de KNVB.

Voor sommige 60-plussers lijkt het misschien wat onwerkelijk. Om echt weer op het veld te staan en een partijtje te voetballen. De kans is groot dat je op een balletje trappen met een kleinzoon na al zeker 25 jaar niet meer écht gevoetbald hebt. Toch is Walking Football erop gericht om juist die mensen weer het veld op te krijgen. En zeg nou eerlijk, zou je het stiekem toch niet leuk vinden om weer een balletje te trappen..? Misschien iets minder fanatiek dan vroeger, want plezier en genieten blijven bij Walking Football voorop staan.

Omdat Excelsior Maassluis Walking Football graag wil faciliteren zijn er inmiddels al verregaande plannen gemaakt. Een gezellige groep mannen is bezig om de eerste Walking Football-activiteiten te organiseren. Zo is op de Open Dag van 25 augustus 2018 een heuse demonstratiewedstrijd van deze spelvorm te zien. Ben je benieuwd hoe dat er nu echt uitziet? Kom dan zeker even kijken… De demonstratiewedstrijd begint direct na de wedstrijd van het eerste elftal om 17:15 uur. Een aanrader dus!

Daarnaast is er op vrijdagochtend 14 september 2018 een inloopochtend bij Excelsior Maassluis. Als je meer wilt weten over Walking Football bij Excelsior Maassluis kun je hier op je gemak even rondkijken en kennismaken. Wij weten zeker dat er onder alle oud-voetballers mensen zijn die het misschien best wel leuk zouden vinden om met elkaar een balletje te tikken.

We merken dat veel 60-plussers het leuk vinden, maar ergens toch nog wat twijfels hebben. Daarom leggen we hieronder nog een aantal dingen uit. Natuurlijk hopen we je ook te zien op de Open Dag op 25 augustus en de inloopochtend van 14 september.

Ik ben toch veel te oud om te voetballen?

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, de nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft namelijk helemaal niet snel te gaan om mooi te zijn. Het spel is geheel aangepast aan de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten.

Wat zijn de spelregels van Walking Football?

Bij Walking Football wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Ook zijn er geen keepers. Hierdoor is het voor veel 60-plussers mogelijk om op een rustig tempo een balletje mee te tikken.

De KNVB snapt namelijk heel goed dat de fysieke capaciteiten niet meer hetzelfde zijn als 40 jaar geleden. Maar waarom zou je het voetbal op latere leeftijd helemaal laten? Walking Football is dé manier om een balletje te tikken met generatiegenoten. Zo kun je laten zien dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.

Ik heb nog nooit gevoetbald!

Ook dat is geen probleem. Als je in voetbal bent geïnteresseerd bent en goed kunt lopen, kun je meedoen met Walking Football. Er wordt niet hard geschoten en de bal mag niet boven de heup komen. Ook rennen is verboden en hiermee kunnen heel veel 60-plussers prima meedoen.

Goed voor de gezondheid. Blijf in beweging!

Als je ouder wordt sla je steeds vaker activiteiten over om fysieke redenen. Maar juist als oudere is het enorm belangrijk dat je in beweging blijft. Als je stopt met bewegen zijn de gevolgen veel groter. Walking Football zorgt er dan ook voor dat je een stuk fitter en soepeler blijft. En zeg nou zelf, voetballen is toch een stuk leuker dan dat eeuwige rondje wandelen of fietsen… 😉