Vorige week stond de klok op 3 minuten toen Excelsior M de eerste tegengoal kreeg te verwerken, maar men bewees in de eerste thuiswedstrijd dat het nog sneller kon. 1 minuut en 38 seconden had Sparta Nijkerk nodig om Excelsior M in eigen huis op achterstand te zetten. Sebastiaan van Kammen verscheen over links vrij op de achterlijn en trok de bal terug op de inkomende Dave Huymans, die via een been Jean-Paul van Leeuwen het nakijken gaf.

Niet voor het eerst begon Excelsior M de wedstrijd met een vroege tegengoal. Excelsior M kreeg maar weinig grip op de Oranjehemden. Sparta Nijkerk legde veel meer gedrevenheid op de kunstgrasmat en troefde de thuisploeg veelvuldig af in de duels. Dit resulteerde in nog meer gevaar voor het doel van Jean-Paul van Leeuwen. Het duurde tot de 32e minuut alvorens Sparta Nijkerk hun score kon verdubbelen. Een voorzet vanaf rechts van Sefanja Davids werd door de volledig vrijgelaten Frank Vervoert hard binnen geknikt. Opvallend hierbij was dat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak en deze direct weer introk.

Kort voor deze tweede treffer was Sparta Nijkerk al dichtbij de 2-0 toen Sefanja Davids snoeihard op de onderkant van de lat kopte. Dit bleek dus uitstel van executie.

Pas bij de 0-2 achterstand leek Excelsior M enigszins wakker te worden. Marruchen Zimmerman was dichtbij de eerste Excelsior M-goal van het seizoen, maar had pech toen hij knap op de paal kopte.
Even later had Zimmerman wel moeten scoren, maar hier faalde hij door de bal te schampen in plaats van rechtdoor te koppen. Deze enorme kans was overigens de eerste fatsoenlijke aanval die Excelsior M op de mat legde. Shiji Hu gaf de bal mee op de buitenom gekomen Robin van der Ende, die een perfecte voorzet afleverde.

Het was een voorbode van wat Excelsior M de tweede helft in petto had. Cesco Agterberg had in de rust ingegrepen door Vincent van den Berg in de kleedkamer achter te laten en bracht met Daniƫl Oliviera Furtado een nieuw gezicht binnen de lijnen. Diezelfde Oliviera Furtado had de aansluitingstreffer op zijn schoenen, maar stuitte op de uitstekende doelman Rijnvis.

Sparta Nijkerk leek zowaar moeite te hebben met Excelsior M en het wachten was op de eerste goal van Excelsior M. Maar zoals zo vaak viel deze goal aan de andere kant. Weer Frank Vervoert (in de vorige wedstrijd ook al twee keer succesvol) gooide de wedstrijd definitief op slot, toen hij voor Sefa Kurt kwam en de 0-3 aantekende.
Hiermee was de wedstrijd gespeeld. De frustatie bij Excelsior M nam toe en Sefa Kurt botvierde zijn teleurstelling op de verkeerde manier door zijn tegenstander van de vloer te vegen. Scheidsrechter Karremans besloot hierop Sefa Kurt de rode kaart te tonen.

Alsof de vernedering nog niet groot genoeg was maakte invaller Reclaoui in de 81ste minuut nog de 0-4, wat betekende dat Excelsior M een dramatische competitiestart beleeft. Met nul punten, nul doelpunten voor en zeven tegen is het duidelijk dat er snel een kentering moet plaatsvinden om niet al direct achter de feiten aan te lopen.

Zaterdag tijdens wedstrijd in en tegen Capelle kan deze slechte start gedeeltelijk recht worden gezet, maar dan zal er duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden.