Excelsior Maassluis beschikt inmiddels al weer een geruime tijd over een vrouwenelftal. Maar sinds enkele seizoenen wordt er ook bij het meidenvoetbal aan de weg getimmerd binnen de club. En met succes want alle drie de vrouwen- en meidenteams zijn aan een heel goed en leuk seizoen bezig.

Vrouwen 1
De hoofdmacht bij de vrouwen is inmiddels een heel hecht team dat al jaren met elkaar samen speelt. Dit seizoen presteren de Vrouwen 1 onder leiding van trainer Ed Schot erg goed en staan ze bovenaan in de competitie. Slechts één keer werd er dit seizoen verloren.

Daarnaast worden er hele grote uitslagen neergezet en staat de teller al op 117 doelpunten dit seizoen in de competitie. Ook afgelopen zaterdag weer werd een mooie uitslag neergezet door in de derby met MSV’71 VR1 met 0-7 te winnen. Met nog vier wedstrijden te spelen lijkt het bijna niet meer mis te kunnen gaan voor de Tricolores.

MO17-1
Het hoogste jeugdteam binnen de club – MO17-1 – draait dit seizoen ook prima mee in de sterke 2e klasse. Tussen ploegen als VOC, FC ‘s-Gravenzande, BVCB en VELO staat het team op een keurige 5e positie en speelde het bovendien nog enkele wedstrijden minder dan de andere opponenten.

Met een beetje geluk kan MO17-1, het team van trainers Jurgen van Rijswijk, Alfred Batenburg en teammanager Cindy van Rijswijk, dus nog enkele plaatsen stijgen. Afgelopen zaterdag toonde het team dit ook aan graag te willen door met maar liefst 6-0 te winnen van Semper Altius.

MO11-1
Het jongste meidenteam binnen Excelsior Maassluis is MO11-1. Dit enthousiaste team bestaat sinds afgelopen seizoen en maakt op dit moment enorm grote stappen. Waar vorig seizoen ploegen vaak nog een aantal maatjes te groot waren zijn de meiden in de voorjaarscompetitie niet meer te stoppen. Op dit moment zijn alle 9 de wedstrijden in winst omgezet en heeft het nog maar een concurrent over.

Afgelopen zaterdag werd de derby tegen VDL met 1-5 gewonnen en dus is de ploeg van trainers Ed Schot en Tessa Oudejans, tevens speelster van Vrouwen 1, nog twee wedstrijden verwijderd van de titel. Het zou een bekroning zijn op een fantastisch seizoen.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof