Het is weer tijd voor de verste maar tevens één van de gezelligste uitwedstrijden van het seizoen: HHC Hardenberg – Excelsior M. De oranjehemden, die we kunnen rekenen tot kandidaat voor de top-5, spelen hun thuiswedstrijden op het doorgaans sfeervolle Sportpark de Boshoek wat absoluut de moeite waard is te bezoeken. Dat het een ritje van 200 km vereist om er te komen is slechts een kleinigheidje waar doorgaans weinig supporters zich door laten tegenhouden. Het is ieder jaar weer mooi om te zien hoeveel Maassluise supporters de pittoreske Overijsselse stad weten te vinden voor de confrontatie met de plaatselijke trots.

HHC Hardenberg kende een lastige seizoenouverture. In Rotterdam werd de eerste wedstrijd met 3-1 verloren tegen Jong Sparta, een week later nam promovendus Scheveningen de volle buit mee uit Hardenberg door een 0-1 overwinning. Maar drie maal is scheepsrecht want vorige week brak de ploeg van trainer Gert Jan Karsten de ban. Op bezoek bij VVSB werd met 1-3 gewonnen waardoor afscheid kon worden genomen van de hatelijke ‘nul’.

Dan Excelsior M. Met vier punten uit drie wedstrijden mag de start redelijk worden genoemd, met name vanwege de tegenstanders waartegen werd gespeeld. Toch zal er na de 0-2 nederlaag (de eerste van dit seizoen) tegen IJsselmeervogels een zure sfeer in de kleedkamer hebben gehangen. Er zat immers meer in voor de Tricolores. Opnieuw was het creëren van kansen geen euvel, het afmaken ervan echter wel. Wel bewees Excelsior M opnieuw dat het voetballend met iedere ploeg in de Tweede Divisie mee kan, ook met IJsselmeervogels dat zich in het nog prille seizoen als kampioenskandidaat manifesteert.

Vorig seizoen namen de Tricolores een punt mee uit Hardenberg. Niels Redert maakte destijds, koud in het veld, de gelijkmaker nadat HHC via Rob van der Leij op voorsprong was gekomen. Het bleef daarna bij 1-1 waardoor HHC geen revanche kon nemen voor de ruime nederlaag (4-1) die het eerder dat seizoen in Maassluis had geleden.

Voor de statistici onder ons was dit overigens geen grote verrassing. Excelsior M doet het de laatste jaren meestal goed tegen HHC Hardenberg. Het affiche is en blijft natuurlijk lastig maar vertrouwen kan er uit de recente resultaten zeker worden geput. Voor de spelers maar ook zeker voor supporters die de lange reis naar Hardenberg maken. Voor de laatste nederlaag in Hardenberg moeten we namelijk terug naar seizoen 2012-2013 waarin HHC met 2-1 te sterk was. De uitwedstrijden op Sportpark de Boshoek leverden in de jaren die volgden steeds minimaal één en vaak drie punten op.

Wat het zegt over de wedstrijd van aanstaande zaterdag? Vrij weinig. Want ook dit jaar staat de Tweede Divisie bol van de verrassingen en vreemde gebeurtenissen waardoor het voorspellen van wedstrijden zelfs met hulp van Jomanda onmogelijk is. Mooie doelpunten, kolderieke blunders, Kozakken Boys dat in twintig minuten twee keepers verliest en met een veldspeler in het doel de wedstrijd voort moet zetten, promovendi die punten pakken, titelkandidaten die voorlopig onderaan bungelen, alles kan in de Tweede Divisie. Wat wel als een paal boven water staat: de wedstrijden in deze divisie zijn leuk, ook als daar 200 km voor gereden moet worden.

We kijken er daarom weer naar uit om met een flink aantal Maassluizers onder het genot van een glas bier (of iets fris voor de chauffeurs) te zien hoe de mannen van Dogan Corneille het er vanaf brengen.

Scheidsrechter Veekamp heeft zaterdag de regie. De aftrap is om 14:30.