Excelsior Maassluis blijft haar voormalige (jeugd)spelers volgen die momenteel in het Betaald Voetbal actief zijn. De voorbereiding is bij de BVO’s in volle gang. Diverse clubs zijn op trainingskamp en hebben al de nodige oefenwedstrijden in de benen.

Milan van Ewijk (ADO Den Haag)
Op dit moment verblijft Milan van Ewijk met zijn club ADO Den Haag in Zeeland voor een trainingskamp. De verdediger speelde op dit trainingskamp een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Serooskerke waar Van Ewijk een half uur in actie kwam. De wedstrijd werd uiteindelijk met 0-5 gewonnen. ADO Den Haag verblijft nog tot en met zaterdag in Zeeland waarin het vele teambuildingsactiviteit doet. Vrijdag wordt er nog achter gesloten deuren tegen KV Kortrijk gespeeld.

Tobias Kleijweg (Excelsior Rotterdam)
Vanwege een oude blessure kwam Tobias Kleijweg tot op heden nog niet in actie voor Excelsior Rotterdam. De lange verdediger wordt langzaam klaargestoomd om zijn eerste minuten te maken voor de Rotterdammers. Tot die tijd maakt Tobias veel uren op het trainingsveld en kan hij wennen aan het leven als profvoetballer.

Ahmad Mendes Moreira (Excelsior Rotterdam)
Ahmad Mendes Moreira speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 24-jarige linksbenige aanvaller trainde sinds de eerste training op 26 juni met de selectie mee en verdiende zo een contract bij de club. ,,Dit is heel erg mooi. Ik trainde sinds het begin mee met als insteek om hier te blijven. Excelsior is een ambitieuze club die graag terug wil naar de Eredivisie en daar wil ik graag deel van uitmaken’’, zegt de in Schiedam geboren aanvaller met Guinese roots op de website van de Kralingers. ,,Mijn broertje (onze eerste elftalspeler Sekou Sylla red.) heeft bovendien vijf jaar in de jeugdopleiding van Excelsior gespeeld, dus ik ken de club ook enigszins.’’

Darren Maatsen (RKC Waalwijk)
Inmiddels heeft Darren Maatsen met RKC Waalwijk twee oefenwedstrijden afgewerkt. In de openingswedstrijd van het seizoen tegen een regioselectie (0-18 winst) kwam de snelle aanvaller in de tweede helft in de ploeg en lukte het hem om een hattrick te scoren. Afgelopen dinsdag was RKC Waalwijk te gast bij SDC Putten (de nieuwe club van oud-Excelsior Maassluis trainer Cesco Agterberg). Maatsen kwam wederom de tweede helft in actie maar wist ditmaal niet het net te vinden. Wel wonnen de Waalwijkers met 0-8 van de hoofdklasser uit Putten.

Pieter Langedijk (Go Ahead Eagles)
Langedijk heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, maar heeft van Go Ahead Eagles een transfervrije status gekregen. Dat betekent dat Pieter mag onderhandelen met geïnteresseerde clubs. Langedijk staat twee seizoenen onder contract bij Go Ahead Eagles, waar hij afgelopen seizoen amper voorkwam in de plannen van de toenmalige trainer John Stegeman. ,,Ik hoorde van de trainer dat ik niet op de foto mocht‘’, aldus Langedijk, die na de eerste training van het seizoen al had begrepen dat er geen toekomst meer was voor hem. ,,Mijn gevoel? Ik vind het vooral een aparte situatie.‘’

Jeff Stans (Nog geen club)
Er is nog geen nieuws te melden over een nieuwe club van Jeff Stans. Nadat het contract van de Vlaardinger na afgelopen seizoen niet werd verlengd bij Go Ahead Eagles is Stans nog op zoek naar een nieuwe uitdaging. We zijn uiteraard benieuwd waar de middenvelder zijn carrière zal vervolgen.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Rotterdam