24 november 2021

Voorbeschouwing VV Katwijk – Excelsior Maassluis

Na de overwinning op Jong FC Volendam (3-2) wordt door Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen kopoper VV Katwijk. Het duel wordt vanwege de verscherpte coronamaatregelen zonder publiek gespeeld en begint op Sportpark De Krom om 15.30 uur.

Na het laatste fluitsignaal afgelopen zaterdag was alles en ieder bij Excelsior Maassluis opgelucht dat de drie punten binnen waren. Dit terwijl de Tricolores halverwege nog op een riante 3-0 voorsprong stonden en waarschijnlijk niet meer hadden verwacht dat het nog een spannende middag zou worden op een leeg Sportpark Dijkpolder. Al na een half uur stond de ruststand op het scorebord via treffers van Dave van Delft, Daan Blij en Vincent van den Berg. Stuk voor stuk prachtige doelpunten overigens. Na de helftwissel ging het echter al vroeg mis. Jong FC Volendam scoorde snel de aansluitingstreffer en na een uur was ook de 3-2 een feit. Hierna kon het duel beide kanten nog opvallen maar werd er niet meer gescoord.

VV Katwijk
Het huidige seizoen verloopt voor VV Katwijk op dit moment zeer voortvarend. In 12 wedstrijden verloor het team van hoofdtrainer Anthony Correia - die op De Krom bezig is aan zijn tweede seizoen - slechts één keer. Alleen in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (op 11 september) werd een 2-0 nederlaag geleden. De overige elf wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. De oranjehemden zijn bovendien al acht wedstrijden op rij ongeslagen en staan al negen punten los van directe achtervolger AFC.

De Katwijkers omschrijven Excelsior Maassluis op hun eigen digitale huis als angstgegner. Dit alles heeft te maken met de goede resultaten die de Tricolores de afgelopen seizoenen hebben neergezet tegen de huidige koploper. In Katwijk eindigden de laatste zes confrontaties liefst vier maal in een overwinning voor de ploeg uit Maassluis. In het seizoen 2017/2018 bleven de punten voor het laatst op De Krom.

Laatste ontmoeting
Excelsior Maassluis reisde voor het laatst in het seizoen 2019/2020 af naar de Zuid-Hollandse kustplaats. Via treffers van Sekou Sylla en Daan Blij kwamen de Tricolores destijds op een 0-2 voorsprong op Sportpark De Krom. Toen VV Katwijk na ruim een uur spelen via Guus van Weerdenburg op 1-2 kwam was de spanning weer terug, kwam de ploeg van Dogan Corneille in de slotfase nog even onder druk te staan maar trok het uiteindelijk toch de overwinning over de streep. Het betekende tevens een van de laatste wedstrijden die dat seizoen nog werden gespeeld. Vanwege het coronavirus werd de competitie namelijk in maart definitief stilgelegd.

Scheidsrechter
VV Katwijk tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Derya Serik en begint om 15.30 uur.

Livestream
Vanwege de verscherpte coronamaatregelen zal ook de wedstrijd op Sportpark De Krom helaas zonder de aanwezigheid van publiek worden gespeeld. VV Katwijk zal in samenwerking met Eyecons tijdens dit duel een livestream verzorgen. Lees hier meer info over deze livestream.