23 september 2021

Voorbeschouwing Scheveningen – Excelsior Maassluis

Komende zaterdag staat voor Excelsior Maassluis de uitwedstrijd tegen Scheveningen op het programma. Voor de Tricolores is het duel op sportpark Houtrust met slechts 25 kilometer afstand een van de dichtstbijzijnde verplaatsingen van het seizoen. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis heeft een prima week achter de rug. Afgelopen zaterdag werd het thuisduel tegen Quick Boys met 2-1 gewonnen dankzij een doelpunt dat in de blessuretijd werd gemaakt door Kevin Dercks. Vier dagen later moest de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille aantreden in de laatste voorronde van de TOTO KNVB Beker. Het in de Derde Divisie uitstekend presterende OFC werd in de verlenging verslagen. Invaller Mikail de Brito Ramo - dit seizoen vanuit de Onder 19 doorgestroomd naar Onder 21 - bekroonde een prima invalbeurt met twee hele belangrijke doelpunten: 0-2.

Grote vraag is natuurlijk hoe het team zich op bezoek bij Scheveningen zal gaan presenteren. De Tricolores hebben dit seizoen in de Jack's League buitenshuis nog geen enkel punt gepakt. Zowel de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (3-0) als die tegen TEC (1-0) ging verloren. Een statistiek waar uiteraard snel verandering in zal moeten komen.

Scheveningen
Het Scheveningen van trainer John Blok - die dit seizoen bezig is aan zijn achttiende seizoen als eindverantwoordelijke op Houtrust (!) - kende een droomstart in Jack's League. De eerste twee wedstrijden leverde direct de volle buit op dankzij knappe overwinningen op HHC Hardenberg (0-1) en Spakenburg (2-1). De wedstrijd daarop ging verloren tegen AFC (2-1), waarna er in eigen huis met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Jong Sparta Rotterdam. Afgelopen zaterdag kwam Scheveningen op bezoek bij titelkandidaat Katwijk nog wel op voorsprong via Mike de Niet, maar moest de ploeg uiteindelijk toch haar meerdere in de oranjehemden erkennen: 3-1.  Waar Excelsior Maassluis wel het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker bereikte, slaagden de ''Schollenkoppen'' hier deze week niet in. Op bezoek bij Barendrecht ging het kansloos en met harde cijfers onderuit: 3-0.

Scheveningen verraste deze zomer met het aantrekken van voormalig profvoetballer Lex Immers. De 35-jarige middenvelder, die onder meer een verleden heeft bij ADO Den Haag, Feyenoord, Cardiff City FC, Club Brugge en NAC Breda, zorgt vanzelfsprekend voor veel ervaring bij de Scheveningers. Daarnaast keerde Kevin Gómez Nieto terug op het oude nest na een uitstapje bij Quick Boys.

Scheidsrechter
Scheveningen tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken en begint om 14.30 uur.

Bezoekersinformatie
Het bestuur van SVV Scheveningen laat op haar website weten dat het vanwege de versoepelingen niet langer noodzakelijk is om een QR code bij het betreden van het sportpark te tonen. Dat geldt ook voor de bezoekers van de wedstrijd Scheveningen - Excelsior Maassluis. Tevens is de anderhalve meter maatregel niet langer van kracht. Voor het zittend nuttigen van eten drinken is er wel de verplichting om de QR code te laten scannen.

Omdat deze voorwaarde in de praktijk moeilijk te controleren is, heeft het bestuur van Scheveningen besloten om het zittend eten en drinken in de kantine niet toe te staan. In plaats daarvan kunnen bezoekers buiten van het terras gebruik maken en kan er zonder overleg van de QR code aan de bar een bestelling worden geplaatst, die buiten op het terras genuttigd kan worden. Voor de bezoekers die toegang hebben tot het sponsorhome dient wel een QR code gescand te worden.