25 augustus 2021

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis

Na het 2-2 gelijkspel in de openingswedstrijd van de Jack’s League - vorige week tegen IJsselmeervogels - speelt Excelsior Maassluis komende zaterdag de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. De Tricolores gaan deze middag op bezoek bij Rijnsburgse Boys.

Excelsior Maassluis stapte afgelopen zaterdag met gemengde gevoelens van het veld. Lange tijd zag het er naar uit dat de Tricolores voor een mooie stunt zouden zorgen. Dankzij twee treffers van debutant Calvin Tureaij stond Excelsior Maassluis immers na 55 minuten op een 2-0 voorsprong tegen IJselmeervogels. Waar een grote kans op de 3-0 onbenut bleef waren het juist de bezoekers die weer terug in de wedstrijd kwamen. De 3-1 werd vervolgens afgekeurd waarna het in de voorlaatste minuut alsnog 2-2 werd. Hoofdtrainer Dogan Corneille baalde na afloop uiteraard ook, maar kon snel relativeren. "Ik heb veel complimenten aan het team gegeven en ben ook erg trots op hen", waren de woorden van de oefenmeester.

Rijnsburgse Boys

Met Rijnsburgse Boys treft Excelsior Maassluis zaterdag een opponent waar het al heel lang niet van heeft gewonnen. Zowel op sportpark Middelmors als op sportpark Dijkpolder eindigden de ontmoetingen de laatste jaren tussen beide teams veelal in een overwinning voor ‘’de Uien’’ of in een gelijkspel. Ook dit seizoen zal Excelsior Maassluis weer aan de bak kunnen tegen de geelzwarten. De formatie van hoofdtrainer Henk Wisman – die voor het derde seizoen de scepter zwaait bij Rijnsburgse Boys – is afgelopen zomer versterkt met onder meer Sanny Monteiro en Robbert Olijfveld. Beide spelers kwamen over van IJsselmeervogels. Daarnaast bleven alle sterkhouders op Middelmors.

Dat Rijnsburgse Boys een goede selectie heeft werd nog maar eens bevestigd in de eerste competitiewedstrijd. Op bezoek bij GVVV werd direct een ruime 0-3 overwinning geboekt. Grote man aan de kant van de club uit de Bollenstreek was Jeroen Spruijt. Met twee treffers en een assist had de voormalig speler van Westlandia een belangrijk aandeel in de eerste driepunter van het seizoen.

Laatste ontmoeting
Doordat vorig seizoen de competitie vroegtijdig werd beëindigd vanwege het coronavirus, dateert de laatste ontmoeting tussen beide clubs op sportpark Middelmors van 25 januari 2020. In een even doelpuntrijke als spectaculaire wedstrijd trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind: 4-3. Na een vroeg openingsdoelpunt van Excelsior Maassluis kwam Rijnsburgse Boys sterk terug en vergaarde het kort na rust zelfs een 3-1 voorsprong. De comeback van de Tricolores mocht er echter ook zijn. Via Jeremy Moreno en Sefa Kurt – inmiddels beide geen speler meer in de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille – werd het 3-3. Het slotakkoord was echter voor Rijnsburgse Boys, dat via goalgetter Dani van der Moot de overwinning binnensleepte: 4-3.

Scheidsrechter
Rijnsburgse Boys tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jorn te Kloeze en begint om 15.00 uur.

Bezoekersinformatie
Voor supporters van Excelsior Maassluis en andere belangstellenden is een beperkt aantal staanplaatsen beschikbaar: 100 kaarten, waarvan 25 voor kinderen. Zij kunnen ook een kaart kopen via de site van Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/167196484185. Een kaart kost €10. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €5. Op de wedstrijddag is er geen kaartverkoop aan de kassa.