Excelsior Maassluis reist komende zaterdag af naar Rijnsburgse Boys voor speelronde 19 in de Tweede Divisie. Na de zeer welkome overwinning van afgelopen week tegen Jong FC Volendam hoopt de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille in De Bollenstreek wederom een goed resultaat neer te zetten. Dit alles is noodzakelijk om weg te komen uit de onderste regionen van de competitie.

Met Rijnsburgse Boys treft Excelsior Maassluis een tegenstander dat op dit moment op een zevende plaats van de ranglijst staat. De ploeg van trainer Henk Wisman liet afgelopen week een riante kans liggen om richting de subtop te kruipen door in de slotfase een zekere overwinning tegen Noordwijk weg te geven. De Uien kwamen via onder andere twee doelpunten van Furhgill Zeldenrust op een 1-3 voorsprong. Na de aansluitingstreffer in de 88e minuut maakte Nick van Staveren namens Noordwijk in de vierde minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker.

Voor Excelsior Maassluis pakte de laatste minuut afgelopen zaterdag juist goed uit. In het laatste kwartier bogen de Tricolores een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Nadat het al vele kansen had gemist zorgden Vincent van den Berg en Soufian Charraoui voor de verdiende overwinning op Jong FC Volendam.

In de laatste vijf ontmoetingen op sportpark Middelmors wist Excelsior M geen overwinning mee te nemen naar Maassluis. Twee maal hield Rijnsburgse Boys de punten in eigen huis en drie maal werd er gelijk gespeeld. Er ligt voor de Tricolores dus een mooie uitdaging klaar om de broodnodige drie punten te pakken. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting op sportpark Dijkpolder onbeslist tussen Excelsior M en Rijnsburgse Boys. In een spannende wedstrijd kwam Excelsior M twee keer op voorsprong maar gingen de bezoekers toch met een overwinning de rust in. Redouan Omar Ouali maakte uit eindelijk de verdiende gelijkmaker, wat tevens de eindstand was.

De wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Excelsior Maassluis begint zaterdag om 15.00 uur op sportpark Middelmors en staat onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort. De Tricolores kunnen alle steun gebruiken in deze fase van de competitie en hopen uiteraard op de nodige support uit Maassluis.

Mededeling voor supporters van Excelsior Maasluis:
Op sportpark Middelmors worden sinds 1 januari geen contante betalingen meer geaccepteerd. Dus zowel bij de entreekaarten verkoop en in de kantine/clubhuis worden alleen pin- betalingen geaccepteerd.