21 maart 2022

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis

Na de verliespartij van afgelopen zaterdag tegen Quick Boys (3-1) staat aanstaande woensdag al de volgende competitiewedstrijd voor Excelsior Maassluis op de agenda. Tijdens een midweekse speelronde gaan de Tricolores op bezoek bij het zo goed presterende Koninklijke HFC. De aftrap in Haarlem is om 20.00 uur.

Wie woensdagavond in Noord-Holland in ieder geval ontbreekt bij de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille is Kevin Ringeling. De verdediger kreeg tegen Quick Boys al na 24 minuten een directe rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Martijn Vos voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Zwaar gestraft volgens velen maar een gegeven wat niet meer teruggedraaid kon worden. Excelsior Maassluis hield vervolgens met nog ruim een uur te spelen knap stand op Sportpark Nieuw Zuid, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat het met 3-1 verloor.

De vraag is hoe Excelsior Maassluis zich tegen Koninklijke HFC zal gaan herstellen van de nederlaag bij Quick Boys. De Tricolores staan momenteel op de elfde plaats van de Jack's League maar zien verschillende ploegen steeds dichterbij komen. Puntverlies kan zomaar betekenen dat de degradatieplaatsen in zicht komen. Aan de andere kant kan een overwinning weer zorgen dat het team het linkerrijtje in zal kruipen.

Koninklijke HFC
Bewonderingswaardig is de vorm waarin Koninklijke HFC momenteel verkeerd. De formatie van trainer Gertjan Tamerus speelde in 2022 vijf wedstrijden en won er daarvan vier. Dit gebeurde bovendien niet tegen de minste ploegen. Zowel Jong Sparta Rotterdam (2-1), Katwijk (0-1), AFC (1-0) en De Treffers (1-0) werden aan de Haarlemse-zegekar gebonden. Opvallend genoeg allemaal ploegen uit het linkerrijtje. Door deze knappe prestatie staat Koninklijke HFC op dit moment op de tweede positie van de ranglijst met negen punten achterstand op koploper VV Katwijk.

Scheidsrechter
Koninklijke HFC tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande woensdag onder leiding van scheidsrechter Nick Smit en begint om 20.00 uur. De toegang in Haarlem is gratis!

Laatste ontmoeting