13 mei 2022

Voorbeschouwing Jong Sparta Rotterdam – Excelsior Maassluis

Na de gewonnen uitwedstrijd tegen VV Noordwijk (1-2) speelt Excelsior Maassluis komende zaterdag wederom een duel op vreemde bodem. De equipe van hoofdtrainer Dogan Corneille gaat ditmaal op bezoek bij 'buurman' en samenwerkingspartner Sparta Rotterdam, waar op het ongebruikelijke tijdstip van 12.00 uur wordt afgetrapt tegen het beloftenteam van de Rotterdammers .

Excelsior Maassluis boekte afgelopen zaterdag dus een 1-2 overwinning op VV Noordwijk. Een overwinning waar uiteraard iedereen bij de Tricolores zeer tevreden over was. Met nog vijf wedstrijden te gaan lonkt nu een eindklassering in het linkerrijtje en is de ploeg van Corneille bovendien dichtbij het behalen van haar doelstelling van 42 punten. De Maassluizers hebben hiervoor nog één punt nodig. Met nog wedstrijden tegen Jong Sparta Rotterdam, VV Katwijk, AFC, Spakenburg en Jong FC Volendam op het programma staan er echter nog behoorlijk lastige confrontaties op het programma en kan Excelsior Maassluis dus nog vol aan de bak.

Jong Sparta Rotterdam
Onder leiding van trainer Geert Arend Roorda is Jong Sparta Rotterdam bezig aan een uitstekend seizoen. De Rotterdamse beloftenploeg draait al het gehele seizoen in het linkerrijtje mee en heeft zelfs even op de tweede plaats gestaan. Extra knap als je bedenkt dat Jong Sparta Rotterdam een opleidingsteam is en het feit dat de hoofdmacht een lastig seizoen draait in de Eredivisie.

Momenteel bezet Jong Sparta Rotterdam de vierde positie van de Jack's League en heeft het na 29 wedstrijden 50 punten bij elkaar verzameld. Topscorer bij Kasteelclub is Marouane Afaker. De voormalig speler van onder meer Excelsior Maassluis scoorde tot nu toe liefst 22 doelpunten.

Scheidsrechter
Jong Sparta Rotterdam tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Christian Mulder en begint al om 12.00 uur.

Laatste ontmoeting