1 december 2021

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis

Geen thuiswedstrijd tegen AFC, maar de inhaalwedstrijd op bezoek bij HHC Hardenberg staat komende zaterdag op het programma voor Excelsior Maassluis. De ontmoeting op Sportpark De Boshoek vangt zaterdag om 14.30 uur aan.

Aanvankelijk zou Excelsior Maassluis volgens het competitieschema van Jack´s League een thuisduel afwerken tegen AFC uit Amsterdam. Door die wedstrijd ging echter afgelopen maandag een streep doordat de KNVB de beslissing had genomen om voor categorie A dit weekend de gehele speelronde uit te stellen. Dit omdat het kabinet eerder al had aangekondigd dat er tot slechts 17.00 uur gesport mag worden in de amteursport.

Wel kondigde de bond aan dat inhaalwedstrijden wél gespeeld konden worden. Doordat de ontmoeting tussen HHC Hardenberg en Excelsior Maassluis eerder werd afgelast wegens coronabesmettingen kon de wedstrijd – die eigenlijk al stond ingeland voor 18 december – naar voren worden gehaald.

Zodoende speelt Excelsior Maassluis wederom een uitwedstrijd en heeft het de kans om zich te revancheren van de nederlaag dat het vorige week moest incasseren tegen VV Katwijk. Tegen de ongenaakbare koploper kwamen de Tricolores al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar bleef het hierna lang spannend. Uiteindelijk bleef de gelijkmaker uit en werd het duel in de blessuretijd definitief beslist door de koploper.

HHC Hardenberg
Waar Excelsior Maassluis dus afgelopen speelronde puntloos bleef, kon HHC Hardenberg wel het zoet proeven van een overwinning. Op eigen veld werd VV Noordwijk met 2-1 verslagen, nadat de bezoekers nog wel op voorsprong waren gekomen.

De ploeg van scheidend hoofdtrainer Bert van Hunenstijn heeft met 19 punten uit 13 wedstrijden net zoveel punten verzameld als Excelsior Maassluis dat heeft gedaan. Het seizoen begon voor de ploeg uit de provincie Overijssel met een thuisnederlaag tegen Scheveningen. Na deze valse start waren de overige resultaten zeer wisselvallig te noemen. Knappe overwinningen op bijvoorbeeld Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys werden weer afgewisseld met duels waarin het punten liet liggen tegen laagvliegers als ASWH en Kozakken Boys.

Laatste ontmoeting
Aan het meest recente bezoek aan Sportpark De Boshoek bewaart Excelsior Maassluis absoluut geen fijne herinneringen. Op 30 november 2019 gingen de Tricolores kansloos onderuit tegen de oranjehemden. Al na een kwartier stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord via twee treffers van Ravelino Junte. Nog voor het rustsignaal zorgde Serginho Fatima voor de 3-0 ruststand. In de tweede helft ging HHC Hardenberg vrolijk verder waar het gebleven was en stopte de teller uiteindelijk bij 5-0. De laatste twee doelpunten kwamen op naam van Jurjan Mannes.

Scheidsrechter
HHC Hardenberg tegen Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim en begint om 14.30 uur.

Livestream
Vanwege de verscherpte coronamaatregelen zal ook de wedstrijd op Sportpark De Boshoek helaas zonder de aanwezigheid van publiek worden gespeeld. HHC Hardenberg zal in samenwerking met Eyecons tijdens dit duel een livestream verzorgen. Lees hier meer info over deze livestream.