1 september 2022

Voorbeschouwing FC Lisse – Excelsior Maassluis

Met helaas nog geen punten op zak reist Excelsior Maassluis komende zaterdag af naar de Bollenstreek voor de ontmoeting met FC Lisse. Het betekent een weerzien met de club die in het seizoen 2017-2018 degradeerde uit de Tweede Divisie.

Dubbele nederlaag
Wie op dit moment teletekstpagina 833-2 aanzet én Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt zal niet blij worden van wat hij aantreft. Ondanks dat het seizoen pas twee wedstrijden onderweg is zijn de Tricolores momenteel de hekkensluiter in de Tweede Divisie en is er daarbij nog geen doelpunt gescoord door de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille. Uiteraard geen fijne statistieken.

Afgelopen zaterdag was er overigens het eerste half uur geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior Maassluis en behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Nadat er enkele mooie kansen om zeep werden geholpen bleek de onnodige rode kaart van Gabri Urbanus het kantelpunt in de wedstrijd te zijn geweest. Met de man minder bleek Excelsior Maassluis machteloos en profiteerde De Treffers dankbaar van deze overtalsituatie. Het resultaat: een 0-2 nederlaag. Urbanus kreeg voor zijn uitsluiting twee duels schorsing opgelegd van de KNVB en mist daardoor de ontmoetingen met FC Lisse en TEC.

FC Lisse
Op Sportpark Ter Specke beleefde men afgelopen seizoen een schitterend jaar. Naast dat het sportpark op dit moment volledig wordt verbouwd en er over een tijdje een prachtig nieuw onderkomen in Lisse staat, waren de presentaties van de hoofdmacht zo goed dat het kampioen van de Derde Divisie werd en na een afwezigheid van vier seizoenen weer terugkeerde op het hoogste amateurniveau.

En als promovendus laat FC Lisse direct een uitstekende indruk achter. In de openingswedstrijd van het seizoen werd Jong Sparta Rotterdam in Maassluis op een 1-1 gelijkspel gehouden. Afgelopen weekend werd zelfs de eerste overwinning van het seizoen geboekt middels een zeer overtuigende en indrukwekkende 4-0 zege op Kozakken Boys. Dezelfde ploeg die een week eerder nog met 3-0 van Excelsior Maassluis had gewonnen. Het moge duidelijk zijn dat de Tricolores ook in Lisse weer behoorlijk aan de bak kunnen!

Laatste ontmoetingen

In het seizoen 2017-2018 speelden FC Lisse en Excelsior Maassluis voor de laatste keer tegen elkaar. De ploegen troffen elkaar dat seizoen drie keer in een officiële wedstrijd. Naast de tweede competitiewedstrijden werd er ook nog een bekerontmoeting afgewerkt, welke door FC Lisse via strafschoppen werd gewonnen. Beide competitiewedstrijden werden wel door Excelsior Maassluis gewonnen. Op Ter Specke eindigde een doelpuntrijke ontmoeting in een 2-3 overwinning voor de ploeg die destijds onder leiding stond van trainer Jeroen Rijsdijk. Ook in Maassluis bleven de drie punten achter doordat er met 2-0 werd gewonnen.

Wedstrijdinfo
FC Lisse tegen Excelsior Maassluis begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Ter Specke in Lisse. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque.

Programma speelronde 3
FC Lisse - Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg - Quick Boys
IJsselmeervogels - De Treffers
Kozakken Boys - Spakenburg
Rijnsburgse Boys - OFC
Koninklijke HFC - Noordwijk
Katwijk - Scheveningen
Jong Sparta Rotterdam - Jong FC Volendam