2 maart 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – VV Noordwijk

Na de teleurstellende 2-1 nederlaag van vorige week bij ASWH zal Excelsior Maassluis het komende zaterdag in eigen huis gaan opnemen tegen VV Noordwijk. De wedstrijd begint op Sportpark Dijkpolder om 15.00 uur.

Excelsior Maassluis is in jaargang 2022 nog op zoek naar de eerste competitiezege in de Jack's League. Het gelijkspel van twee weken geleden tegen het hooggeplaatste AFC (1-1) werd bestempeld als 'knap', maar de Tricolores konden dit een week later in het uitduel met ASWH geen positief vervolg geven en ging met 2-1 kopje onder in Hendrik-Ido-Amacht. Hoofdtrainer Dogan Corneille sprak na afloop terecht over een off-day en verweet zijn ploeg vooral dat de inzet en strijd in de eerste helft ontbrak.

Doordat verschillende ploegen uit het rechterijtje wél een broodnodige overwinning pakte, kruipen de ploegen in de Jack's League steeds dichter naar elkaar toe. Zo is Excelsior Maassluis 'slechts' zes punten verwijderd van de vijfde positie maar heeft Kozakken Boys, dat op de voorlaatste plaats staat, maar vijf punten minder dan het team van Corneille. Het is dus zaak voor Excelsior Maassluis om vlug weer drie punten aan haar totaal te kunnen bijschrijven

VV Noordwijk
De eerste mogelijkheid daartoe is aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VV Noordwijk. Een ploeg dat tot nu toe zeer tevreden kan zijn met haar prestaties dit seizoen. De formatie van oefenmeester Kees Zethof draait keurig mee in de middenmoot en is terug te vinden op de achtste positie van de ranglijst. De Noordwijkers wonnen net zoveel wedstrijden als dat het verloor (7 stuks) en speelde daarnaast twee keer gelijk. Een opvallend gegevens is wel dat alle zeven de winstpartijen op het eigen sportpark Duinwetering werden behaald. Op vreemde bodem lukte het nog niet om tot een overwinning te komen en werd er twee keer gelijkgespeeld.

Afgelopen zaterdag ging VV Noordwijk op bezoek bij AFC en was de wedstrijd eigenlijk al na het eerste bedrijf gespeeld. Binnen het half uur hadden de Amsterdammers namelijk al een 4-0 voorsprong genomen en hing een monsterscore in de lucht. De twee helft konden de bezoekers zich enigszins herstellen en wist het in ieder geval geen tegendoelpunt meer te incasseren. Vlak voor tijd redde Dylan Rietveld nog de eer voor de withemden en zorgde daarmee ervoor dat de uitslag iets dragelijk werd: 4-1.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen VV Noordwijk staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jörn te Kloeze en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting