18 mei 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – VV Katwijk

Na twee uitduels op rij staat er voor Excelsior Maassluis komende zaterdag weer een wedstrijd op het eigen Sportpark Dijkpolder op de planning. De Tricolores ontvangen koploper VV Katwijk, dat bij een overwinning het kampioenschap kan vieren. De aftrap is om 15.00 uur.

Een lang seizoen nadert zijn einde. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan wordt het steeds duidelijker wie zich tot kampioen zal kronen en wie er volgend seizoen op een niveautje lager zullen acteren. Uitgerekend aanstaande zaterdag kan in Maassluis het kampioenschap worden beslist. Tegenstander VV Katwijk staat immers op dit moment 10 punten los op directe achtervolger HHC Hardenberg. Bij een overwinning van de oranjehemden kan de vlag dus in top.

Uiteraard zal Excelsior Maassluis hier op het eigen sportpark niet aan mee willen werken en zullen de Tricolores van hoofdtrainer Dogan Corneille er alles aan gaan doen om de spanning in de Tweede Divisie met een weekje te verlengen. Mocht HHC Hardenberg overigens zijn ontmoeting bij Scheveningen verliezen is VV Katwijk, ongeacht het resultaat in Maassluis, sowieso officieus kampioen.

VV Katwijk
Ondanks de nodige spanning die aanwezig zal zijn bij de Katwijkers, reist de ploeg van trainer Anthony Correia met het nodige zelfvertrouwen af naar Maassluis. Afgelopen weekend werd TEC in eigen huis van het kastje naar de muur gespeeld en was de uiteindelijke 6-0 eindstand een meer dan logische uitslag. Na halverwege het seizoen een klein dipje te hebben gehad lijkt het team dus op tijd de juiste vorm weer te pakken hebben.

Overigens was Excelsior Maassluis langere tijd voor VV Katwijk een behoorlijke angstgegner. Zowel op De Krom als op Dijkpolder bleken de Tricolores vaak een lastige opponent te zijn voor de Katwijkers en trok Excelsior Maassluis een periode vaak aan het langste eind. De afgelopen seizoenen heeft VV Katwijk hiervoor echter orde op zaken gesteld en won het de laatste seizoenen het onderlinge duel meermaals. Of dit ook aanstaande zaterdag zal gebeuren weten we rond de klok van 17.00 uur.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen VV Katwijk staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben en begint om 15.00 uur.

Kaartverkoop
Vanwege de te verwachte drukte - bezoekers uit Maassluis e.o. wordt dan ook gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen - heeft Excelsior Maassluis er voor gekozen om voor de wedstrijd alleen tickets online te verkopen. Er is geen verkoop aan de deur. (Businessclub)Leden, donateurs en seizoenkaarthouders van Excelsior Maassluis kunnen hun reguliere toegangsbewijs gebruiken om op het complex te komen.

LET OP! Kaarten voor supporters van Katwijk worden in de kantine van vv Katwijk verkocht. Op de website van VV Katwijk is meer informatie te vinden over deze verkoop. Kaarten gekocht in onze webshop, geven u geen toegang tot het supportersvak van VV Katwijk.

Onderstaand vindt u de link naar de online ticketshop:
https://shop.simpleticket.eu/?eventid=dAWK8aAN

Laatste ontmoeting