9 maart 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys

Excelsior Maassluis speelt aanstaande zaterdag wederom een wedstrijd op het eigen Sportpark Dijkpolder. De Tricolores van hoofdtrainer Dogan Corneille zullen het tijdens speelronde 18 van de Jack's League gaan opnemen tegen Rijnsburgse Boys. Het duel vangt aan om 15.00 uur.

Het afmaken van kansen. Daar zal het deze week vooral over zijn gegaan tijdens de trainingen die Excelsior Maassluis in aanloop naar het competitieduel met Rijnsburgse Boys heeft afgewerkt. Tijdens de wedstrijd van vorige week met VV Noordwijk (1-1) kregen de Tricolores immers diverse grote mogelijkheden om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Keer op keer bleef de 2-0 uit en kreeg de thuisploeg aan het einde van de rit de rekening gepresenteerd door de gelijkmaker van de kustbewoners.

In deze fase van de competitie zijn de punten duur en dus ook broodnodig om niet in de problemen te komen. Ook na afgelopen weekend werd maar weer eens duidelijk hoe de ploegen aan elkaar gewaagd zijn in de Jack's League. Iedereen kan van elkaar winnen en dus is de middenmoot dit seizoen breder dan ooit. Zo heeft Excelsior Maassluis (13e plaats) slechts twee punten minder dan Rijnsburgse Boys (8e plaats), maar heeft IJsselmeervogels (17e plaats) slecht vier punten minder dan de Tricolores.

Rijnsburgse Boys
Het team van oefenmeester Henk Wisman zit wat betreft het verzilveren van de kansen en de resultaten van de laatste weken in hetzelfde schuitje als de Tricolores. De Uien - zoals de bijnaam van Rijnsburgse Boys luidt - wisten net als Excelsior Maassluis nog niet in 2022 een competitiewedstrijd te winnen en kregen het in deze drie wedstrijden (Kozakken Boys, Scheveningen en Jong FC Volendam) bovendien voor elkaar om geen enkel doelpunt te maken. Het kan niet anders dan dat óók Rijnsburgse Boys enorm getergd op het veld zal komen en dus is Excelsior Maassluis gewaarschuwd.

De heenwedstrijd tussen beide teams werd eind augustus op Sportpark Middelmors een makkelijke prooi voor de geelzwarten. Persoonlijke fouten deden de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille destijds de das om, met een 3-0 nederlaag als resultaat. Zaak voor Corneille en zijn mannen om revanche te nemen voor deze ruime nederlaag eerder dit seizoen.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen Rijnsburgse Boys staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting