15 september 2021

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Quick Boys

Aanstaande zaterdag staat er weer een nieuwe speelronde op het programma in Jack's League. Na de verloren uitwedstrijd tegen TEC zal Excelsior Maassluis het deze zaterdag in eigen huis gaan opnemen tegen Quick Boys. De ontmoeting met de Katwijkers begint om 15.00 uur.

Het was afgelopen zaterdag in Tiel al met al een middag waar Excelsior Maassluis maar weinig plezier aan kon beleven. De Tricolores keerden zonder punten terug naar Maassluis en zullen ongetwijfeld al snel tot de conclusie zijn gekomen dat dit absoluut niet nodig was geweest. In een gelijk opgaande wedstrijd deed een gelijkspel meer recht aan de verhoudingen, maar een ongelukkig eigen doelpunt van Darwin Heuvelman zorgde er toch voor dat de thuisploeg kon juichen na afloop.

Tot overmaat van ramp liep Vincent van den Berg in de slotfase tegen een rode kaart op, wat de aanvoerder liefst drie duels schorsing heeft opgeleverd. De aanvaller mist hierdoor naast het duel met Quick Boys ook de wedstrijden tegen OFC (voorronde KNVB Beker) en Scheveningen.

Quick Boys
Met vier punten uit vier wedstrijden kent Quick Boys een zelfde start als Excelsior Maassluis. De formatie van hoofdtrainer Edwin Grunholz - die dit seizoen aan zijn derde seizoen is begonnen bij de Katwijkers - heeft daarmee niet de start waar het waarschijnlijk vooraf op had gehoopt. Quick Boys verloor de openingswedstrijd op het eigen sportpark Nieuw Zuid met 0-1 van Kozakken Boys maar herstelde zich de week daarna met een mooie overwinning op bezoek bij IJsselmeervogels: 0-1. De winnende treffer viel pas in de blessuretijd dankzij een doelpunt van invaller Levi van Duijn. Hierna speelde Quick Boys twee thuiswedstrijden en kwam het niet verder dan een 1-0 verliespartij tegen De Treffers en een 0-0 gelijkspel tegen AFC.

Opvallend is dat de tegenstander van zaterdagmiddag slechts een keer het doel heeft getroffen. Echter heeft het ook pas twee tegentreffers te verwerken gekregen. Met Darren Maatsen treft Excelsior Maassluis een bekend gezicht. De aanvaller speelde zijn eerste seniorenjaren op sportpark Dijkpolder en verkaste hierna naar het betaald voetbal. Even leek Maatsen dit seizoen terug te keren in Maassluis, maar maakte hij uiteindelijk toch de overstap naar Quick Boys.

Laatste ontmoeting
Ondanks dat beide clubs elkaar in de geschiedenis vaak genoeg zijn tegengekomen, heeft de ontmoeting op sportpark Dijkpolder nog nooit in de Tweede Divisie plaatsgevonden. Zowel de confrontatie in het seizoen 2019-2020 als de die in het seizoen 2020-2021 ging vanwege het coronavirus niet door. De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoette in competitieverband was op zaterdag 7 december 2019. Destijds eindigde het treffen op sportpark Nieuw Zuid onbeslist. Daan Smith opende de score voor Excelsior Maassluis waarna Dennis Kaars na rust voor de 1-1 eindstand zorgde.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen Quick Boys staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer en begint om 15.00 uur.

Bezoekersinformatie
De wedstrijd is voor leden, donateurs en businessclubleden van Excelsior Maassluis zoals gewoonlijk vrij toegankelijk. Supporters van Quick Boys en andere bezoekers zijn ook van harte welkom op ons sportpark. Wilt u de wedstrijd bezoeken? Koop dan vooraf online uw kaartje want er worden geen kaarten aan de deur verkocht. De kaartverkoop start dinsdagochtend 14 september om 9:00 uur. De kaarten zijn verkrijgbaar in onze ticketshop. Kaarten voor volwassen kosten €10,-. Kaarten voor kinderen onder 15 jaar kosten €5,-.

Een ieder dient zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Dat betekent 1,5 meter afstand houden. Dat kan op onze tribune alleen als we het grootste deel van de zitplaatsen vrijhouden. Om dat te voorkomen hebben we er voor gekozen om de tribune alleen open te stellen voor bezoekers met een geldige QR code. Voor de staanplaatsen langs het veld is dat niet nodig en dient men te zorgen voor voldoende afstand.