17 november 2021

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam

Excelsior Maassluis speelt zaterdag tijdens speelronde 13 van Jack's League een thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam. Na het verloren duel tegen het zo goed presterende Jong Sparta Rotterdam (0-2) en een verplichte week vrij is dit weekend wederom een beloftenteam te gast op Sportpark Dijkpolder. De aftrap van de confrontatie met de oranjehemden is om 15.00 uur.

Er zal dus aanstaande zaterdag 'gewoon' gevoetbald gaan worden in de hoogste amateurcompetitie van Nederland. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen was eerder al bekend geworden dat er in ieder geval de komende drie weken bij alle voetbalwedstrijden op zowel professioneel als amateurniveau geen publiek meer aanwezig mocht zijn. Bekeken werd of de competitie voor drie weken kon worden stilgelegd, maar na intensief overleg tussen alle betrokken partijen werd woensdagochtend duidelijk dat dit niet haalbaar zou zijn.

Jong FC Volendam
Dus zal komende zaterdag om 15.00 uur de bal gaan rollen tussen Excelsior Maassluis en Jong FC Volendam. De bezoekers, die ook dit seizoen onder leiding staan van oefenmeester Johan Plat, zijn op dit moment terug te vinden op de veertiende positie van de Jack's League. Uit elf wedstrijden behaalde het tot nu toe twaalf punten. De resultaten van het talentvolle team zijn, zoals normaal is bij een jonge ploeg, erg wisselvallig. Zo won het bijvoorbeeld in het begin van het seizoen met liefst 2-5 van GVVV, terwijl het een week eerder nog met 2-6 verloor van Jong Sparta Rotterdam. Na gelijkspelen tegen Spakenburg (2-2) en Noordwijk (2-2) werd er knap met 0-3 gewonnen bij ASWH.

Hierna werden er nederlagen geleden tegen Katwijk (0-3), HHC Hardenberg (3-1) en IJsselmeervogels (0-1). Na deze negatieve reeks herstelde het zich echter zeer knap door op het veld van AFC met 1-3 te winnen van de Amsterdammers. Iets wat maar weinig ploegen lukt. In de laatste twee duels speelde het in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Koninklijke HFC en verloor het op 6 november op bezoek bij De Treffers (3-2).

Laatste ontmoeting
Ironisch genoeg was het affiche tussen Excelsior Maassluis en Jong FC Volendam vorig seizoen de laatste wedstrijd die werd afgewerkt voordat de competitie definitief werd stilgelegd. Ook destijds waren toeschouwers niet welkom vanwege de coronamaatregelen. Aan die wedstrijd beleefde Excelsior Maassluis geen fijne herinneringen. Na een doelpuntloze eerste helft - waarin de Tricolores wel enkele keren dichtbij de openingstreffer waren - ging het in de tweede helft mis. De eerste de beste kans voor Jong FC Volendam was raak en liep de thuisploeg achter de feiten aan. Toch zorgde Marius van Mil al vallend voor de gelijkmaker maar trokken de bezoekers in de slotfase alsnog aan het langste eind. Het werd uiteindelijk 1-3.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis - Jong FC Volendam staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula en begint om 15.00 uur.