29 september 2021

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

Na een prima week, met twee competitiezeges en een plaatsing voor het hoofdtoernooi voor de TOTO KNVB Beker, staat aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Treffers op het programma. De bal zal op sportpark Dijkpolder om 15.00 uur aan het rollen worden gebracht.

Een doelpunt vlak voor rust en twee treffers aan het einde van de wedstrijd leverde Excelsior Maassluis afgelopen zaterdag drie felbegeerde punten op in de uitwedstrijd tegen Scheveningen. De aanwezige toeschouwers kregen drie heerlijke goals voorgeschoteld van de Tricolores! De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille liet niet alleen zien een lastig te bestrijden ploeg te zijn, maar het toonde ook aan uitstekend combinatievoetbal op de (kunstgras)mat te kunnen leggen.

De Treffers
Om deze goede lijn door te trekken zal Excelsior Maassluis in ieder geval weer met beide benen op de grond moeten staan. DeTreffers, de tegenstander van komende zaterdag, is immers een ploeg dat over dezelfde kwaliteiten beschikt als de Tricolores. Het is dan ook niet heel vreemd te noemen dat het verschil tussen beide ploegen slechts één punt is, in het voordeel van de club uit Groesbeek. De Treffers is met 11 punten terug te vinden op de zesde positie, terwijl Excelsior Maassluis met 10 punten op de zevende plaats staat. Er kan dus gesproken worden van een zes punten wedstrijd.

Wie de uitslagen van De Treffers er op na slaat zal ongetwijfeld tot de ontdekking komen dat doelpunten in die wedstrijden niet als rijpe appelen uit de boom vallen. Alle drie de overwinningen (Quick Boys, GVVV en ASWH) kwamen tot stand door met 1-0 te winnen. De enige nederlaag eindigde in 1-0 bij Noordwijk, terwijl de duels tegen Jong Sparta Rotterdam en AFC met een 1-1 gelijkspel werden afgesloten.

De formatie van trainer Jan de Jonge, bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Zuid, werd afgelopen zomer onder meer versterkt met voormalig profvoetballers Leroy George, Jordy Rondeel, Jordy Thomassen, Ricardo Ippel en Teije ten Den. Aan de andere kant verloor het sterkhouders als Boy van de Beek en Lowie van Zundert aan competitiegenoot Spakenburg.

Laatste ontmoetingScheidsrechter

Excelsior Maassluis tegen De Treffers staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jerôme Vries en begint om 15.00 uur.

Bezoekersinformatie
Aanstaande zaterdag zal er voor iedereen kaartverkoop mogelijk zijn bij de toegangspoorten. Hier zal geen QR-code getoond hoeven worden, maar dient er op het sportpark wel de 1,5 meter in acht te worden genomen. Het bestuur van Excelsior Maassluis heeft besloten om de huidige maatregelen in de kantine te behouden. Dat betekent dat ook in de kantine nog steeds 1,5 meter afstand gehouden moet worden en ook alleen gebruik gemaakt mag worden van het huidige aantal zitplaatsen. Op deze manier hoeft niemand een QR-code te laten zien en kan iedereen vanaf 13 jaar gewoon in de kantine wat drinken en eten kopen.