28 april 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – ASWH

Voor Excelsior Maassluis staat er aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd in de Tweede Divisie op het programma. Het team van hoofdtrainer Dogan Corneille speelt op het eigen Sportpark Dijkpolder tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. De aftrap van dit duel is om 15.00 uur.

De wedstrijd tegen ASWH zal voor Excelsior Maassluis vooral in het teken staan van revanche. De Tricolores verloren immers afgelopen week met 2-0 van De Treffers. De nederlaag in Groesbeek kwam tot stand door het maken van twee persoonlijke fouten. Iets wat het enkele dagen eerder tegen TEC (1-1) ook al overkwam. Het kostte de ploeg van Corneille zodoende zeer dure punten in de jacht op lijfsbehoud. Want om verzekerd te zijn van nog een seizoen Tweede Divisie-voetbal moet Excelsior Maassluis nog een aantal punten bij elkaar zien te sprokkelen.

Tevens heeft Excelsior Maassluis tegen ASWH nog iets goed te maken. De wedstrijd eerder dit seizoen op Sportpark Schildman ging namelijk met 2-1 verloren. De Tricolores kwamen destijds in Hendrik-Ido-Ambacht slecht voor de dag en stonden na afloop dan ook terecht met lege handen.

ASWH
Ondanks die overwinning van ASWH op Excelsior Maassluis zijn de withemden uit Hendrik-Ido-Ambacht op dit moment wel de hekkensluiter van de Jack's League. De ploeg van scheidend trainer Rogier Veenstra, hij wordt volgend seizoen Hoofd Jeugdopleiding bij Excelsior Rotterdam, heeft op dit moment evenveel punten (19 uit 27 wedstrijden) als GVVV maar beschikt over een minder doelsaldo.

Doordat er dit seizoen slechts één team rechtstreeks degradeert is er voor ASWH nog van alles mogelijk om in ieder geval de nacompetitie te bereiken. Naast het bezoek aan Maassluis speelt ASWH dit seizoen nog tegen Katwijk (thuis), GVVV (uit), AFC (thuis), HHC Hardenberg (uit), Noordwijk (thuis) en Kozakken Boys (uit).

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen ASWH staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jorn te Kloeze en begint om 15.00 uur.

Laatste ontmoeting