16 februari 2022

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – AFC

Na ruim drie maanden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld gaat voor Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag de bal eindelijk weer rollen voor de punten. AFC uit Amsterdam is voor de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille de eerste tegenstander. De wedstrijd op het eigen Sportpark Dijkpolder begint om 15.00 uur.

De uitwedstrijd - op zaterdag 4 december van het vorige jaar - tegen HHC Hardenberg (0-1 verlies) was het laatste duel dat Excelsior Maassluis in Jacks League afwerkte. Hierna werd de competitie stilgelegd en was het lange tijd onzeker wanneer en hoe hij hervat zou worden. Inmiddels is duidelijk dat de gehele competitie op 'normale wijze' wordt afgewerkt. Het gevolg is wel dat er in een korte periode vele wedstrijd worden gespeeld en dat er enkele duels bovendien doordeweeks op het programma staan.

AFC
Met AFC treft Excelsior Maassluis de huidige nummer drie van de ranglijst. De Amsterdammers liggen twee punten achter op nummer twee Jong Sparta Rotterdam maar hebben zelf een wedstrijd minder gespeeld. Het gat met koploper VV Katwijk is inmiddels al opgelopen tot 10 verliespunten. Hierdoor lijken de titelaspiraties voor de roodhemden voorlopig in de koelkast te kunnen en zal op dit moment de focus op de tweede positie liggen.

Ook dit seizoen beschikt de selectie van AFC weer over de nodige kwaliteiten. Naast sterkhouders als Raily Ignacio, Kenny Teijsse, Dalian Maatsen en Patrick Zonneveld kan scheidend hoofdtrainer Ulrich Landvreugd sinds dit seizoen ook gebruik maken van voormalig profvoetballers Thomas Verhaar, Splinter de Mooij en Segun Owobowale. Daarnaast behoren onder meer ook de ervaren krachten Joël Tillema, Gévero, Markiet, Robbert Schilder, Milan Hoek en Melvin Grootfaam tot de selectie van AFC.

Laatste ontmoeting
Het is al weer even geleden dat AFC te gast was in Maassluis. Op zaterdag 11 mei 2019  kwamen de Amsterdammers als kampioen naar Sportpark Dijkpolder, maar waren de Tricolores - die dat seizoen op een knappe tweede plaats zouden eindigen - die middag met 3-1 te sterk. In een leuke en vermakelijke wedstrijd golfde het spel op en neer met als gevolg veel kansen. Excelsior Maassluis bleek destijds hierin zeer effectief te zijn en trok uiteindelijk via treffers van Vincent van den Berg en Daan Blij (2x) aan het langste eind.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis - AFC staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Nick Tunnissen en begint om 15.00 uur.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.