Komende zaterdag start het tweede gedeelte van de Tweede Divisie. De eerste ‘’terugwedstrijd’’ zal voor Excelsior Maassluis in eigen huis plaatsvinden tegen Jong FC Volendam. Halverwege de competitie kan niet anders geconcludeerd worden dan dat er nog veel werk aan de winkel is voor de mannen van hoofdtrainer Dogan Corneille om zich uit de degradatiezorgen te spelen.

Afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys lieten de Tricolores zien dat het absoluut niet onderdoet voor een team dat in de middenmoot speelt. Qua veldspel zag het er allemaal zeer belovend uit. Daarnaast gaf de verdediging geen krimp en dus leek een goed resultaat haalbaar in Werkendam. Het scorend vermogen brak Excelsior Maassluis echter wederom op. Door zelf enkele grote kansen onbenut te laten hield het Kozakken Boys in de wedstrijd en na een rode kaart (twee keer geel) voor Sefa Kurt wist de thuisploeg in de slotfase wel twee keer tot scoren te komen.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Jong FC Volendam kan dus wel eens gaan bepalen of Excelsior Maassluis in de komende weken de aansluiting bij de brede middenmoot kan vinden of dat het alle zeilen zal moeten bijzetten om niet richting de staartploegen te zakken.

De ploeg van scheidend trainer Berry Smith – hij is na de zomer de hoofdtrainer bij IJsselmeervogels – kent ook een moeilijk seizoen in de Tweede Divisie. De debutant staat samen met ASWH op de laatste plaats met 9 punten. Tweemaal werd er gewonnen en drie maal werd er gelijk gespeeld. Afgelopen zaterdag was Jong FC Volendam dichtbij een derde overwinning. In de thuiswedstrijd tegen VV Katwijk kwamen de oranjehemden op een riante 2-0 voorsprong maar deze werd in het laatste kwartier pijnlijk om zeep geholpen.

Uitgerekend – op eerste speeldag – tegen Excelsior Maassluis behaalden de Volendammers één van de twee overwinningen. Na een goed eerste kwartier – inclusief een 0-1 voorsprong via een strafschop van Daan Blij – werd Excelsior Maassluis vervolgens volledig van de mat gespeeld door de jonge Volendammers. De teller stopt uiteindelijk bij 4-1 terwijl de mogelijkheden er zeker waren om nog tot een grote uitslag te komen.

De laatste wedstrijden wisselt Excelsior Maassluis goede resultaten af met enkele mindere resultaten. Denk hierbij aan de grote nederlaag bij HHC Hardenberg (5-0) maar de week er na stond het team er weer in de lastige uitwedstrijd tegen Quick Boys (1-1). Ook in de thuiswedstrijd tegen De Treffers was Excelsior M de betere van de twee, scoorde De Treffers uit hun enige kans maar kreeg Excelsior M in de laatste seconde alsnog loon na werken (1-1). Hopelijk kan tegen Jong FC Volendam een goede wedstrijd worden afgesloten met drie broodnodige punten.

Excelsior Maassluis tegen Jong FC Volendam begint aanstaande zaterdag om 14.30. De ploeg kan de nodige steun gebruiken en dus hopen we op een vol Sportpark Dijkpolder. Scheidsrechter Frank de Winter is aangesteld als leidsman van dit duel.