Wie afgelopen zaterdag aanwezig was bij de wedstrijd UNA – Excelsior M moest zich na 95 minuten verbaasd hebben over de uitslag die op het scorebord viel af te lezen. 2-1 voor de thuisploeg! Een uitslag die geen recht deed aan het spelbeeld maar het resultaat was van effectief omgaan met de kansen. De “Rijsdijk-express” maakt pas op de plaats en staat weer voor even geparkeerd!

Op het gezellige en knusse sportpark van UNA waar bij aanvang bedroevend weinig toeschouwers vielen te noteren trad Excelsior M aan zonder Niels Redert. Blessureleed hield hem noodgedwongen aan de kant waardoor Quintin Albertus zijn opwachting mocht maken in het team van Jeroen Rijsdijk. Een ogenschijnlijk fantastisch veld bleek bij aanvang moeilijk te bespelen. Of het kwam door de besproeiing voor aanvang of simpelweg dat het (kunstgras) aan vervanging toe is…. Beide ploegen hadden het er in de beginfase moeilijk mee.

In die beginfase twee afwachtende ploegen met Excelsior M als de meest vooruit spelende ploeg. Geen echte kansen maar over de rechterkant zeker een aantal keren gevaarlijk met Elson do Rosario Almeida als meest gevaarlijke man. Zijn loopacties, als ook zijn voorzetten, brachten echter niet het succes wat Excelsior M in die beginfase gehoopt had. Kilian Berkhout en Adair waren er dichtbij maar hadden geen geluk in de afronding.

Daar waar het leek alsof Excelsior M het heft definitief in handen had genomen, kreeg het in de 29e minuut een geweldige tegenslag te verwerken. Een fraaie lichaamsschijnbeweging van een van de UNA-aanvallers bracht Chefrino Eind in stelling; hij was een fractie eerder dan Hamit Alptekin bij de bal die vervolgens met zijn sliding ook de man in het geel ten val bracht; scheidsrechter van der Pol twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip. Niek van Boekel liet vervolgens Jean Paul van Leeuwen kansloos en bracht zijn ploeg op (een onverdiende) 1-0.

Excelsior M rechtte de rug en had in de 38e minuut een levensgrote kans op de gelijkmaker. Daan Smith trof echter doelman Stoskovic op zijn pad die met de voeten een geweldige redding in huis had. Derhalve brak de rust aan met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.