Excelsior M zaal 1 heeft in korte tijd vier punten behaald en zich daarmee stevig in de middenmoot genesteld. Van de onderste plaatsen is afstand genomen, het nieuwe doel is om aansluiting te vinden met de subtop. De resultaten van afgelopen week bieden hiervoor in ieder geval genoeg hoop.

Miraculeuze ontsnapping bij Tutor leidt tot punt
Tegen medemiddenmotor Tutor, afgelopen woensdag, liet Excelsior M zien dat het dit seizoen wisselvalligheid troef is. Het begon goed aan de eerste helft door kansen te creëren en weinig weg te geven. De Tricolores beloonden zichzelf in deze fase echter niet, iets dat dit seizoen al vaker het manco was. Gevolg: een langzaam kantelende wedstrijd met een ietwat mazzelend Tutor dat uit wist te lopen naar 4-1. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd dan ook gespeeld.
Excelsior M liet echter zien over veerkracht te beschikken toen via een vrije trap van Michael Stigter de ietwat onverwachte 4-2 aansluitingstreffer viel. De Tricolores besloten een risicovolle maar vruchtbare tactiek te hanteren door keeper Dani Gonzalez te laten meevoetballen en Tutor met hoge druk vast te zetten. Met nog twee minuten op de klok leidde dit tot complete oorlog in het hoofd bij Tutor en via Jesse van Gastel en Michael Stigter werd de 4-3 en 4-4 binnengewerkt. Een gewonnen punt? Dat zeker. Toch waren de druiven zuur toen Jesse van Gastel in het fluitsignaal(!) van de scheidsrechter de 4-5 binnenschoot maar deze tot ontzetting van Excelsior M niet werd geteld.

Overtuigende overwinning op VELO
Dan moest het maandag maar gebeuren tegen VELO. Excelsior M begon, net als tegen Tutor, fel en dominant met één belangrijk verschil: er werd gescoord. Via Jesse van Gastel en Nick van Dijk (2x) werd een snelle 3-0 voorsprong genomen waarmee de Tricolores zich beloonden voor de goede start.
Excelsior M kon daardoor achterover leunen en VELO iets meer laten komen; zij moesten immers een achterstand goedmaken. Het leidde tot iets meer balbezit voor VELO maar via de counter kwam het gevaar nog steeds van Excelsior M. Via Niels Koogje en zijn broer Jasper werd het daardoor 4-0 (net voor rust) en 5-0 (net na rust).
VELO stuurde vervolgens, net als Excelsior M vorige week, de keeper mee als vijfde veldspeler en begon iets opportunistischer te spelen. Excelsior M werd tegelijkertijd wat laconiek en prompt was het een wedstrijd. Het werd 5-1, 5-2 en niet veel later 5-3. Excelsior M deed er gelukkig net op tijd een schepje bovenop. Michael Stigter schoot een vrije trap als een raket binnen (de keeper kan de bal hooguit gehoord hebben, gezien heeft ie ‘m niet) en Jasper Koogje maakte een mooie steekbal van Jesse van Gastel af waardoor de stand naar 7-3 werd getild. Het slotakkoord was voor VELO waardmee de 7-4 eindstand was bereikt. Een mooie zege die vertrouwen biedt voor het komende programma.

In 2017 speelt Excelsior M zaal 1 nog twee wedstrijden. Een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zwarte Pijl en een thuiswedstrijd tegen koploper Lugdunum. Een programma vol uitersten dus maar wel met twee mooie uitdagingen: de hekkensluiter niet onderschatten en opnieuw drie punten pakken en een week later de koploper proberen te verrassen!