Excelsior Maassluis is in de uitwedstrijd tegen AFC tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. De Tricolores lieten in Amsterdam-Zuid enkele mooie kansen onbenut en zagen de thuisploeg de trekker wel doeltreffend uithalen. Pas in de slotfase wist Daan Blij met een prachtige treffer de eer voor Excelsior Maassluis te redden.

Hoofdtrainer Dogan Corneille kon tegen de regerend kampioen niet beschikken over aanvoerder Daan Smith. De verdediger had na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag te veel last om op Sportpark Goed Genoeg aan de aftrap te verschijnen.

In de beginfase golfde het spel in een hoog tempo over en weer. Beide teams kregen in deze fase kansen en waren gelijkwaardig aan elkaar. De eerste kans van de wedstrijd was voor Excelsior Maassluis. Jeremy Moreno had een goede actie in huis maar vergat vervolgens zelf de trekker over te halen.

Na ruim een kwartier had AFC meer geluk. Bij een lange bal van doelman Patrick Zonneveld op Yordy Teijsse liepen Robin van der Ende en Nino van den Beemt elkaar ongelukkig in de weg waarna Fouad Belarbi de bal kon breed leggen op de meegelopen Raily Ignacio. De spits had geen moeite om zijn ploeg op voorsprong te zetten (1-0).

Tien minuten na de openingstreffer kregen de Amsterdammers een cadeautje van scheidsrechter Michael Eijgelsheim. In een duel tussen Sefa Kurt en Raily Ignacio ging de aanvaller heel makkelijk naar de grond en wees de scheidsrechter tot onbegrip van een ieder uit Maassluis naar de stip. De strafschop werd vervolgens onberispelijk binnen geschoten door aanvoerder Milan Hoek (3-0).

Op slag van rust was Excelsior Maassluis nog dichtbij de aansluitingstreffer. Vincent van den Berg haalde in de lange hoek uit en zag zijn schot richting de bovenhoek verdwijnen. Doelman Patrick Zonneveld had echter een prima redding in huis waardoor de ruststand 0-2 was.

Na rust bracht trainer Dogan Corneille Redouan Omar Ouali in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Nino van den Beemt. Waar Excelsior Maassluis er alles aan wilde doen om de snelle aansluitingstreffer te scoren leek de thuisploeg een versnelling terug te schakelen. En ondanks alle goede bedoelingen lukte het de Tricolores niet om dit voor elkaar te krijgen.

Sterker nog, zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist door AFC. De zojuist ingevallen Nick van der Velden kon bij wederom een makkelijk gegeven vrije trap vogeltje vrij binnenkoppen (3-0).

Toch zou de mooiste treffer van de middag op naam komen van een Excelsior Maassluis-speler. Daan Blij werd op zo’n twintig meter voor het doel van AFC aangespeeld door invaller Redouan Omar Ouali, ging zijn tegenstander Kenny Teijsse voorbij en haalde vervolgens verwoestend uit in de verre bovenhoek (3-1).

In de laatste seconde van de officiële speeltijd werd het nog even onvriendelijk toen invaller Van der Velden een buitensporige overtreding begin op de benen van Omar Ouali. De oud-profvoetballer werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd. In de eindstand zou echter geen verandering meer komen.

Een vervelende middag dus in Amsterdam voor Excelsior Maassluis. Op de ranglijst blijft de ploeg koploper van het rechterrijtje en speelt het aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder begint om 14.30 uur.

Interview:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de fotoreportage

AFC – Excelsior Maassluis 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 20. Raily Ignacio 1-0, 32. Milan Hoek (pen.) 2-0, 84. Nick van der Velden 3-0, 85. Daan Blij 3-1.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim

Toeschouwers: 350

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek, Raily Ignacio, Yordi Teijsse, Melvin Grootfaam, Gevero Markiet, Fouad Belarbi, Jonathan Richard.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno, Kevin Dercks (67. Mo Taibi), Sekou Sylla, Jamie den Hartog (70 Kilian Berkhout) Sefa Kurt, Nino van den Beemt (46. Redouan Omar Ouali).

Geel: Sefa Kurt, Kilian Berkhout (Excelsior Maassluis)

Rood: Nick van der Velden (AFC)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof