Home|Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Veerkrachtig Excelsior M staat met lege handen bij Rijnsburgse Boys

Veerkrachtig Excelsior M staat met lege handen bij Rijnsburgse Boys

Op bezoek bij Rijnsburgse Boys lukte het Excelsior Maassluis niet om met een goed resultaat huiswaarts te keren. In een knotsgekke en spannende wedstrijd gaf het team van Dogan Corneille een 1-0 voorsprong uit handen, kwam het na een 3-1 achterstand terug tot 3-3 maar trok het uiteindelijk toch aan het kortste eind: 4-3.

Wedstrijden tussen Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys zijn de laatste jaren een garantie tot spanning met vooral veel doelpunten. Zo eindigde de wedstrijd vorig seizoen op Middelmors in 2-2 en werd het eerder dit seizoen in Maassluis zelfs 3-3. Ook op deze koude zaterdagmiddag zou het publiek de grote winnaar worden want in totaal vielen er dit keer liefst 7 treffers.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een goede pass van Jeffrey Jongeneelen zorgde er voor dat Dani van der Moot een grote mogelijkheid kreeg op de openingstreffer. De aanvaller omspeelde de uitkomende doelman Jean-Paul van Leeuwen maar gelukkig kon Nino van der Beemt op de doellijn redding brengen voor Excelsior M.

Aan de andere kant was na ruim een kwartier spelen de eerste de beste kans voor de Tricolores wél meteen raak. Stephan Kruithof onderschepte op het middenveld de bal waarna Vincent van den Berg met een pass Daan Blij in staat stelde om uiteindelijk de bal in de korte hoek achter Richard van Nieuwkoop te werken (0-1).

Ondanks dat Rijnsburgse Boys de bovenliggende partij was creëerde het geen hele grote kansen. Jeffrey Jongeneelen had na een goed half uur voetballen wellicht voor de gelijkmaker kunnen zorgen maar Jean-Paul van Leeuwen had een prima antwoord op het schot van de technische aanvaller. Zo leek Excelsior M met een voorsprong de rust in te gaan. Niets was minder waar. Enkele minuten voor het rustsignaal was daar toch ineens de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de linkerkant van Furhgill Zeldenrust werd door Jongeneelen tot doelpunt gepromoveerd (1-1).

In de rust bleef de zieke Vincent van den Berg achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Jeremy Moreno. Gesteund door het mentale voordeel schoot Rijnsburgse Boys als een komeet uit de kleedkamer. Binnen tien minuten had de thuisploeg orde op zaken gesteld door twee snelle treffers te maken. Eerst was het Dani van der Moot die wederom via een voorzet de bal over Van Leeuwen heen kon koppen (2-1). Niet veel later schoot Bert Koomen een afvallende corner snoeihard binnen (3-1).

De wedstrijd leek in een vroeg stadium al gespeeld te zijn maar door veel wilskracht lukte het Excelsior Maassluis om toch nog terug te komen in de wedstrijd. De ingevallen Jeremy Moreno werd door Redouan Omar Ouali met een steekpass weggestuurd waarna hij oog in oog met Van Nieuwkoop niet faalde (2-3). Excelsior M leefde weer en amper tien minuten na de aansluitingstreffer was het weer trefzeker. Ditmaal werd een corner van Stephan Kruithof verlengd en legde Kevin Dercks de bal keurig terug op de vrijstaande Sefa Kurt (3-3).

Op Middelmors wisten de 1.000 toeschouwers niet wat ze overkwam. De wedstrijd kon alle kanten op vallen. Met nog een kwartier op de klok kon echter het thuispubliek weer juichen. Het was wederom Dani van der Moot die van een halve kans een doelpunt wist te maken. Tussen diverse spelers in vond de aanvaller het gaatje en kon Van Leeuwen voor de vierde keer de gang naar het net maken (4-3).

In de slotfase zette Excelsior Maassluis alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen. Zo appelleerde enkele minuten voor tijd iedereen uit het Maassluis-kamp om een strafschop toen Sefa Kurt overduidelijk onderuit werd gehaald in het strafschopgebied van de Rijnsburgers. De ervaren scheidsrechter Wim Bronsvoort deed echter niets en vond het geen overtreding op de verdediger. Dit tot onbegrip bij de Tricolores. Ook Kilian Berkhout was nog dichtbij de gelijkmaker toen de invaller de bal voor voeten kreeg nadat Sefa Kurt een luchtduel met doelman Richard van Nieuwkoop was aangegaan. De inzet van Berkhout verdween net naast het doel waardoor de eindstand 4-3 zou worden.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een thuiswedstrijd. Dan komt regerend kampioen AFC richting Sportpark Dijkpolder. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Interview:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 4-3 (1-1)

Scoreverloop: 17. Daan Blij 0-1, 43. Jeffrey Jongeneelen 1-1. 50. Dani van der Moot 2-1, 54. Bert Koomen 3-1, 58. Jeremy Moreno 2-3. 68. Sefa Kurt 3-3. 76. Dani van der Moot 4-3.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Toeschouwers: 1.000

Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Jordy Strooker, Bram Ros, Marc Magan, Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust, Jeroen Spruijt, Bert Koomen, Dani van der Moot.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali (64. Kilian Berkhout), Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg (46. Jeremy Moreno), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milton Klooster, Nino van den Beemt.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

2020-01-29T09:14:45+01:0026 januari 2020|