4 september 2021

Van den Berg schiet Excelsior M in slotminuut voorbij Koninklijke HFC

Excelsior Maassluis heeft haar eerste overwinning van het seizoen in de Jack's League te pakken. Na een gelijkspel tegen IJsselmeervogels en een nederlaag tegen Rijnsburgse Boys werd in speelronde 3 Koninklijk HFC met 3-2 verslagen. De overwinning kwam pas in de blessuretijd tot stand na de winnende treffer van Vincent van den Berg: 3-2.

Corneille begon op een zonovergoten sportpark Dijkpolder met dezelfde basisopstelling als afgelopen week tegen Rijnsburgse Boys. Daarnaast kon de oefenmeester tevens beschikken over Dave van Delft. De aanvaller kwam eerder deze week over van Excelsior Rotterdam en was op tijd speelgerechtigd voor de ontmoeting met Koninklijke HFC.

Excelsior Maassluis begon behoorlijk slecht aan de wedstrijd. De Tricolores keken namelijk al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. In een poging om van achteruit op te bouwen ging het bij een inspeelpass pijnlijk mis en wisten de bezoekers via Roy Castien het cadeautje direct uit te pakken: 0-1.

Hierna gebeurde er lange tijd niets en leek het rustsignaal met een 0-1 achterstand bereikt te worden. Het venijn zat hem echter in de staart. Eerst was het kort voor rust Redouan Omar Ouali die zijn vrije trap op de paal zag belanden. In de blessuretijd kreeg Excelsior Maassluis van scheidsrechter Smit een strafschop te nemen nadat Danny Hols een overtreding op Vincent van den Berg had gemaakt en met een directe rode kaart van het veld moest. De toegekende strafschop werd door Daan Blij feilloos binnengeschoten: 1-1.

Een opsteker dus voor Excelsior Maassluis, dat met een goed gevoel naar de thee kon en een helft lang met een man meer op het veld stond. In de tweede helft ging de ploeg van Corneille vol voor de overwinning en creëerde het ook diverse uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. Zo had een schot van Blij te weinig kracht en werd een kopbal van Wennekers, die inmiddels in het veld was gekomen voor Giovanni Da Fonseca, op fraaie wijze gekeerd door doelman De Groot. Ook een schot van grote afstand van Redouan Omar Ouali werd door de Haarlemse keeper tot hoekschop verwerkt.

En als je hem zelf niet maakt, dan valt de treffer aan de andere kant. Deze al oude voetbalwet ging ook in Maassluis op deze middag. Bij een omschakelmoment van Koninklijke HFC werd Brandsma weggestuurd en verschalkte de aanvaller, die vorige week ook al drie keer had gescoord, keeper Jean-Paul van Leeuwen: 1-2.

Zo stond Excelsior Maassluis een kwartier voor tijd wederom op een achterstand en leek het op weg naar de tweede nederlaag van het seizoen. Niets was echter minder waar. Excelsior Maassluis voerde de druk nog maar eens op en hield het doel van de withemden onder vuur. De inmiddels ingevallen Van Delft had pech dat zijn kopbal op de lat belandde, maar enkele minuten later was het eindelijk wel raak. De bal viel goed voor de mee naar voren gekomen Gabri Urbanus, die genadeloos hard de bal achter De Groot schoot: 2-2.

Excelsior Maassluis wilde met nog enkele minuten op de klok meer en ging vol voor de winst. Uiteindelijk werd de formatie van Corneille hiervoor ook beloond. Een crossbal van Kevin Dercks werd met het hoofd voor het doel gebracht door Urbanus, waarna aanvoerder Van den Berg de bal bij de tweede paal over de lijn werkte: 3-2. Sportpark Dijkpolder ontplofte en was getuige van de eerste overwinning van het seizoen.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis een uitwedstrijd tegen TEC uit Tiel. De wedstrijd op sportpark De Lok begint om 15.30 uur.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Koninklijke HFC 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 4. Castien 0-1, 45+1. Blij (pen.) 1-1, 74. Brandsma 1-2, 87. Urbanus 2-2, 90+2. Van den Berg 3-2

Scheidsrechter: Nick Smit

Geel: Wennekers, Abbas (Excelsior Maassluis)

Rood: Hols (Koninklijke HFC)

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, Tureaij, Urbanus, Abbas (76. Abbas), Heuvelman (46. De Vroege/85. Muis), Dercks, Da Fonseca (46. Wennekers), Ringeling, Omar Ouali, Blij, Van den Berg

Opstelling Koninklijke HFC
De Groot, Hols, Wilffert, Vlak, Volker, Brandsma, Castien, Tros, Morgan, Hulleman, D. Payne

Foto´s Harry Noordhof | Klik hier voor het fotoverslag

TV: Klik hier voor de samenvatting