Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen GVVV met 0-1 gewonnen. Een benutte strafschop, welke werd gescoord door Daan Blij, bleek genoeg voor de overwinning. In de tweede helft verzuimde Excelsior Maassluis de marge te vergroten en bleef het tot de laatste minuut spannend. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

In week waarin Koning Winter zijn intreden had gedaan en de velden bedekt bleven onder een sneeuwlaag kon er zaterdag gewoon gevoetbald worden op het kunstgrasveld van GVVV. Trainer Dogan Corneille kon niet beschikken over Kevin Dercks vanwege privé omstandigheden. In zijn plaats verscheen Sekou Sylla aan de aftrap.

De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen de ploeg uit Veenendaal begon niet goed voor de Tricolores. Al in de derde minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een grote kans toen Jeremy de Graaf vrij voor Jean-Paul van Leeuwen verscheen. De doelman wist met zijn de voeten het schot van De Graaf te keren en zo zijn ploeg voor een vroege achterstand te behoeden.

Halverwege de eerste helft viel de eerste echte kans voor Excelsior Maassluis te noteren. Een vrije trap vanaf de linkerkant, genomen door Stephan Kruithof, werd door Vincent van den Berg met het hoofd verlengd. De bal leek in de bovenhoek te verdwijnen, waren het niet dat doelman Johan Jansen de bal nog net uit het doel kon tikken.

Vlak voor de thee viel het openingsdoelpunt alsnog voor Excelsior Maassluis. Milan van Ewijk werd aan de zijkant van het strafschopgebied gevloerd en scheidsrechter Luuk Timmer wees gedecideerd naar de penaltystip. Waar heel GVVV het niet eens was met deze beslissing, faalde Daan Blij niet vanaf elf meter (0-1).

Direct in de tweede helft had Excelsior Maassluis de marge al kunnen verdubbelen. Via een goede counter werd Marouane Afaker door Vincent van den Berg vanaf eigen helft weggestuurd. Na een hele lange sprint wilde de aanvaller de bal over doelman Jansen lobben, maar deed dit helaas net niet hoog genoeg.

Maar Excelsior M bleef gevaarlijk voor het doel van de blauwhemden. Giovanni da Fonseca (bal in het zijnet), Vincent van den Berg (kopbal op de paal en schot op de voeten van doelman Jansen) en Marouane Afaker (bal net over het doel) kregen ideale kansen om de wedstrijd te beslissen. Het doelpunt bleef echter uit waardoor ook de thuisploeg nog zijn kansen rook. Gevaarlijk werd de ploeg van trainer Niek Oosterlee echter nooit omdat met name keeper Jean-Paul van Leeuwen in de lucht heerste en alle gevaarlijke voorzetten kon onderscheppen.

Toen in de blessuretijd uitblinker Giovanni da Fonseca alsnog de 0-2 op zijn schoen had, maar zijn inzet van de doellijn gered zag worden door een GVVV-verdediger floot scheidsrechter Timmer voor het einde van de wedstrijd.

Zo kon Excelsior M wederom drie punten bijschrijven aan haar totaal. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

GVVV – Excelsior Maassluis 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 43. Daan Blij (strafschop) 0-1

Scheidsrechter: Luuk Timmer

Toeschouwers: 900

GVVV: Johan Jansen,Rodny Hofman,Taoufik Adnane,Roy Terschegget, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Laurens van der Voort, Danny de Leeuw (51. Robin Segers), Robin Mulder (16. Mo Bendadi), Soufiane Laghmouchi, Mart de Jong (63. Sherwin Grot).

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker (72. Redouan Omar Ouali), Stephan Kruithof, Daan Blij (85. Jeremy Moreno), Vincent van den Berg (89. Walter Bennett), Giovanni da Fonseca, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Geel: Wilco den Hartog, Roy Terschegget (GVVV), Giovanni da Fonseca (Excelsior Maassluis)

Samenvatting

Fotoalbum GVVV – Excelsior Maassluis: