Excelsior Maassluis gaat met een heerlijk gevoel de feestdagen tegemoet. De ploeg van trainer Dogan Corneille, die deze week zijn contract met een seizoen verlengde, won de laatste wedstrijd voor winterstop met overtuigende cijfers (5-2) van FC Lienden, liet vooral de eerste helft geweldig voetbal zien en bleef bovendien voor de zevende opeenvolgende wedstrijd ongeslagen.

Ondanks het enorm koude weer viel er voldoende te genieten voor de toeschouwers die de weg naar sportpark Dijkpolder hadden gevonden. Dankzij een geweldige sfeeractie van supportersvereniging Tricolore kon iedereen die dit wilde een kerstmuts krijgen. Daarnaast trakteerde businessclub-lid Vecom vanwege haar 65-jarige bestaan iedereen op warme chocolademelk en oliebollen. Als kers op de taart was er na afloop een kerstborrel georganiseerd door hoofdsponsor Rabobank en businessclub-lid Vecom.

De eerste helft was volop genieten wat de Tricolores lieten zien. Tegen het in degradatienood verkerende FC Lienden liet de ploeg de ene na de andere mooie aanval zien. Het was een wonder dat het na 45 minuten slechts 4-0 stond.

Al in de vierde minuut was het verdediger Robin van der Ende die vanuit een corner de snelle openingstreffer scoorde (1-0). Een kwartier later zorgde een knullig eigen doelpunt van FC Lienden-keeper Jan Schimmel voor de verdubbeling van de marge (2-0) en weer tien minuten later kon ook Vincent van den Berg zijn doelpunt meepakken. De mooiste treffer van de middag kwam van de voeten van Daan Blij. Na een mooie combinatie met Vincent van den Berg passeerde Blij de uitkomende Jan Schimmel met een heerlijke sleepbeweging (4-0).

Wie dacht dat de overwinning hiermee veilig was gespeeld kwam toch behoorlijk bedrogen uit. In de tweede helft schakelde Excelsior een aantal versnellingen terug en kwamen de bezoekers zowaar terug in de wedstrijd. Eerst was het Nick Hak die acht minuten na rust voor de 4-1 zorgde en kreeg FC Lienden tien minuten later zelfs een strafschop vanwege een handsbal van Sefa Kurt. Milad Intezar pakte dit cadeautje graag uit en liet Jean-Paul van Leeuwen kansloos (4-2).

In het laatste gedeelte van de wedstrijd stelde Excelsior M orde op zaken en kwam het niet meer in de problemen. Sterker nog, twintig minuten voor tijd besliste Sefa Kurt definitief de wedstrijd door een cornerbal in het doel te koppen (5-2).

Zodoende boekte Excelsior Maassluis een ruime overwinning op FC Lienden en staat het nu op de zevende plaats van de Tweede Divisie. Komende weken zal er geen competitievoetbal zijn. Nadat Excelsior M van 5 januari tot en met 9 januari op trainingskamp is in Torremolinos wordt de competitie op 12 januari hervat met een uitwedstrijd tegen Jong Vitesse.

Excelsior Maassluis – FC Lienden 5-2 (4-0)

Scoreverloop: 4. Robin van der Ende 1-0, 20. Jan Schimmel (e.d.) 2-0, 30. Vincent van den Berg 3-0, 40. Daan Blij 4-0, 53. Nick Hak 4-1, Milad Intezar (pen.) 4-2, 72. Sefa Kurt 5-2.

Scheidsrechter: Freek van Herk

Toeschouwers: 550

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Stephan Kruithof (68. Niels Redert),  Daan Blij, Vincent van den Berg (82. Dean van Ooijen), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Redouan Omar Ouali, Milan van Ewijk.

FC Lienden: Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Jordi Balk, Haris Memic, Michiel Hemmen (25. Jawad Bellashan/53. Marlon Versteeg), Kenny Elders, Nick Hak, Milad Intezar, Mohammed Bendadi (80. Yassin Zakir), Maurtis de Baar, Coen Brouwers.

Geel: Daan Blij (Excelsior Maassluis) en Coen Brouwers (FC Lienden)

Samenvatting en interviews: