De voorbereiding nadert voor Excelsior Maassluis zijn einde. Over een goede week staat voor de formatie van trainer Dogan Corneille de eerste competitiewedstrijd tegen Jong FC Volendam al voor de deur. Als laatste test zal Excelsior Maassluis nog twee oefenwedstrijden afwerken. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen Spijkenisse.

Met Spijkenisse treft Excelsior Maassluis een tegenstander die het ieder seizoen wel een keer tegenkomt. Afgelopen seizoen had het team van hoofdtrainer Peter Wubben een zwaar jaar. Na de degradatie uit de Derde Divisie was de ploeg uit Voorne-Putten een van de titelfavorieten voor het kampioenschap in de Hoofdklasse. Niets was minder waar want uiteindelijk moest het zelfs nog vechten voor degradatie. Na een lang seizoen speelde Spijkenisse zich pas in de finale van de nacompetitie veilig door na strafschoppen te winnen van Go Ahead Kampen.

Voor het nieuwe seizoen heeft de selectie van de groenwitten een ware metamorphose ondergaan en wil de ploeg met een frisse wind het nieuwe seizoen in. Het oefende tot nu toe driemaal. Tegen IJsselmeervogels werd een 4-1 nederlaag geleden, tegen Unitas werd het 1-1 en afgelopen dinsdag werd er met 1-3 gewonnen van VV Brielle.

Spijkenisse tegen Excelsior Maassluis begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur op sportpark Jaap Riedijk.

Tekst en afbeelding: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub