Gepubliceerd Op: 6 augustus 2022

Traditioneel oefenduel tegen Westlandia krijgt geen winnaar

6 augustus 2022

In Naaldwijk heeft Excelsior Maassluis de jaarlijkse oefenwedstrijd tegen RKVV Westlandia met 2-2 gelijkgespeeld. Tot tweemaal toe kwamen de Tricolores op achterstand, maar evenveel keer bracht het de stand weer in evenwicht. Nino Noordanus en Pieter Langedijk zorgden voor de Maassluise productie deze middag.

Nadat eerder op de middag al een gedeelte van de selectie een oefenwedstrijd van Westlandia Onder 21 met liefst 2-7 had gewonnen stond om half drie de inmiddels jaarlijks terugkerende wedstrijd in de voorbereiding tussen beide hoofdmachten op het programma. Bij Westlandia zwaait voormalig Excelsior Maassluis-trainer Cesco Agterberg de scepter. Daarnaast draagt Jamie den Hartog sinds de winterstop van vorig seizoen het groene shirt van de Naaldwijkers.

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, sportende mensen en gras

Na de overtuigende oefenzege van dinsdag tegen BVV Barendrecht (4-0) begon het team van hoofdtrainer Dogan Corneille niet goed aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten speelde het behoorlijk slordig en was het een logisch vervolg dat de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong kwam: 1-0. Het antwoord van de Tricolores volgde na een half uur spelen. Na een vlot lopende aanval over de rechterkant kon nieuwkomer Nino Noordanus de bal diagonaal binnenschieten en zodoende zijn eerste treffer in het shirt van Excelsior Maassluis maken: 1-1.

Ook de start van de tweede helft was niet overtuigend van Excelsior Maassluis. Na nog geen tien minuten spelen werd het in de omschakeling verrast en kon Westlandia via een snelle aanval de bal uiteindelijk met een boogbal achter doelman Tom Boks werken: 2-1. Na deze tegentreffer kwam het iets beter in de wedstrijd, maar was het tot de 78e minuut wachten op de verdiende gelijkmaker. Pieter Langedijk liet zien over een zeer fijne traptechniek te beschikken en schoot net buiten het zestienmetergebied een vrije trap prachtig in de kruising. 2-2 was tevens de eindstand.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, sportende mensen en gras

Komende dinsdag hervat Excelsior Maassluis de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen competitiegenoot Jong Sparta Rotterdam. Dit duel begint om 20.00 uur op Sportpark Dijkpolder en de entree is gratis.

RKVV Westlandia - Excelsior Maassluis 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 18. Westlandia 1-0, 31. Noordanus 1-1, 52. Westlandia 2-1, 78. Langedijk 2-2