Onze eerste elftalspeler Tobias Kleijweg zal per direct een transfer maken naar Excelsior Rotterdam. De 21-jarige centrale verdediger zou normaal gesproken komend seizoen gewoon deel uit blijven maken van de selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille maar werd kort geleden benaderd om de stap naar het Betaald Voetbal te maken.

Ondanks dat Kleijweg het enorm naar zijn zin heeft bij Excelsior Maassluis wil hij deze kans niet laten lopen. Op woensdag 26 juni zal hij dan ook voor de eerste maal op het veld van Stadion Woudestein staan bij de eerste training van de Kralingers.

De inwoner van Rotterdam speelde sinds de A-junioren bij Excelsior Maassluis, werd kampioen met de JO19-1 en maakte vervroegd de overstap naar de senioren. Daarin werd hij kampioen met Jong Excelsior Maassluis en haalde toenmalig hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk hem bij de selectie. Na een vervelende kruisbandblessure, die hem ruim een jaar aan de kant hield, maakte de boomlange centrale verdediger halverwege het afgelopen seizoen zijn rentree. Uiteindelijk speelde Tobias deze competitie elf wedstrijden en was hij tweemaal trefzeker.

Ondanks dat het voor vele redelijk onverwachts is dat Tobias vertrekt geldt dit voor de speler in kwestie niet. ,,Achter de schermen speelden al een tijdje wat dingen en daarom was mijn teleurstelling ook groot dat ik de laatste twee weken van het seizoen last begon te krijgen van wat overbelasting. Gelukkig heb ik Excelsior Rotterdam toch kunnen overtuigen van mijn kwaliteiten.” vertelt Kleijweg.

Tobias neemt met een goed gevoel afscheid van de Tricolores. ,,Ik heb bij Excelsior Maassluis een héél warm gevoel gekregen. Ik heb mooie vriendschappen opgebouwd en die banden ga ik zeker weten goed onderhouden. De mensen kunnen mij daarom zeker zo nu en dan langs de lijn verwachten op sportpark Dijkpolder”.

Excelsior Maassluis is trots dat na Milan van Ewijk wederom een speler die vanuit de eigen jeugd is doorgestroomd naar het eerste elftal de overstap zal maken naar het Betaald Voetbal. De club wenst Tobias heel veel succes bij Excelsior Rotterdam en hoopt hem nog vaak op de club te zien.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof