Gepubliceerd Op: 20 maart 2022

Tiental Excelsior Maassluis moet buigen voor Quick Boys

20 maart 2022

Excelsior Maassluis heeft de uitwedstrijd tegen Quick Boys met 3-1 verloren. Al bij rust keken de Tricolores tegen een 2-0 achterstand aan en speelde het sinds de 25e minuut met een man minder, door een rode kaart van Kevin Ringeling. Na rust bracht Kevin Dercks de spanning nog terug maar besliste de thuisploeg uiteindelijk in de blessuretijd de wedstrijd.

Op bezoek bij Quick Boys kende Excelsior Maassluis niet de start die het op voorhand had gehoopt. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen een uittrap van Jean-Paul van Leeuwen in de voeten van Nick Runderkamp terecht kwam. De aanvaller van Quick Boys twijfelde vervolgens geen moment en schoot vanaf zeker 25 meter de bal over doelman heen: 1-0.

Een kwartier later kreeg de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille met de volgende tegenslag te maken. Kevin Ringeling maakte in het zestienmetergebied een overtreding op Borg Knijnenburg. Leidsman Martijn Vos beoordeelde het als het neerhalen van een doorgebroken speler en toonde aan Ringeling de rode kaart. De toegekende strafschop werd echter knap gestopt door Van Leeuwen en bleef de 1-0 achterstand op het scorebord staan.

Het tiental van Excelsior Maassluis probeerde in het vervolg van de eerste helft met man en macht de schade tot het rustsignaal beperkt te houden. Daar leek het ook daadwerkelijk in te slagen, tot Youssef El Kachati in de tweede minuut van de extra tijd met een harde halve omhaal de bal in de bovenhoek wist te deponeren: 2-0.

In de tweede helft zou er in de stand langere tijd geen verandering komen doordat er aan beide kanten geen grote kansen werden gecreëerd. Toch kwam de spanning na 72 minuten spelen weer helemaal terug op het zonovergoten Nieuw Zuid. Een afvallende bal werd door Kevin Dercks via een hard schot gepromoveerd tot een treffer en de Tricolores waren ineens weer terug in de wedstrijd.

Met het inbrengen van diverse verse wissels probeerde de technische staf nog tot een slotoffensief te komen. Zo ver zou het echter niet komen. Sterker nog, aan de andere kant werd ver in blessuretijd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Nadat Van Leeuwen nog tweemaal kon redden was het in derde instantie voormalig Excelsior Maassluis-speler Darren Maatsen die voor de 3-1 eindstand zorgde.

Lang om te herstellen van deze nederlaag heeft Excelsior Maassluis niet. Aanstaande woensdag staat immers de volgende wedstrijd al weer op de agenda. Dan reizen de Tricolores af naar Haarlem voor de ontmoeting met Koninklijke HFC. De aftrap van dit duel is om 20.00 uur.

Quick Boys - Excelsior Maassluis 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 10. Runderkamp 1-0, 45+2. El Kachati 2-0, 72. Dercks 2-1, 90+3. Maatsen 3-1

Scheidsrechter: Martijn Vos