SINDS 1918

Terugblik op 2 topdagen Internationaal Jubileumtoernooi

//Terugblik op 2 topdagen Internationaal Jubileumtoernooi

Terugblik op 2 topdagen Internationaal Jubileumtoernooi

Vorig weekend was sportpark Dijkpolder het toneel van een groot Internationaal Toernooi in het kader van het 100-jarig jubileum van Excelsior Maassluis. Diverse topploegen uit Nederland maar ook van buiten onze landsgrenzen waren present op zaterdag en zondag.

Zo kon het publiek onder andere genieten van de Spaanse Primera Division-club Deportivo La Coruna en het Zweedse Brommapojkarna. Verder waren ook de Nederlandse profclubs Sparta Rotterdam, Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag en MVV Maastricht aanwezig en waren de andere deelnemers allemaal topamateurverenigingen.

Op zaterdag 2 juni vonden de poulewedstrijden plaats. Er werd per leeftijdscategorie in twee poules van vier gespeeld, waardoor elk team drie wedstrijden op zaterdag speelde. De wedstrijden duurden elk tweemaal 20 minuten. De nummers 1 en 2 van beide poules plaatsten zich voor de ‘winnaarspoule’ en streden op zondag voor de plaatsen 1 t/m 4, de nummers 3 en 4 streden voor de plaatsen 5 t/m 8 in de ‘verliezerspoule’. Gezien het aantal wedstrijden en de duur van deze wedstrijden (zes wedstrijden van 40 minuten in twee dagen), was bij een aantal teams op zondagmiddag de pijp aardig leeg.

Kortom, een heel leuk toernooi en voor de spelers van Excelsior M en de organisatoren van het toernooi mooie en leerzame dagen. Wij willen als organisatie (Laurens Fransen, Fredson Clara Lima en Vincent Bakkenes) dan ook nog een aantal mensen bedanken voor het mede mogelijk maken van het toernooi. Ten eerste de sponsoren: Fransen Beheer, Rabobank Westland, ASR, Storm industriediensten, Ibis budget hotels, The Ollie’s, Beddenverhuur Nederland, Respect Textiles en Groente- en fruithandel Zuidvliet.

Daarnaast willen wij Michael Mastenbroek, scheidsrechtercoördinator Excelsior M, en Egbert Hadders van ”Scheidsrechters op Maat” bedanken voor het regelen van de scheidsrechters. Verder willen wij de speaker van het toernooi, Aad Solleveld, en de gastouders die de spelers van Deportivo La Coruna in huis hebben genomen bedanken. Tot slot gaat onze dank uit naar de moeders die de lunch van de buitenlandse teams en scheidsrechters hebben verzorgd.

De eindstand:

JO13-poule JO15-poule
1. Brommapojkarna 1. Deportivo La Coruna
2. Excelsior Rotterdam 2. Sparta Rotterdam
3.  Alexandria’66 3. Spartaan’20
4. MVV Maastricht 4. Excelsior Rotterdam
5. Sparta Rotterdam 5. ADO Den Haag
6. Excelsior M 6. Future Talent
7. ASWH 7. Brommapojkarna
8. Excelsior M Young Talents 8. Excelsior M
2018-06-10T15:34:11+00:0010 juni 2018|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!