In de op een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft Excelsior M niet kunnen winnen van het inmiddels gedegradeerde Jong FC Twente. Op sportpark Dijkpolder speelde het met 1-1 gelijk.

Sinds oktober 2016 (!!) heeft de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk geen 3 driepunter op eigen veld meer weten te behalen.

Excelsior M moest in de basisopstelling Daan Smith (geschorst) en Robin van der Ende (geblesseerd) missen. Voor hen in de plaats centraal Sefa Kurt en de zijn debuut makende Tobias Kleijweg.

Als in zovele voorgaande wedstrijden begon Excelsior M niet goed; binnen 2 (!! ) minuten kwam het al op een 0-1 achterstand toen Akram Sahi vanaf de linkerkant een voorzet losliet die pardoes achter Jean Paul van Leeuwen belandde.

Excelsior M, geschrokken door de vroegtijdig opgelopen achterstand, probeerde snel de gelijkmaker te forceren maar tot 3 maal toe wist het niet in kansrijke positie tot scoren te komen. Vooral Vincent v.d. Berg had de gelegenheid om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar telkens faalde hij in de afronding. In de 36e minuut was Stephan Kruithof verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Hij schoot een vrije trap vanaf 18 meter langs doelman Timo Plattel die er overigens bij dat schot niet goed uitzag (1-1).

In het tweede bedrijf probeerde Jeroen Rijsdijk met een wissel het spel naar zich toe te trekken. Dean van Ooijen moest plaats maken voor Kevin Vink waarmee getracht werd een aanspeelpunt in de spits te bewerkstelligen. Wat volgde was een belegering op het doel van Jong FC Twente maar nooit leidde tot 100% uitgespeelde kansen. Een keer was Excelsior M gevaarlijk toen Vincent v.d. Berg middels een uitstekende steekbal van Kilian Berkhout op het doel van de Tukkers af kon stomen.

Vincent werd in de zestien voor iedereen overduidelijk getorpedeerd door de keeper van FC Twente maar de arbiter van dienst, (die over de 90 minuten bijzonder matig acteerde) floot in plaats van een penalty voor een achterbal. Daarmee was het laatste gevaar van Excelsior M-zijde gedaan.
De ploeg wist geen gaatje meer te slaan in de hechte FC Twente-defensie. Het kwam nog heel goed weg toen in blessuretijd Jong FC Twente de paal wist te raken.

De 1-1 voelde na afloop als een nederlaag. Helaas is Excelsior M in deze fase niet (meer) de ploeg die de ruggen kan rechten en de wedstrijd op inzet en karakter (net als in het afgelopen seizoen) naar zich toe weet te trekken. Een bittere maar realistische constatering maar de spelers hebben aangegeven dat er uit de laatste 4 wedstrijden 8 punten vergaard gaan worden. Een toezegging waarvan zelfs de meest chauvinistische supporters verbazingwekkend zullen opkijken maar hij kwam toch echt uit de mond van trainer Jeroen Rijsdijk.

Het eerste punt is behaald; nu de resterende 7 punten nog in de 3 resterende wedstrijden!