Excelsior M heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop een puntendeling moeten toestaan met VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout kwam voor een punt en had die na 90 (weinig opwindende) minuten ook te pakken. Het aluminium zat de Tricolores (vooral in de slotfase) in de weg maar een overwinning bleek (te) ver weg in deze teleurstellende 6 punten wedstrijd.

Onder winterse omstandigheden floot scheidsrechter Bronsvoort beide ploegen rond de klok van 15.30 uur aan de gang, hetgeen VVSB in het eerste half uur beduidend beter afging dan de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Hij zag zijn ploeg weliswaar in de beginfase fel van start gaan met een kans voor Vincent van den Berg in de eerste 3 minuten van de wedstrijd tot gevolg, maar daarna moest de oefenmeester toe zien dat zijn ploeg in het verdere verloop van de eerste helft weinig of niets kon uitrichten. De veldbezetting bleek niet in orde; mede door het ontbreken van Niels Redert in de ploeg, werd vooral op het middenveld de slag gemist. Nagenoeg elk duel, en met name het 2e duel om de bal, werd verloren en de ploeg grossierde in (slordig) balverlies.

En dat tegen een zeer matig acterend VVSB dat (niet onbegrijpelijk) met haar hoofd meer met het bekertreffen met Roda JC van aankomende week bezig leek dan bij de wedstrijd van hedenmiddag.

Gaandeweg de eerste helft, men was ruim een half uur onderweg, herpakte de ploeg uit Maassluis zich en wist het initiatief te nemen. Het kon echter maar moeizaam gevaarlijk worden.

Het gevaarlijkste moment kwam op het conto van Stephan Kruithof, die de bal in de 40e minuut uit een vrije trap over de muur en op de (binnenkant) paal krulde. Zijn actie werd de opmaat naar een beter acterend Excelsior M, dat vooral na rust de betere ploeg op het veld was maar weinig gelukkig was in de afronding.

Nooit was het VVSB te doen om in de tweede 45 minuten druk te zetten op de verdediging van Excelsior M. Zoals later in de bestuurskamer te horen viel: “men kwam voor een punt en niet meer dan dat”. In de tweede helft acteerde de thuisploeg stukken beter dan in het eerste bedrijf, maar bleek het onvoldoende stootkracht te bezitten om de tegenstander eronder te krijgen.

Het moet ook gezegd worden; het zat in die fase zeker niet mee. Tot drie keer toe was het aluminium VVSB gunstig gezind. Zeker in de absolute slotfase had de thuisploeg zomaar op voorsprong kunnen komen, maar zowel Sefa Kurt als de ingevallen Nebbi zagen hun inzet tegen de lat verdwijnen.

Toen scheidsrechter Bronsvoort voor het einde floot stond nog altijd de 0-0 op het bord. VVSB blij; Excelsior M teleurgesteld omdat er vanmiddag meer in had gezeten en de tegenstander op zes punten gezet had kunnen/moeten worden.

Zover kwam het dus niet. Excelsior M sluit de eerste fase van deze competitie af op plek 7 van de ranglijst, daar waar plek 5 bij een overwinning tot de mogelijkheden had behoord.

Al met al gaat het met een goed gevoel de winterstop in en gaat het genieten van een welverdiende rustperiode. Zaterdag 13 januari 2018 gaat het feest weer beginnen met een uitwedstrijd tegen AFC.

Mede namens het elftal en de begeleidingsstaf wensen wij u fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en een sportief, maar vooral succesvol en gezond 2018.