Excelsior Maassluis Mini’s

Mini-voetbal is bestemd voor jongens en meisjes van 5 en 6 jaar. Deze kinderen zijn nog te jong om wedstrijden van de KNVB te mogen spelen, maar willen misschien wel al heel graag voetballen! Daarom geeft Excelsior Maassluis voor deze kids speciale trainingen!

Bij de Mini’s komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met het voetbalspel. Ze leren omgaan met de bal en spelen onderlinge partijtjes. Later in het voetbalseizoen zullen er ook echte wedstrijdjes tegen verenigingen in de buurt worden gespeeld. Supergaaf!

Maar de kids leren niet alleen omgaan met de bal… Voetbal is een teamsport. Daarom leren de Mini’s ook hoe dat ze op een goede manier met elkaar om moeten gaan. Met respect voor de materialen, de trainers, teamgenoten en natuurlijk de tegenstander.

Maar het allerbelangrijkste mogen de Mini’s nooit vergeten. Voetbal is leuk! En daarom willen we dat alle kinderen veel plezier hebben in het spelletje! En wil je een keertje meedoen? Geen probleem! Kom gewoon eens langs op onze training…

De Mini’s in een écht stadion!

Het was een spannende dag voor de Mini’s: 11 juli 2018. Vandaag mochten de jongens in een écht stadion spelen. De Mini’s kregen in het stadion van Sparta Rotterdam een training van echte Sparta-trainers! :-)

Lees het hele verslag →

Mini's op bezoek bij Sparta

Wil je een keertje meedoen met de Mini’s?

De eerste keer voetballen kan voor een jong kind best spannend zijn. Ook voor ouders is het soms lastig in te schatten of jouw kind al toe is aan het deelnemen aan een teamsport. Bij de Mini’s zorgen de ervaren trainers ervoor dat ieder kind zich thuis voelt. En als blijkt dat het kind er nog niet helemaal klaar voor is, dan komen jullie later gewoon een keertje terug. Plezier is immers het allerbelangrijkste.

Kinderen die geboren zijn op of na 1 januari 2013 komen in aanmerking voor Mini-voetbal bij Excelsior Maassluis. De eerste vier weken kun je sowieso gratis en zonder enige verplichting meetrainen. Enige voorwaarde is het dragen van sportschoenen en scheenbeschermers. De contributie voor de Mini’s is €50 per seizoen.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je altijd contact opnemen met mini-coördinator Willem van Ravens via 06-55175094 of de e-mail.

In het seizoen 2020-2021 trainen de Mini’s op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur en op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur.

Graag tot ziens bij ons sportcomplex aan de Lavendelstraat te Maassluis!

Doelstelling mini-voetbal

Excelsior Maassluis vindt mini-voetbal erg belangrijk. De eerste stappen op het voetbalveld moeten namelijk direct leuk zijn! Als club hebben we een aantal doelen voor de allerjongsten. Plezier is altijd het belangrijkste doel, maar hieronder hebben we er nog een aantal op een rijtje gezet.

Lichamelijke doelstelling

Het eerste doel is dat we de kinderen verschillende oefenvormen aanbieden waardoor ze bewust de beginselen van het bewegen beter aanleren en ontwikkelen (lopen, rennen, sprinten etc. ).

Sociale doelstelling

Het tweede doel is dat het samenspelen wordt ontwikkeld door gerichte oefeningen en partijspelen te doen.

Sociaal/emotionele doelstelling

Het derde doel is om de kinderen op hun niveau aan te leren van respect naar anderen. Je doet het samen, samen spelen en samen sporten. We horen bij elkaar. Respect aanleren naar medespelers, trainers en leiders.

Beleidstechnische doelstelling

Het vierde doel is dat we door middel van het mini-voetbal een goede doorstroming krijgen van de mini’s naar de JO8 jeugd. Voor de vereniging is dit een ideale start om de jeugdopleiding binnen de pupillen in kwaliteit en kwantiteit verder uit de bouwen. De mini’s hebben een bepaalde basis gevormd met als gevolg dat de spelertjes al op een hoger niveau de onderbouw binnen stappen waar in competitieverband gevoetbald zal worden.