16 januari 2022

Talentvolle Calvin Tureaij tekent voor twee seizoenen bij

Er is wederom goed nieuws te melden van het spelersfront. Zo heeft Calvin Tureaij zijn contract bij Excelsior Maassluis met twee seizoenen verlengd waardoor de jonge verdediger tot in ieder geval medio 2024 verbonden is aan de club.

In zijn debuutseizoen bij het eerste elftal heeft Tureaij, die al sinds de C-junioren bij Excelsior Maassluis actief is, zijn waarde voor de ploeg al behoorlijk bewezen. In de openingswedstrijd tegen IJsselmeervogels bekroonde de 20-jarige rechtsback namelijk zijn officiële debuut met liefst twee treffers. Later herhaalde hij dit kunstje nogmaals in het uitduel met Scheveningen.

“Dat ik als een jongen uit Maassluis mag voetballen in het eerste elftal van Excelsior Maassluis is een enorme eer”, zegt Tureaij, die net als veel andere spelers uit de hoofdmacht ooit vanuit de eigen jeugdopleiding is doorgestroomd naar het vlaggenschip. “Ik heb het zowel binnen als buiten het veld heel erg naar mijn zin en vind dat we een goede groep hebben. Ook zie ik voor mijzelf nog genoeg kansen en groeimogelijkheden bij de club, die ik uiteraard graag wil benutten.”

Technische Manager Niels Redert over het verlengen met Tureaij: “Net als verschillende andere spelers heeft ook Calvin zich het afgelopen halve seizoen stromachtig ontwikkeld. Met zijn loopvermogen en zijn enorme drive heeft hij laten zien van toegevoegde waarde te zijn. Wij hopen dat hij zich zo blijft door ontwikkelen en zijn daarnaast trots op het feit dat hij als eigen jeugdproduct deze stappen maakt.”