Spakenburg is regerend landskampioen en ook dit seizoen spelen ze om de titel in de zaterdag Topklasse. Excelsior M. is tweedejaars Topklasser en zoals ze er nu voorstaan blijft het voorlopig bij die twee jaar. Toch was Excelsior M. het grootste gedeelte van de wedstrijd beter dan de tegenstander. De organisatie van Excelsior M. stond als een huis en er werden voldoende kansen gecreƫerd. Zeker in de helft met een fikse wind tegen was Excelsior M. de betere partij.

In de eerste helft schoot Roel Stoffels op de lat, werd een kopbal van Daan Smith van de lijn gehaald en kon keeper Ditewig ternauwernood een kopbal van Kevin Vink keren.

Daarnaast was Excelsior M. meerdere keren dreigend. Twee keer moest Ahmad Mendes Moreira onreglementair naar de grond gewerkt worden ten koste van twee gele kaarten.

Maar zoals zo vaak dit seizoen verzuimde Excelsior M. de verdiende leiding te nemen en was het de tegenstander die bij de eerste de beste kans toesloeg. Spakenburg kreeg een vrije trap en bracht deze te laag in, maar de thuisploeg vergat de bal weg te werken en bij de tweede paal was het Ismo Vorstermans die het juiste zetje gaf.

Kort hierna was Spakenburg nog een keer gevaarlijk toen Kees Tol in de diepte werd gestuurd. Jean-Paul van Leeuwen kwam uit zijn doel en zorgde ervoor dat Tol net teveel gehinderd werd en de bal naast het lege doel zag rollen.

In de tweede helft had Excelsior M. de wind mee, maar helaas niet in figuurlijke zin, want al na vier minuten konden alle illusies de prullenbak in. Kees Tol werd na een slimme loopactie de diepte in gestuurd, speelde zich vrij en leverde een prachtige voorzet af op de instormende Maurice van der Wilt. Deze bonkige spits nam de bal vol uit de lucht en via het hoofd van Daan Smith belandde de bal precies in de winkelhaak. Hiermee was de wedstrijd min of meer gedaan.

Definitief over was het in de 66e minuut toen het zelfs nog 3-0 werd. Adil Mahdadi kon een hoekschop helemaal vrij inkoppen.

Tien minuten later maakte Vincent van den Berg nog de 3-1, door de bal over de uitgelopen Ditewig te liften. Maar deze goal was puur voor de statistieken.

Ondanks een veelbelovend begin trok Excelsior M. toch weer aan het kortste eind. Het grote verschil tussen beide ploegen was dan ook de doeltreffendheid en de kwaliteiten van de voorwaartsen van Spakenburg. Ondanks dat topscorer Kees Tol niet scoorde liet hij op bepaalde momenten zien dat hij het grote verschil is tussen een plaats bovenin de Topklasse en een stek in de onderste regionen.

Het wordt er voor Excelsior M. niet makkelijker op, maar zolang er nog mogelijkheden zijn zullen de mannen van Cesco Agterberg zich niet gewonnen geven. Maar er zal dan wel meer rendement gehaald moeten worden uit het verdienstelijke spel.