Het is dringen bovenin de Tweede Divisie. De titel lijkt weliswaar vergeven aan AFC nadat concurrent IJsselmeervogels afgelopen speelronde verloor van GVVV, de strijd om de overige plaatsen ligt nog volledig open. Want dankzij de nederlaag van IJsselmeervogels is ook de tweede plaats ineens weer een reëel doel voor een aantal ploegen in het linker rijtje.

Excelsior M en Spakenburg behoren beiden tot dat rijtje kanshebbers. Excelsior M staat derde met drie punten achterstand op IJsselmeervogels, Spakenburg staat zevende met slechts drie punten minder dan de Tricolores. Excelsior M kan dus afstand nemen, voor Spakenburg is het een zaak van aanhaken of afhaken.

Voor zowel Spakenburg als Excelsior M was het paasweekend, toen de meest recente speelronde plaatsvond, een hele goede. De ‘Blauwen’ wonnen thuis met 2-0 van Jong Almere City, Excelsior M versloeg Scheveningen ruim (4-0) én pakte twee dagen later, zonder zelf te spelen, de tweede periode. Op Tweede Paasdag speelde Koninklijke HFC namelijk met 0-0 gelijk tegen De Treffers. Zij hadden met een zege van zes doelpunten verschil Excelsior M van de periodetitel af kunnen houden maar slaagden daar dus niet in. Excelsior M is zodoende geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker van volgend seizoen.

Een voorlopig derde plaats en een periode, maar weinig kenners hadden dit vooraf voorspeld. Het is een mooie bekroning voor het debuutjaar van trainer Dogan Corneille die vooraf aan het seizoen aan gaf graag attractiever te gaan spelen zonder de verdedigende kwaliteiten, die deze selectie al jaren laat zien, te verwaarlozen. Voorlopig slaagt hij daarin met vlag en wimpel. Want niet alleen de resultaten zijn goed, het is ook vaak ontzettend leuk om Excelsior M te zien voetballen. En behalve een karrevracht aan punten, leverde hem dat ook een nominatie voor de Rinus Michels award in de categorie ‘Beste amateurtrainer van seizoen 2018/2019’.

Toch is een plek in de top-3 nog allerminst zeker. Er zal ook in de laatste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen moeten worden. Te beginnen dus aan de blauwe zijde van Sportpark de Westmaat, waar Excelsior M drie jaar geleden de legendarische titel pakte. Een veld waaraan Excelsior M voor altijd goede herinneringen heeft maar een tegenstander die lang niet altijd garant staat voor mooie resultaten. Eerder dit seizoen werd er namelijk op eigen veld met 1-2 verloren. Excelsior heeft dus nog een appeltje te schillen met de ploeg van voormalig Excelsior M trainer John de Wolf.

Het belooft dus weer een mooie wedstrijd te worden. We hopen dan ook dat we onze doorgaans trouwe supporters ook in Spakenburg weer langs de lijn zien staan. De wedstrijd begint om 15:00 en wordt gefloten door scheidsrechter Smit.

Vooruitblik Excelsior Maassluis TV