Excelsior M zag in de slotfase alsnog De Treffers langszij komen. Invaller Dyon Gijzen redde voor de ploeg van trainer Anton Janssen een punt nadat Smally Lake Excelsior M op voorsprong had gezet. Een zuur gelijkspel maar het moet gezegd worden dat De Treffers recht hadden op dit resultaat omdat zij over de 90 minuten uiteindelijk wel de betere waren.

Rijsdijk startte met dezelfde elf als waar hij tegen Jong Sparta mee begon. Opnieuw dus geen plek voor Daan Blij en Rashid Browne. In het afgelopen seizoen behoorde De Treffers tot een van de betere ploegen in de Tweede Divisie en ook nu was dit terug te zien. De ploeg van Janssen heeft weliswaar (veel) scorend vermogen ingeleverd maar het heeft nog altijd heel veel voetballend vermogen in huis. In de eerste helft was dit goed terug te zien, waar met name Nick de Bondt en Eef van Riel van zich lieten spreken.

Excelsior M had weliswaar het mindere balbezit maar was wel het meest dreigend voor het doel. Vooral via de razendsnelle Smally Lake die een handenbinder bleek te zijn maar dit helaas niet in doelpunten kon uitdrukken.

De wedstrijd was boeiend aan beide kanten maar de toeschouwers zagen helaas geen doelpunten in het eerste bedrijf.

Geen wissels aan het begin van de tweede helft waarin Excelsior M in tegenstelling tot de eerste helft zeker in de beginfase de betere ploeg was. Het kwam op voorsprong via Smally Lake die eenvoudig kon binnen schieten na een scrimmage voor doelman Niels Kornelis. (1-0)
In die fase zocht Excelsior M constant de frĂȘle aanvaller die met zijn snelheid voor het nodige gevaar zorgde maar een tweede treffer zat er niet in voor Maassluis.

De moegestreden Smally Lake moest in de 67e minuut plaats maken voor Rashid Browne en vanaf dat moment was het gedaan met het aanvallende spel van de ploeg van Jeroen Rijsdijk.

Excelsior M plooide (gedwongen) naar achter en beperkte zich tot tegenhouden, wat de ploeg overigens voortreffelijk afging. Velen dachten dat Excelsior M de tweede overwinning op rij ging boeken maar een (schitterende) treffer van invaller Dyon Gijzen bracht in de 87e (!) minuut alsnog de gelijkmaker op het bord. In de resterende minuten kon Excelsior M geen vuist meer maken; ook niet toen De Treffers vanwege een rode kaart voor Eef van Riel ( 2x geel) met 10 man verder moest.

Uiteindelijk dus een puntendeling en gezien het spel van beide ploegen een terechte afspiegeling van wat er door beide ploegen op de mat werd gelegd.
Met 4 uit 2 is Excelsior M uitstekend gestart en is de ploeg terug te vinden op een keurige 6e plaats. Volgende week reist het af naar Tiel waar tegen TEC aangetreden moet worden.